Naar overzicht

Waterwijs

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Waterwijs

Zwembad Waterwijs Utrecht

Zwemles in Utrecht – Over Zwembad Waterwijs

Bij Zwembad Waterwijs kunt u terecht voor zwemlessen voor kinderen en volwassenen. Er zijn drie mogelijkheden:
ABC-zwemmen: Al in 3 maanden een A-diploma halen. En daarna natuurlijk ook de andere diploma’s.
Overlevingszwemmen: Kinderen van 2 – 4 jaar leren hun hoofd boven water te houden
Zwemles voor volwassenen: Ook u kunt nog het ABC leren zwemmen

Zwemles kinderen in Utrecht

In ons waterrijke land is het noodzakelijk dat uw kind vroegtijdig goed leert zwemmen. Het Zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma’s: A,B en C. Het Zwem-ABC is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen. Zwembad Waterwijs werkt volgens de Zwem-ABC methode. Zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle opstapjes, maar wie het zwemdiploma C gehaald heeft, is wat wij noemen echt “zwemveilig”. Een kind dat uiteindelijk zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en watersportplezier!

Zwemopleiding

Stap één is het watervrij maken van uw kind door oefeningen in spelvorm aan te bieden. Dit vormt de basis voor het leren zwemmen. Verder besteedt Zwem-ABC veel aandacht aan de veiligheid van uw kind in het water. Zwemopleiding Medicort heeft jaren ervaring met deze methode en is een erkend opleidings- en exameninstituut van de NPZ Nationaal Platform Zwembaden.

Werkwijze

Uw kind volgt één of meerdere keren zwemles per week bij ons. Bij de eerste les krijgt u een informatiemap mee, die persoonlijk wordt toegelicht. Ook hanteren wij een leerlingvolgsysteem, zodat u de vorderingen van uw kind via internet kunt bijhouden. Natuurlijk kunt u ook zelf meekijken op vooraf aangegeven tijden. Tijdens iedere les komen, volgens een bepaalde volgorde, één of meerdere elementen van het Zwem-ABC aan bod:
– Vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker.
– Oefeningen in diep water, zoals te water gaan, onder water gaan, drijven en uitdrijven, draaien, survival, watertrappen, ademhaling. Bij het B en later het C diploma komen hier meer kwaliteiten bij.
De zwemlessen voor het A diploma zijn intensief voor uw kind, daarom pauzeren we tussendoor een keer (behalve bij 1 uur per week). Wij adviseren u uw kind iets te eten en drinken mee te geven.
De zwemlessen voor het B en C diploma duren 1 uur.

Kleding-eisen diplomazwemmen

Bij het diplomazwemmen dient de kleding te bestaan uit:
– Badkleding
– T-shirt, hemd of blouse met korte mouwen, korte broek (d.w.z. broekje met pijpen; broekjes die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
– Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)
Voor zwemdiploma B : lànge broek in plaats van de korte (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
En voor zwemdiploma C bovendien : regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse en jurk of rok/blouse dragen. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.

Waterwijs
Jan Cornelisz Maylaan 6
3526 GV
Utrecht
Utrecht
088 - 7080830
http://www.zwembadwaterwijs.nl
info@zwembadwaterwijs.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

4,3 op basis van 12 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden4,0 (8)
Kwaliteit zweminstructeurs4,8 (8)
Lengte van de wachtlijst7,3 (8)
Prijs/kwaliteits verhouding5,1 (8)
Groepsgrootte5,1 (8)
Frequentie zwemles6,4 (8)


Zwemles in de buurt van Utrecht

Zwembad Afstand Score
Zwembad Den Hommel 1.37km  5,1
Zwemschool Utrecht 4.55km  5,8
Zwembad Fletiomare 5.34km  7,1
Zwembad De Kwakel 5.91km  3,8
Zwemschool De Vin 6.05km  3,6
Zwemschool Midden 9.82km  8,0

Kenmerken aanbieder

Binnenbad, Zwembad

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep ?
Inschrijven vanaf leeftijd ?
Deelname vanaf leeftijd ?

Wachtlijst

?

Duur van een zwemles

?

Kijken bij les mogelijk

(nee)

Kosten diploma

?

Inschrijfgeld

€ 30,00

Gebruik zwempas

?

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 18,75

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 780,00

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 225

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 225
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com.

Zwembad Waterwijs Utrecht

 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)