Zwembad Keurmerk voor Sportcentrum Helsdingen in
 

zwembad Helsdingen in Vianen

zwembad

 

Keurmerk voor Sportcentrum Helsdingen

Zwembad Helsdingen
1 maart 2015 – Sportcentrum Helsdingen heeft het predikaat Veilig en Schoon gekregen. De Stichting Zwembadkeur® reikt het keurmerk op 9 april uit aan wethouder Marcel Verweij. Het Keurmerk is een niet-verplichte regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen. Via een bordje en een certificaat is te zien dat het Sportcentrum aan de normen voldoet. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft Sportcentrum Helsdingen daarnaast gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaar, zwembadmanagement en overheden aan zwembaden stellen. Er zijn ruim tweehonderd zwembaden die aan het keurmerk voldoen.

Strenge kwaliteitseisen

Aan het keurmerk zijn strenge kwaliteitseisen verbonden, bijvoorbeeld op het gebied van legionellapreventie, Arbo, HACCP en Wet Milieubeheer. Het vereist dan ook een extra inspanning van Sportcentrum Helsdingen, zoals werken met een handboek en nieuwe vormen van toezicht. “Dit vinden we de moeite waard, omdat deelname leidt tot versterking van de belangrijke maatschappelijke functie van ons zwembad en ook tot betere bedrijfsresultaten”, laat de gemeente Vianen weten. De betrouwbaarheid van het keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de Nederlandse overheid.

Trots

Govert van der Weijde, als teamcöordinator Recreatie verantwoordelijk voor Sportcentrum Helsdingen: “We zijn trots dat we het keurmerk behaald hebben. We hebben een prachtig Sportcentrum, dat ook nog eens het predikaat Veilig & Schoon heeft verdiend. De uitdaging wordt nu om aan de eisen te blijven voldoen. Onze bezoekers mogen kwaliteit en service van onze dienstverlening verwachten. Met dit keurmerk laten we dat zien en worden we daarin erkend.”