zwembad De Leygraaf in Zetten

zwembad

 

Zwembad Leygraaf in Zetten overgenomen

Zwembad Leygraaf in Zetten
5 februari 2015 – Zwembad De Leygraaf in Zetten is overgenomen. De nieuwe eigenaar – wederom een Brabants bedrijf – wil het bad beter exploiteren met vooral innovatief zwemonderwijs voor kleuters. Vorige eigenaar Kemkens uit Oss is een technisch-installatiebedrijf. De nieuwe eigenaar heet Drie-Essen en heeft zwembadexploitatie en zwemlessen als core business.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf is 22 jaar geleden begonnen in Erp met zwemlessen aan huis in een privébad. In 2002 kwam daar het beheer van het gemeentebad in Beek en Donk bij, en in 2011 werd ook het gemeentebad in het veel grotere Uden toegevoegd. Daarnaast voert Drie-Essen het zwemonderwijs in Mill en Gemert uit.

Innovatieve zwemlessen

Nu maakt het bedrijf dus de sprong naar Gelderland. De specialiteit die wordt meegenomen is volgens Thijs Driessen – een van de eigenaren – de innovatieve zwemles. “Wij kijken daar met andere ogen naar. We volgen de snel veranderende ontwikkelingen in kleuterklassen. Kinderen bepalen daarbij zelf een deel van de oefenstof. Niet meer de traditionele, meer schoolse vorm van zwemonderwijs zoals die vroeger was.”