Zwembad Sporthal en zwembad Tijenraan Raalte gesloopt en verplaatst in
 

zwembad Tijenraan in Raalte

zwembad

 

Sporthal en zwembad Tijenraan Raalte gesloopt en verplaatst

Zwemabd Tijenraan in Raalte
14 december 2014 – De sporthal, de spelzaal en het subtropische zwembad Tijenraan in Raalte worden gesloopt. Een paar honderd meter noordelijker op een trainingsveld van Rohda Raalte wordt het Nieuwe Tijenraan gebouwd. Dat is tenminste wat het college van burgemeester en wethouders in Raalte, na overleg met gebruikmakende sportverenigingen, heeft voorgesteld. De huidige overdekte sportaccommodaties van Tijenraan zijn verouderd. Het Nieuwe Tijenraan krijgt twee grote sporthallen en een compleet nieuw zwembad. “Wij denken dat dit goed is voor de binnen- als de buitensport in Raalte en Salland”, aldus wethouder Gosse Hiemstra.

Rohda-hal wordt ook gesloopt

De rigoureuze aanpak van Tijenraan kost ongeveer 16 miljoen euro. Daarbij inbegrepen zijn ook de kosten voor de sloop van de Rohda-hal op het naastgelegen voetbalcomplex van Rohda Raalte. Ook die hal wordt gesloopt omdat de hal niet langer rendabel is. Volgens de huidige plannen zal Rohda Raalte de kantine van het voetbalcomplex verplaatsen naar de plek van de eigen hoofdtribune. Daar komt meer ruimte door de sloop van de sporthal van Tijenraan.

Ter compensatie ook een kunstgrasveld

De nieuwbouw van Tijenraan komt op de plek van het huidige veld 8 van Rohda, ook wel veld Brilman genoemd. “En dat is een zichtlocatie langs de N348 wat positief is voor Nieuw Tijenraan”, aldus wethouder Hiemstra. Ter compensatie legt de gemeente bij Rohda onder meer een kunstgrasveld aan. De gemeenteraad van Raalte neemt eind januari 2015 een besluit over het collegevoorstel. De nieuwe accommodatie moet eind 2017 klaar zijn voor gebruik.