Naar overzicht

Aquarius Zwemopleidingen

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Aquarius Zwemopleidingen

Aquarius Zwemopleidingen
Aquarius Zwemopleidingen is een particuliere zwemschool die sinds 2003 op verschillende locaties actief is. Vanuit respect voor ieders achtergrond leren wij u of uw kind het plezier in het water te ervaren en van daaruit de vaardigheid zich in het water voort te bewegen. Uiteraard gebeurt dit op een veilige en verantwoorde manier. Daarom wordt er uitsluitend met goed gekwalificeerde en ervaren zwemonderwijzers gewerkt.

Zwemles in Drachten:

Aquarius Zwemopleidingen is door het Nationaal Platform Zwembaden / NRZ erkend als opleidingsinstituut en
gekwalificeerd om de diploma’s van het Zwem-ABC uit te reiken. Wij streven naar een persoonlijke benadering tijdens de lessen en naar een gunstige prijs/kwaliteitverhouding. De naam van Aquarius Zwemopleidingen is ontleend aan een figuur uit de astrologie, beter bekend als “Waterman”. Daar staat Aquarius voor een sterrenreeks in de vorm van een man met een urn die overstroomt van het water.

Meer over de zwemlessen:

Vanaf vier jaar kunnen kinderen zwemles volgen bij ons. De groepen bestaan uit tien kinderen. Een vaste, gediplomeerde, zwemonderwijzer maakt de kinderen één keer per week wegwijs in het water. De eerste lessen staat het wennen aan het water centraal. Een belangrijke periode, omdat hierin de basis gelegd wordt voor het zwemmen. De kinderen leren drijven op borst en rug, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Kinderen leren zo het water kennen en zich er prettig in te voelen. Terwijl de watergewenning nog in gang is, starten wij na enkele lessen ook al met het aanleren van de zwemslagen. De kinderen leren vier zwemslagen: de enkelvoudige rugslag, de schoolslag, de borstcrawl en de rugcrawl. Bij het vernieuwde Zwem-ABC ligt het accent er op dat een kind zich in het water onder alle omstandigheden moet kunnen redden. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor je kind bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger wordt. Een kind dat het Zwem-ABC heeft gehaald, is dan ook zwemveilig en kan deelnemen aan allerlei activiteiten op, in en aan het water.

Kijklessen

Vijf keer per jaar organiseren wij kijklessen. U krijgt dan de gelegenheid de vorderingen van uw kind te bekijken en te bespreken met de zwemonderwijzer van uw kind.

Diverse lessoorten

We bieden diverse lessoorten aan zodat ook voor uw kind de passende lessoort kan worden gekozen. Tijdens alle lessoorten maken wij gebruik van een doorstroomsysteem van verschillende niveau’s. Uw kind stroomt door naar een volgend niveau op het moment dat hij daaraan toe is; en volgt zo dus een individueel leertraject.

Locatie van de zwemlessen

Zwembad Drachten VSO de Lanen, de Lanen 96 te Drachten. Het zwembad kunt u zo vinden: als u het complex van Talant binnenkomt, rijdt u richting het hoofdgebouw. Het ligt na zo’n 150 meter aan uw rechterhand. Bij het zwembad is een (gratis) parkeerterrein. Het zwembad ligt midden in de school. Onze gastvrouw houdt toezicht en kan u de weg wijzen.

Aquarius Zwemopleidingen
De Lanen 96
9204 WH
Drachten
Friesland
0511-472987
http://www.aquariuszwemopleidingen.nl/
info@aquariuszwemopleidingen.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

6,0 op basis van 1 beoordelingenZwemles in de buurt van Drachten

Zwembad Afstand Score

Kenmerken aanbieder

Zwemschool

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep 10
Inschrijven vanaf leeftijd 3,5
Deelname vanaf leeftijd 4

Wachtlijst

Nee

Duur van een zwemles

45 of 50 minuten

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

€ 25,00

Inschrijfgeld

€ 17,50

Gebruik zwempas

Nee

Voorzwemmen (intakeles)

Nee

Proefzwemles

Kan, 17,00 euro

Betalen voor kluisjes

Nee

Kosten zwemles per klokuur

€ 15,33

Gem. aantal uren tot A-diploma

45

Gem. kosten voor A-diploma

€ 575,00 (vaste prijs)

Gem. aantal uren tot B-diploma

10

Gem. kosten voor B-diploma

€ 87,50 (vaste prijs)

Gem. aantal uren tot C-diploma

10

Gem. kosten voor C-diploma

€ 87,50 (vaste prijs)
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)