Naar overzicht

Zwembad De Slag

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwembad De Slag

Zwemles in Hardenberg

Leren zwemmen is van levensbelang, in een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Bij zwembad de Slag bieden wij zwemlessen aan voor A.B.C .

Onze Visie

Het is goed als u van te voren nadenkt of onze visie op zwemonderwijs aansluit bij uw verwachtingen. Wij kijken naar een kind als een individu met eigen mogelijkheden. Ieder kind is dus uniek en dat maakt dat de leerweg van het kind ook individueel is. In onze lesmethode is ons belangrijkste uitgangspunt een veilige en vertrouwde leeromgeving. In die omgeving willen we het kind zoveel mogelijk ruimte bieden voor een eigen leertraject. Daarom hebben we ook speciale lesgroepen voor leerlingen met een beperking of leerlingen met een beperking die meer aandacht nodig hebben. Wij noemen dat AMANI zwemmen (Als Meer Aandacht Nodig Is). De afspraken over veiligheid die wij onderling hebben gemaakt staan in ons veiligheidsprotocol. Dit protocol hebben we laten bekrachtigen door de Stichting Zwembadkeur: wij zijn in het trotse bezit van het Keurmerk Veilig en Schoon.

Methode
Het programma van het Zwem ABC houdt in dat kinderen een brede doorlopende opleiding krijgen. Dat betekent dat alle onderdelen vanaf het begin tot het eind aan bod komen, oplopend in moeilijkheidsgraad. Belangrijk bij leren zwemmen is dat het kind watervrij is in het water en daarbij de ademhaling beheerst. Bij het aanleren van de zwemslagen onderscheiden wij een aantal fasen: het beheersen van de beenslagen, de schoolslag combinatie en het voorbereiden op de drie diploma’s. Leren zwemmen gaat door oefenen en dat kost tijd. Het heeft ook te maken met de aanleg en leerrijpheid van uw kind. In ons aanbod hebben wij de volgende keuzes gemaakt: wij geven lessen van 45 minuten en van twee keer 45 minuten met een frequentie van één keer per week. Kinderen die om enige reden extra aandacht of tijd nodig hebben bieden wij de mogelijkheid om een keer extra te komen. Deze kinderen krijgen hiervoor een uitnodiging. De kinderen beginnen in het 1ste bad, bij de vervolgbaden krijgen ze wel een andere badjuf of badmeester. Om toch recht te kunnen doen aan het individuele leertempo, kan het soms nodig zijn een kind in een groep te plaatsen die beter past bij het niveau. Jonge kinderen leren voornamelijk door zien en doen. De groepsgrootte is daarom relatief van minder groot belang voor het leerproces. Wij kiezen voor een groepsgrootte van 10 omdat een zwemonderwijzer bij die grootte voldoende aandacht kan schenken aan het leerproces in de groep.

N.R.Z

Erkend door de Nationale Raad Zwemdiploma’s. De Nationale Raad Zwemdiploma’s heeft in 1998 in samenwerking met alle zwembaden een nieuwopleidingsprogramma opgesteld en ingevoerd. Het is afgestemd op de eisen van deze tijd waarin jonge kinderen zich in relatief grote zwembaden onder moeilijke omstandigheden als golfslag moeten redden. Dat programma is het ZwemABC. De NRZ houdt toezicht op de kwaliteit van de zwemvaardigheid van onze leerlingen. Elk jaar moeten wij de erkenning van de NRZ opnieuw verdienen. Een erkend zwembad herkent u aan de speciale sticker bij de ingang. Neem zeker eens een kijkje op de website www.npz-nrz.nl. Het A- en B-diploma zijn tussenfasen op weg naar zwemveiligheid en daarom bieden wij de totale opleiding aan voor een vaste prijs. U bepaalt echter zelf of uw kind de gehele opleiding volgt. Heeft uw kind al zwemles gehad, dan kan het instromen. Het tarief is dan gerelateerd aan het niveau.

