zwembad Dijnselburg in Zeist

zwembad

 

Kinderen krijgen ‘natte gymles’

Zwembad Dijnselburg in Zeist
8 juni 2015 – Ruim 900 kinderen doen dit jaar mee aan het leefstijlproject Fit4Kids. Fit4Kids wordt door Sportservice Zeist georganiseerd voor de basisscholen uit de gemeente Zeist. Gedurende tien weken wordt door de deelnemende scholen extra aandacht besteed aan meer bewegen en gezonde voeding. Leerlingen krijgen onder andere sportclinics tijdens de gymles. Nieuw dit jaar is de ‘natte gymles’ voor groep 5, 6 en 7.

Natte gymles

De natte gymles is bedoeld om kinderen uit de groep 5, 6 en 7 kennis te laten maken met verschillende zwemsporten en op een leuke manier te werken aan hun zwemvaardigheid. Tijdens deze introductieles staan waterpolo en survival in het water op het programma. Zo moeten de kinderen bijvoorbeeld onder een omgekeerde boot zwemmen en de opblaasbare hindernisbaan bedwingen. Leerlingen die niet in bezit zijn van een zwemdiploma volgen een apart programma. De lessen worden verzorgd door Zwembad Dijnselburg.

Zwemvaardigheid

De afgelopen jaren is het aantal kinderen zonder zwemdiploma landelijk gestegen. Daarnaast komen veel kinderen na het behalen van hun zwemdiploma niet regelmatig in het zwembad. De zwemvaardigheid van kinderen neemt daardoor af. Sportservice Zeist en Zwembad Dijnselburg onderzoeken daarom hoe we hier in Zeist op in kunnen spelen. Gymlessen in het zwembad worden in andere gemeente waaronder Hengelo al gebruikt om de zwemvaardigheid van de kinderen op peil te houden of brengen en daarnaast het aantal kinderen dat lid wordt van een zwemverenging te laten stijgen. Door de natte gymlessen tijdens Fit4kids wordt bekeken hoe scholen en leerlingen een gymles in het zwembad ervaren.

Meer informatie

Kijk voor foto’s van de natte gymles op www.sportservicezeist.nl. Met vragen kunt u terecht bij Sportservice Zeist via e-mailadres info@sportservicezeist.nl of telefoon 030-209 99 99.