Babyzwemmen (Baby- Peuter- Kleuter zwemmen) zwembad Aquamarant in Tilburg
 

zwembad Aquamarant in Tilburg

zwembad

 

Babyzwemmen (Baby- Peuter- Kleuter zwemmen)

Zwemmen is een vereiste in een zo’n waterrijk land als Nederland. Daarnaast is het een gezonde sport, waarbij een groot deel van de spieren gebruikt wordt. Zwemmen werkt ontspannend en is recreatief. Kinderen kunnen voor het volgen van zwemlessen bij Aquamarant terecht. Aquamarant leidt op tot erkende zwemdiploma’s. Baby, peuter en kleuter zwemmen: met (eigen) zwemdiploma’s voor de allerkleinsten.

Intro Babyzwemmen

Een baby heeft 9 maanden in het water van de baarmoeder gezeten en daardoor is water een hele bekende en vertrouwde materie voor de baby waarin hij/zij zich goed kan ontspannen .Kan uw kindje zijn/haar warmte goed vasthouden en heeft hij/zij een regelmaat in het dag- nacht ritme, dan kunt u vanaf de leeftijd van een half jaar samen met uw kindje komen zwemmen. Aanvankelijk kijkt een jonge baby zijn ogen uit en neemt alles wat onbekend is in zich op. Hij doet dat met al zijn zintuigen. Afhankelijk van de ontwikkelingsfase zal uw kind actiever in het water worden, gaan spetteren, eerst met de armpjes, later met de beentjes, speeltjes gaan pakken, de kant vasthouden, op de kant klimmen, van de buik op de rug leren draaien, belletjes blazen, bewegingen maken bij de diverse liedjes en niet te vergeten: dat het erbij hoort om onder water te gaan. Dit wordt vanaf les 1 in kleine stapjes aangeleerd, waarbij de ouders goed begeleid worden.

Samen zwemmen

Als u als ouder/verzorger met uw kind gaat zwemmen, zal u gedurende de hele les intensief met uw kind bezig zijn, oogcontact maken, inschatten wat uw kind prettig vindt en wat niet. U bent bij uw kind betrokken en leert inspelen op de reacties van uw kind. Dat alles gebeurt op een speelse manier.