zwembad De Wedert in Valkenswaard

zwembad

 

Raad Valkenswaard besluit: Nieuwe sporthal komt er en zwembad wordt gerenoveerd

Zwembad De Wedert in Valkenswaard
1 maart 2015 – De kogel is door de kerk. Valkenswaard krijgt een nieuwe sporthal. Deze wordt gebouwd aan zwembad De Wedert. Het zwembad wordt gerenoveerd. Maximale kosten: 6,7 miljoen euro. De gemeenteraad stemde donderdagavond unaniem voor het voorstel. Uitgangspunt bij de aanbesteding van de bouw van de sporthal is dat ontwerp en de uitvoering in handen komen van een en dezelfde partij.

Geen raadsmeerderheid voorstel bouw iets grotere sporthal

H&G kreeg geen raadsmeerderheid voor hun voorstel het college te vragen een iets grotere sporthal (28 bij 48 meter) te laten bouwen. De partij vroeg daarom naar aanleiding van het advies van de Sportraad. Volgens de Sportraad is een iets grotere hal geschikter met het oog op de toekomst. Ook een voorstel van Valkenswaard Lokaal om geen 6,7 – maar ‘slechts’ 6,2 miljoen euro uit te trekken voor de bouw van de sporthal en renovatie van het zwembad haalde geen meerderheid. Volgens de partij is het mogelijk de klus te klaren voor een lager budget omdat er aanbestedingsvoordeel is te halen.

Amundsenhal niet in stand gehouden

De partij kreeg ook de handen niet op elkaar voor hun voorstel de Amundsenhal in stand te houden en daarvoor 50.000 euro te investeren. Valkenswaard Lokaal pleitte daarvoor omdat volgens de partij het ruimteprobleem voor de binnensport niet is opgelost met de bouw van de nieuwe sporthal. Daarnaast stelde de lokale oppositiepartij onder meer dat de 50 mille gedekt kan worden uit het al aanwezige krediet. Het is de bedoeling dat de klus uiterlijk eind 2017 is afgerond.