zwembad De Koerbelt in Rijssen

zwembad

 

Zwemmers Koerbelt Rijssen betalen zelf mee aan nieuw bad

Zwembad De Koerbelt in Rijssen
6 juli 2015 – Zwemliefhebbers in Rijssen moeten zelf ook meebetalen aan een nieuw binnenbad: de tarieven van zwembad De Koerbelt gaan flink omhoog. Al stijgen ze door ingrijpen van de gemeenteraad minder hard dan het college van B en W had voorgesteld. Het binnenbad van zwembad De Koerbelt in Rijssen is verouderd en aan vervanging toe. Het college van Rijssen-Holten wil over zeven jaar een nieuw binnenbad gaan bouwen. In 2023 moet het nieuwe zwembad klaar zijn. De komende jaren wil de gemeente vast gaan sparen om de geschatte kosten van 9,6 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Prijsstijging

Ook van de zwemliefhebbers wordt een offer gevraagd. Het college was van plan om de tarieven van de zwemabonnementen in de periode 2016 tot 2022 jaarlijks met vijf procent te verhogen. Hierdoor zouden de inkomsten structureel met 58.300 euro verhoogd worden. Maar de gemeenteraad van Rijssen-Holten vindt dat teveel van het goede en vraagt zich zelfs af of zo’n enorme prijsstijging niet averechts werkt.

Motie

De SGP en Lokaal Liberaal dienden daarom en motie in om het zwemtarief de komende zeven jaren niet met vijf procent, maar met 2,5 procent te verhogen. Hoewel wethouder Cornelissen de motie ontraadde, werd die unaniem aangenomen door de gemeenteraad.