zwembad Drie Essen in Uden

zwembad

 

Zwembad Uden kan niet zonder steun gemeente

zwembad drie essen in uden
20 maart 2015 – Uden onderzoekt momenteel of en hoeveel het gaat bijdragen aan de exploitatie van de Drie-Essen. Duidelijk is wel dat het Udense zwembad niet kan zonder een gemeentelijke bijdrage, zo stelt zwembaddirecteur Thijs Driessen.

Een zwembad van dit formaat kan nooit zonder steun van de gemeente

Uden sloot tien jaar geleden een contract met Driessen. De overeenkomst loopt in december dit jaar af. Momenteel zijn beide partijen in gesprek over een nieuw contract. Of en hoeveel geld de gemeente de komende jaren gaat bijlappen is mede afhankelijk van een onderzoek dat Uden uitvoert. Daaruit moet blijken hoeveel ‘zwemwater’ er in de gemeente nodig is en voor wie.

Korten op schoolzwemmen

Nu is er nog geen budget voor Drie-Essen opgenomen in de begroting voor de komende jaren. Wel is al bekend dat Uden flink kort op schoolzwemmen. Driessen kan nog niet aangeven wat de gevolgen voor het Udense zwembad zijn nu Uden van plan is om die bijdrage in te trekken. Hij denkt niet dat dit funest zal zijn, maar zegt dat hem wel een flinke uitdaging te wachten staat. De politiek praat volgende week over het Udense zwembad.