Zwembad NK korte baan zwemmen in Drieburcht in Tilburg in
 

zwembad Drieburcht in Tilburg

zwembad

 

NK korte baan zwemmen in Drieburcht in Tilburg

Drieburcht-Zwembad-tilburg-2
4 November 2014 – Zwembad Drieburcht in Tilburg (Wagnerplein 1) is het weekend van 7, 8 en 9 november 2014 het decor voor de nationale kampioenschappen korte baan zwemmen 2014. De nationale zwemtop komt in actie en bereidt zich voor op het WK korte baan in Doha, Qatar.

Korte baan staat voor spektakel

Korte baan zwemmen is snel, dynamisch en staat garant voor spektakel. De Nederlandse topzwemmers bereiden zich met deze wedstrijden voor op de Wereld Kampioenschappen korte baan in Doha van 3 tot en met 7 december. Een aantal zwemmers kan nog een kwalificatie afdwingen tijdens deze NK.

Olympisch kampioen aanwezig

Olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo is weer terug in de zwemarena, nadat ze het EK in Berlijn deze zomer aan zich voorbij liet gaan. Ze kwam vorig weekend al in actie op het zwemfestival in Aken en wil nu natuurlijk schitteren voor eigen publiek. Inge Dekker gaat na haar succesvolle World Cup tour in Azië ook in Nederland voor een podiumplaats op het korte baan circuit. Ook Femke Heemskerk, Sebastiaan Verschuren en Europees kampioen Ferry Weertman strijden mee om de medailles. Ook de medaillewinnaars van de Jeugd Olympisch Spelen in Nanjing, Maaike de Waard, Kyle Stolk en Mathijs Goosen doen mee en meten hun krachten met de senioren.