Zwembad Badgasten Sassenheims zwembad ongevraagd op internet in
 

zwembad Wasbeek in Sassenheim

zwembad

 

Badgasten Sassenheims zwembad ongevraagd op internet

Zwembad De Wasbeek in Sassenheim heeft afbeeldingen van vele bezoekers in badkleding ongevraagd op internet gezet. Naast Sassenheim gaat het om vier andere zwembaden in Meppel, Nieuwegein, Velsen en Purmerend. De baden beschikken over een nieuw soort glijbaan met een fotomoment. Bezoekers, veelal kinderen, konden er de afgelopen tijd voor kiezen om tijdens het glijden een foto van zichzelf te laten maken. De website waarop de foto’s belandden, bleek zo lek als een mandje waardoor de hele wereld de foto’s kon zien en eventueel kopiëren.

Onveilig systeem

,,Het is belachelijk en schandalig hoe gammel en onveilig dit systeem is”, zegt ict’er Jan van Kampen, die het lek ontdekte. „Zeker met zoiets privacygevoeligs als kinderen in badkleding zou je extreem voorzichtig moeten zijn.”

Gestopt

Zwembad Wasbeek in Sassenheim is geschrokken van de makkelijk te hacken beveiliging en is per direct met de foto’s in de glijbaan gestopt, zo is ook te lezen op de website van het zwembad.

Verklaring producent

Ook de producent van de foto-attractie, iSlide, komt met een verklaring. Zij stelt dat de foto’s alleen online kwamen als mensen hiervoor toestemming hadden gegeven. Veel mensen geven volgens iSlide aan dat ze het jammer vinden dat ze de foto nu slechts 30 seconden in het zwembad kunnen zien. iSlide is in overleg met de zwembaden en onafhankelijke veiligheidsexperts of er een manier bestaat die 100% veilig is om mensen hun eigen foto door te laten sturen.

Wat is een Islide glijbaan?

Islide
iSLIDE is een nieuw concept dat de beleving van waterglijbanen ingrijpend en spectaculair verandert en is daarmee de start van een nieuwe generatie waterglijbaan attracties. iSLIDE geeft de basis voor waterglijbaaneffecten die in de toekomst altijd nog verder uitgebreid kan worden zodat de bezoekers steeds opnieuw nieuwe attracties kunnen ervaren. Verlichting, geluid, projecties, interactieve spelvormen, spectaculaire foto opnamen, en uiteraard, de koppeling naar social media, professionele marketing campagnes en online aanpassen van de programma’s zijn onderdeel van het iSLIDE concept.

Filmpje bekijken van Islide