zwembad Vrijburgbad in Vlissingen

zwembad

 

Gemor over minder uren voor banenzwemmen in Vrijburgbad

Zwembad Vrijburgbad in Vlissingen
15 januari 2015 – Vaste klanten van het Vrijburgbad in Vlissingen morren over het terugdraaien van het aantal uren dat ze baantjes kunnen zwemmen. Het zwembad heeft het aantal uren banenzwemmen moeten beperken omdat de personeelskosten te hoog opliepen.

Zwemmen wordt er niet leuker op vanwege drukke uren

Tijdens de uren dat er nu nog gezwommen kan worden is het een stuk drukker is het bad en dat maakt het zwemmen er niet prettiger op. Carla van Hulle uit Vlissingen heeft vanwege een aandoening in haar rug baat bij het banenzwemmen. Ze schrijft: “Nu echter moet ik stoppen want het is voor mij onmogelijk geworden om nog te zwemmen. Door met zoveel mensen in een bad te zwemmen gaat het water natuurlijk golven en bewegen en dan kost het veel kracht om nog te zwemmen ook krijg je regelmatig een schop als mensen voorbij zwemmen.”

Schoolzwemmen

Beperking van het aantal uren banenzwemmen is mede het gevolg van het feit dat de meeste scholen zijn gestopt met schoolzwemmen. “Wij konden tijdens het schoolzwemmen banen openstellen zonder daarvoor extra personeel in te zetten. Sinds het schoolzwemmen voor de meeste scholen is afgelast, is gebleken dat het binnen onze bedrijfsvoering niet meer mogelijk is de openstelling op de oude wijze voort te zetten”, aldus het zwembad in een verklaring op de website. Het zwembad bekijkt de komende maanden of de openingstijden nog moeten worden aangepast.