zwembad De Vrolijkheid in Zwolle

zwembad

 

Gratis entree voor het Zwembad De Vrolijkheid verdiend

Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle
15 januari 2015 – De grootscheepse inzameling van kerstbomen heeft dit jaar 9238 kerstbomen opgeleverd. Ook dit jaar is er door de Zwolse jeugd weer fanatiek ingezameld. Zij hebben op deze manier een extra zakcentje en gratis entree voor het Zwembad De Vrolijkheid verdiend. Dit jaar zijn er meer dan 9000 bomen ingezameld. Nog nooit werden er zoveel kerstbomen ingezameld. Het doel van de actie -voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat komen te liggen- is dan ook zeker gehaald. Bijna nergens zijn oude kerstbomen op straat aangetroffen.

Een volle stempelkaar is een gratis entree

Ieder jaar wordt er in Zwolle de kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst!’ georganiseerd. Kinderen zamelen elk jaar weer veel kerstbomen in, zodat die niet op straat blijven liggen of in brand worden gestoken. Dit is goed voor het milieu. De eerste bomen zijn woensdag 7 januari door Mark Haverkort van speeltuinvereniging Assendorp in de versnipperaar gestopt bij het inzamelpunt aan de Hortensiastraat in Assendorp.
De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad. Voor elke ingeleverde kerstboom kregen kinderen € 0,20 en een stempel op een spaarkaart. Eén volle stempelkaart met tien stempels is een toegangsbewijs voor Zwembad De Vrolijkheid. Veel kinderen kunnen dankzij hun deelname aan de actie een fijne dag beleven in het zwembad.