Naar overzicht

Zwembad De Duikelaar

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwembad De Duikelaar

Zwembad De Duikelaar
Het binnenbad van zwembad De Duikelaar

 • wedstrijdbassin van 25 x 15 meter met een diepterverloop van 1.10-2.00 meter
 • instructiebad van 8 x 12 meter met een diepte verloop van 0.40-0.90 meter.
 • kleedkamers en douches
 • zonnebank
 • entreehal
 • diverse werk/bedrijfsruimten en technische ruimte

De binnenaccommodatie heeft een beperkte horecaruimte en een bezoekersterras.

Zwemles in Hardinxveld-Giessendam – Zwem ABC

Zwemmen is meer dan het halen van een diploma. Water moet zo vertrouwd zijn dat het kind zich veilig voelt. Het zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen. Waarbij zwemveiligheid een belangrijke rol inneemt.

A-diploma

Jonge kinderen leren op een speelse manier met het water om te gaan. Bij het A-diploma leren kinderen vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water. Zoals verschillende manieren van in het water gaan, onderwater zwemmen, drijven, watertrappelen en gekleed zwemmen.

B- & C-diploma

Bij het B- en C-diploma worden de afstanden van de verschillende slagen uitgebreid en verder geperfectioneerd. Bij het C-diploma wordt geleerd hoe je moet handelen als je te water raakt met kleding en regenjas. Bij C wordt alleen een regenjas toegevoegd aan het kledingpakket, de rest blijft hetzelfde als bij A en B.

Uw kind opgeven voor zwemles

Het opgeven van uw kind kan alleen via de kassa. Uw kind wordt ingeschreven en het inschrijfgeld dient direct te worden voldaan. Als uw kind eerst deelneemt aan het schoolzwemmen dan stroomt uw kind automatisch door naar de particuliere zwemlessen.

Zwemlessen tijdens vakanties

Tijdens de vakanties gaan de zwemlessen gewoon door, met uitzondering van de officiële feestdagen. Bij de coördinator van de zwemlessen kunt u terecht voor informatie over uw kind, bij verandering van tijd/dag, melding langdurige ziekte en klachten. In de eerste maand dat uw kind op zwemles komt zal de coördinator van de zwemlessen tijdens de zwemles van uw kind uitleg geven over de zwemlessen zoals die worden gegeven in ons zwembad.

Oefenen op de leskaart

Kinderen die in De Duikelaar op zwemles zitten kunnen op vertoon van hun leskaart gratis extra oefenen op bepaalde tijden. Dit moet wel onder begeleiding van een betalende ouder of verzorger. Het oefenen gebeurt ‘zelfstandig’, dat wil zeggen zonder dat het zwembadpersoneel op dat moment lesaanwijzingen geeft. De extra mogelijkheden voor ‘oefenen op leskaart’ zijn op donderdagavond, zaterdagmiddag en zondagmorgen. De temperatuur van het water is op donderdag 30 graden, en op zaterdag en zondag tussen de 28 en 29 graden.

Andere zwemactiviteiten in het zwembad

 • Aquajoggen
 • Aquarelax
 • Aquarobic
 • Baby- en peuterzwemmen
 • Banenzwemmen
 • Fit 50+
 • Gezinszwemmen
 • Kinderfeestje
 • Lunchzwemmen
 • Recreatief zwemmen
 • Trimzwemmen

Zwembad De Duikelaar
Sluisweg 142a-144
3371 EX
Hardinxveld-Giessendam
Zuid Holland
0184 - 61 27 23
http://www.hardinxveld-giessendam.nl
info@gemhg.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

7,0 op basis van 1 beoordelingenZwemles in de buurt van Hardinxveld-Giessendam

Zwembad Afstand Score

Kenmerken aanbieder

Binnenbad, Zwembad

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep ?
Inschrijven vanaf leeftijd 4 jaar
Deelname vanaf leeftijd ?

Wachtlijst

?

Duur van een zwemles

45

Kijken bij les mogelijk

(nee)

Kosten diploma

€ 15.5

Inschrijfgeld

€ 10

Gebruik zwempas

?

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 11.4

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 504.3

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 152.3

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 152.3
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)