Naar overzicht

Veenweidebad

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Veenweidebad

Dit multifunctionele sportcomplex is voorzien van zwembad en health club. Het zwembad (met een bruto vloeroppervlakte van 4000m2) heeft een wedstrijdbad van 17 bij 25 meter en een doelgroepenbad van 10 bij 16 meter. Daarnaast is er volop ruimte voor recreatief zwemmen in een bassin van ongeveer 200m2 met een grote glijbaan en extra peuterbad. Daarnaast zijn er een stroomversnelling en 2 whirlpools. Buiten is een ligweide waar bezoekers zich bij goed weer in het zonnetje kunnen koesteren. Wij beschikken over een uitgebreide horeca en vergaderfaciliteit.

Overige activiteiten

  • Aquasporten
  • Peuters survival
  • Ouder en kind zwemmen
  • Kinderfeestjes
  • Schoolreis
  • Gezond in beweging

Zwemles in Mijdrecht

Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal nationale zwemdiploma’s: A, B en C. Alle Optisport-zwembaden leiden op voor deze zwemdiploma’s, die worden uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. ABC zwemlessen worden gegeven volgens het Optisport Zwemlesplan dat zich inmiddels met succes in de praktijk heeft bewezen: De afgelopen jaren hebben meer dan honderdduizend kinderen een zwemdiploma bij Optisport behaald!

Een leven lang zwemplezier met het Zwem ABC

Leren zwemmen is in ons watrerijke land belangrijk. Wij wonen in de buurt van water en zoeken het graag op in één van de vele zwembaden, recreatieplassen of aan zee. Het is dan ook heel belangrijk dat uw kind zich onder alle omstandigheden zelf kan redden in het water. De Basis daarvoor is het zwemonderwijs, bestaande uit drie Zwemdiploma’s: A , B en C.

Wie A zegt, zegt ook B én C

Het Zwem ABC kent een logische opbouw, waardoor uw kind bij het behalen van ieder diploma vaardiger wordt. De zwemdiploma’s A en B zijn de eerste waardevolle stappen in de zwemopleiding, maar wie ook zwemdiploma C heeft is pas echt volledig “zwemveilig” en heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Een kind met diploma’s A,B én C kan zich goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan open water. Het behalen van het A-diploma duurt gemiddeld 45 uur. De B en C-curssussen nemen beiden gemiddeld 10 uur in beslag. Voor meer informatie over het zwem ABC kunt u terecht bij de receptie van het zwembad.

Veenweidebad
Ontspanningsweg 1
3641 SV
Mijdrecht
Utrecht
0297-256589
http://www.optisport.nl/veenweidebad
zwembadderondevenen@optisport.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

6,8 op basis van 4 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden6,5 (2)
Kwaliteit zweminstructeurs8,5 (2)
Lengte van de wachtlijst8,5 (2)
Prijs/kwaliteits verhouding6,5 (2)
Groepsgrootte10,0 (2)
Frequentie zwemles9,0 (2)


Zwemles in de buurt van Mijdrecht

Zwembad Afstand Score

Kenmerken aanbieder

Binnenbad, Zwembad

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep ?
Inschrijven vanaf leeftijd 4 jaar
Deelname vanaf leeftijd 4 jaar

Wachtlijst

?

Duur van een zwemles

45 minuten

Kijken bij les mogelijk

(nee)

Kosten diploma

€ 26,30

Inschrijfgeld

€ 26,30

Gebruik zwempas

?

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 11,83

Gem. aantal uren tot A-diploma

45

Gem. kosten voor A-diploma

€ 584,95

Gem. aantal uren tot B-diploma

10

Gem. kosten voor B-diploma

€ 144,60

Gem. aantal uren tot C-diploma

10

Gem. kosten voor C-diploma

€ 144,60
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)