Zwembad Verdronken meisje heette Salem en had net haar derde zwemles gehad in
 

zwembad Het Gastland in Rhenen

zwembad

 

Verdronken meisje heette Salem en had net haar derde zwemles gehad

Zwembad Gastland in Rhenen
22 september 2015 – De 9-jarige Salem, die de dood vond op de bodem van het Gastland-zwembad in Rhenen, had net haar derde zwemles gehad. Ze woonde vier maanden in Nederland. “Op een gegeven moment is iedereen het meisje uit het oog verloren.” Volgens de advocaat van de Syrische familie is de eerste zorg om Salem een islamitische uitvaart te geven. “Het is heel erg wrang voor de familie. Het gezin is de oorlog in Syrië ontvlucht en dan gebeurt er zoiets noodlottigs in Rhenen”, vertelt advocaat Malika Krabben-Tmim.

Herenigd met vader

Volgens de advocaat was het 9-jarige meisje net in Nederland aangekomen. Ze was pas vier maanden herenigd met haar vader, die al enige tijd in Rhenen woonde. Het gezin had naast Salem nog twee kinderen, een zoon en een dochter. “Salem kon nog niet zwemmen. Ze had haar derde les gehad in het kleine bad.” Waarschijnlijk is ze na het einde van de zwemles uit het oog verloren. De badmeester vond Salem enige tijd later op de bodem van het diepe bad. Met haar badpak aan.

Diepe bad

Salem had les gehad in het ondiepe bad. Als je vandaaruit doorloopt, kom je in het diepe bad (met een maximale diepte van 3.10 meter). Er zit wel een rand omheen; kinderen kunnen er niet zomaar inglijden.

Gesloten

Salem zat in groep 5 van de christelijke Ericaschool. Ouders en kinderen worden daar vandaag opgevangen, meldt onze verslaggever Britta Sanders. Het zwembad is vandaag nog gesloten. “Wij zijn zeer geschokt door dit tragische ongeval. Ons medeleven gaat uit naar de ouders, familie, leerlingen en leraren van de Ericaschool, medewerkers van het zwembad en andere betrokkenen”, meldt het zwembad.