zwembad Sportcentrum Papendrecht in Papendrecht

zwembad

 

Inventaris van zwembad De Hooght overgebracht naar het nieuwe Sportcentrum

Aqua-Dance-Papendrecht-De-Hooght-4
24 november 2014 – In het afgelopen weekend is het laatste deel van de inventaris van zwembad De Hooght overgebracht naar het nieuwe Sportcentrum. Daarmee is definitief afscheid genomen van het oude bad dat sinds 1968 vele Papendrechters zag komen, zwemmen en gaan.

Nieuwe bad is al populair

Ook het nieuwe bad kent al fervente aanhangers. Een bekende groep vormen de senioren die hun conditie op peil houden met het wekelijkse zwemuur. Aan een lid van die groep reikte wethouder Koppenol maandagmorgen de eerste abonneekaart uit. Het lot had daarvoor oud Excelsior voorzitter Jaap Kooijman aangewezen. Dat Kooijman een trouwe zwemmer is, bewees wel de uitdraai van zijn bezoekersstaat waar ruim 1400 bezoeken op geregistreerd staan.

Eerste ochtend is het al druk!

Op de eerste ochtend is het al een drukte van belang. Om de bezoekers meteen goed wegwijs te maken staan twee ontvangstdames klaar om de gang van zaken uit te leggen. De poortjes leveren af en toe een verrassing op voor diegenen die eruit willen. Maar alles went. Ze gaan vanzelf open, maar dan moet de bezoeker er wel vlak voor staan.

Toch wordt een aantal zaken gemist

De nieuwe abonnementskaarten liggen klaar en worden snel uitgegeven. Sommige zwemmers missen toch een aantal zaken die het oude bad zo vertrouwd maakten. “Het randje langs de kant is weg”, peinst een zwemmer. “Lastig, want aan die rand kon je halverwege altijd even lekker hangen.” Toch lijkt het er op dat Papendrecht snel zal wennen aan een prachtig nieuw zwembad.