Naar overzicht

Zwembad De IJzeren Man

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwembad De IJzeren Man

Zwembad De IJzeren Man

Zwemles in Weert

Het is van belang dat kinderen meer zwemvaardigheden aanleren tot ze zelfstandig kunnen zwemmen. In deze les worden kinderen opgeleid volgens het ZwemABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. De opleiding is door zijn aard en opbouw uitermate geschikt voor het jonge kind van 4 of 5 jaar oud. Het diploma bestaat uit de deelcertificaten A, B en C en dit diploma is erkend door het Ministerie van VWS en de Onderwijsinspectie.

Uitleg zwemles

Voordat uw kind naar de zwemles gaat, kunt u veel geld besparen door te zorgen dat uw kind watervrij is. Hieronder wordt verstaan:
• het verdragen van spetters in het gezicht
• het geheel onder water durven te gaan
• het durven te gaan liggen op buik en rug (drijven)
• oriënteren onder water bijvoorbeeld iets van de bodem afpakken met de ogen open
• Het springen vanaf de kant

Aanmelden / wachtlijst

Als de aanmelding goed is verlopen (let op: De inschrijving wordt pas verwerkt als het inschrijfgeld ontvangen is) dan komt uw kind op een
wachtlijst terecht. Hoe lang het duurtvoordat uw kind wordt opgeroepen is afhankelijk van:
1) de lengte van de wachtlijst
2) uw voorkeur: als uw kind op meerdere dagen / tijden kan zwemmen is de kans groter dat uw kind snel aan de beurt is
3) de wachttijd kan variëren van 1 tot 12 maanden
U krijgt een brief thuis als uw kind aan de beurt is.

Kijkles

Ongeveer 6 keer per jaar wordt u in de gelegenheid gesteld om de vorderingen van uw kind zelf te gaan bekijken. Het laatste half uur van de les mag u dan doorlopen naar het zwembad. De data van deze kijklessen worden jaarlijks gepland, hangen op het mededelingenbord aan de receptie en worden via de zwemscore module gecommuniceerd met u. We hebben gekozen voor niet meer dan 6 kijklessen per jaar omdat de kinderen in het zwembad toch afgeleid worden door de aanwezigheid van ouder(s), broertje, zusje, oma enz…

Welke spullen moet ik meenemen naar de zwemles?

  • zwembroek of badpak
  • badslippers
  • handdoek
  • eventueel klein handdoekje om op te staan
  • eventueel T-shirt of kleding als er gekleed zwemmen is: in alle oneven weken is het gekleed zwemmen voor niveaugroep 5 (A), 6 (B) en 7 (C). Verder is het gekleed zwemmen voor niveaugroep 1 t/m 4 op iedere 1e les van de maand.

Kom voor de eerste zwemles eens recreatief zwemmen met uw kind zodat hij / zij al weet hoe het zwembad eruit ziet: dit stelt uw kind gerust. Ook kunt u zelf al zorgen dat uw kind watervrij is. Dit scheelt behoorlijk in de portemonnee. Kom tijdig naar het zwembad als u voor het eerst komt: er moeten namelijk een aantal zaken geregeld worden. Het geeft uw kind ook rust als u de tijd hiervoor neemt. Bij binnenkomst in het zwembad kunt u zich melden aan de receptie.

De verschillende zwemniveaus

In ons zwembad lopen kinderen 7 niveaus door: Als uw kind een voldoende heeft gescoord voor alle einddoelen van de betreffende groep mag hij / zij door naar het volgende, hogere niveau. De scores worden bijgehouden op een kaart waar alle relevante gegevens op staan van de zwemles en uw kind, ook worden deze gegevens bijgehouden op internet waardoor u thuis ook op de hoogte blijft. Uw kind krijgt bij de overgang naar een hogere niveaugroep de persoonlijke kaart en een briefje mee van de instructeur; u kunt dan samen met de receptioniste uw kind inplannen in de volgende niveaugroep. Doe dit z.s.m. Als uiteindelijk niveau 7 succesvol is afgesloten met het diplomazwemmen, dan is uw kind in het bezit van het C- zwemdiploma en is de ABC opleiding voltooid.
De doorstroming naar een hogere groep is individueel: als uw kind eraan toe is om door te stromen naar een hoger niveau, dan hoeft het niet te wachten totdat de andere kinderen in de groep zover zijn. Elk kind wordt dus apart bekeken en krijgt dus altijd een zwemles die aansluit op de beginsituatie van uw kind! Verder wordt de techniek van grof (lagere niveaugroepen) naar fijn (hogere niveaugroepen) aangeleerd.

Verblijf tijdens les of kijken tijdens de zwemles

Tijdens de les kunt u wachten in Beachclub de IJzeren Man of bij de receptie, hier staan enkele stoelen opgesteld waar u gebruik van kunt ma
ken. Hier kunt u eventueel genieten van een hapje en een drankje. Wij adviseren u om in de buurt te blijven van het zwembad zodat we u kunnen bereiken mocht er gedurende de zwemles iets gebeuren waarbij we uw hulp nodig hebben.

Zwembad De IJzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN
Weert
Limburg
0495-537170
http://www.zwembadweert.nl/
info@zwembadweert.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

Zwemles in de buurt van Weert

Zwembad Afstand Score
Zwemschool Josefien 54.34km  5,3

Kenmerken aanbieder

Buitenbad, Zwembad

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep ?
Inschrijven vanaf leeftijd Elke leeftijd
Deelname vanaf leeftijd 4 jaar

Wachtlijst

ja

Duur van een zwemles

60

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

?

Inschrijfgeld

€ 10.00

Gebruik zwempas

?

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 7.50

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 325.00

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 90.00

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 90.00
Overige Ook versnelde cursussen mogelijk.
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)