zwembad Aqua Mundo De Eemhof in Zeewolde

zwembad

 

Center Parcs De Eemhof wint award ‘Beste zwembad bij hotel / vakantiepark’

Aquamundo in Zeewolde
3 december 2014 – Zwembad Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof is verkozen tot beste zwembad bij een hotel of vakantiepark. De top-3 werd gecompleteerd door Center Parks Heijderbosch en het zwemparadijs van Preston Palace. Zembad De Meermin uit Steenbergen won de landelijke titel “Openlucht Zwembad van het Jaar 2014”.

Center Parcs nog altijd aan de top

Center Parcs heeft in Nederland een standaard neergezet als het gaat om indoor zwembaden. Het concept ‘Aqua Mundo’, dat zo’n 20 jaar geleden werd bedacht (Piet Derksen) is nog altijd goed voor prijzen. Zie ook artikel Studiereis Zwembaden. In drie provincies viel Center Parcs Aqua in de prijzen in de categorie binnen- en combibaden; Aqua Mundo De Eemhof (Flevoland), Aqua Mundo Het Heijderbos (Limburg) en Aqua Mundo De Huttenheugte (Drenthe).
Aqua Mundo van De Eemhof behaalde de hoofdprijs binnen de subcategorie ‘zwembad dat onderdeel uitmaakt van een hotel of vakantiepark’ en werd hiermee verkozen tot Zwembad van het Jaar 2014. Het Heijderbos kwam op de tweede plaats. Het is de derde keer dat Center Parcs deze prijs in de wacht sleept. “Wij zijn bijzonder trots dat de Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof dit jaar dankzij veel creativiteit, passie en toewijding op nummer 1 staat”, aldus Sylvester Ponsen, General Manager Center Parcs De Eemhof.

Attracties om zwembad spannender te houden

De Aqua Mundo in Center Parcs De Eemhof is weliswaar onderdeel van een vakantiepark; maar er wordt de laatste jaren steeds meer aandacht besteed aan de dagbezoeker. Net als bij een attractiepark wordt er gekeken naar nieuwe attracties om het bad spannend en bijzonder te houden. In 2011 werd een spectaculaire waterglijbaan geopend en ook de surfoptie kom je niet in elk zwembad tegen. Ook heeft het personeel de vrijheid om op rustige momenten (watersport)activiteiten te organiseren.