Opgave zwemlessen

Inschrijven via de receptie. Bij inschrijving via de receptie betaalt u de inschrijfkosten en plaatsen wij uw kind op de oproeplijst, mits u akkoord gaat met de betalingsvoorwaarden. Vraag hiernaar aan de receptie. U kunt dan de toegangspas gelijk mee nemen Voor het overige is de procedure gelijk aan inschrijving via internet.
Wij streven ernaar om uw kind rond de vijfde verjaardag op te roepen. In de meeste gevallen lukt dat afhankelijk van uw en onze mogelijkheden. Wij houden bij plaatsing zo veel mogelijk rekening met uw voorkeur.
Het inschrijfgeld bedraagt 12,- euro. Bij inschrijving krijgt u gelijk een lespas waarmee uw kind onder begeleiding van een betalende volwassen bezoeker gratis kan oefenen tijdens recreatieve uren. Uw zoon/dochter stroomt na het behalen van het A-diploma door naar de zwemlessen voor diploma B en C. U moet dit wel opgeven bij de receptie. Als uw kind de smaak van bewegen in water te pakken heeft dan kan het doorgaan naar de Zwemclub De Grunte. Folders kunt u krijgen bij de receptie. Bij de eerste les betaalt u het lesgeld contant, via pin of via automatische incasso in 14 maandelijkse termijnen. Wij activeren het zwemlespasje dat u bij inschrijving heeft ontvangen. De geldigheidsduur van het ZwemABC-pasje is twee jaar. Heeft uw kind na twee jaar de diploma’s nog niet behaald dan verlengen wij het pasje, mits er niet te vaak zonder reden is verzuimd. Dan bestaat de mogelijkheid dat wij extra kosten in rekening brengen.

Wachtperiode

In de periode voordat uw kind de oproep krijgt, kan uw kind gratis gebruik maken van recreatief zwemmen op vertoon van de pas en onder begeleiding van een betalende volwassen begeleider.

Lesperiode

Tijdens de eerste les krijgt u nog praktisch informatie van de zwemonderwijzer en krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de lesperiode zullen wij regelmatig met elkaar communiceren. Daarnaast houden wij regelmatig openbare lessen. Ook op de website www.deslaghardenberg.nl kunt u informatie over zwemles vinden. Alles wat van belang is voor het leerproces kunt u kwijt aan de zwemonderwijzer(es). Ook kunt u contact opnemen met de locatiemanager of de receptie van de Slag. Dat kan persoonlijk, via telefoon of mail.

De zwemlessen – Praktische zaken

Uw kind moet in het diepe bad oefenen met kleding aan. Voor het diploma A een korte broek, shirt en waterschoenen. Voor B een lange broek, shirt met lange mouwen en waterschoenen en voor zwemdiploma C hetzelfde als voor B plus een regenjas. Tip: geef uw kind een plastic zak mee waarin de natte kleding kan. Wegens hygiënische redenen mag u de zwemzaal niet betreden met schoenen. Dit om het krijgen van voetwratten en schimmelinfectie te voorkomen. De eerste zwemles krijgt u een paar schoenhoesjes aangeboden. Elk ander paar dat u denkt nodig te hebben kost 0,50 euro. Uiteraard kunt u ook eigen badslippers meenemen. Wij stellen het op prijs als u aan ons doorgeeft dat uw kind door bepaalde omstandigheden een les niet kan volgen. U kunt dit telefonisch of per mail doen. Bij langdurige afwezigheid zetten wij de leskaart stop. Omdat wij een maximum aantal leerlingen hanteren kunnen verzuimde lessen niet worden ingehaald in een andere groep. In de schoolvakanties geven wij geen zwemles.

Diplomazwemmen in Hardenberg

Op enig moment beheerst uw kind de vaardigheden die nodig zijn om voor het diploma te kunnen zwemmen. In een proefsituatie oefenen we het examen. Uw kind krijgt daarvoor een uitnodig mee. Gaat het proefzwemmen goed, dan ontvangt uw kind het diplomazwemformulier. Dit formulier levert u tenminste 3 dagen voor het diplomazwemmen ingevuld in bij de receptie. Het diplomazwemmen is een belangrijke en spannenede gebeurtenis voor uw kind. Maar het is ook een feestelijke gebeurtenis en uw aanwezigheid wordt dan ook op prijs gesteld.

Zwembad De Slag
Sportboulevard 3
7772 SL
Hardenberg
Overijssel
0523 - 28 94 65
http://deslag-hardenberg.nl/
info@deslaghardenberg.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

7,3 op basis van 3 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden7,3 (3)
Kwaliteit zweminstructeurs7,0 (3)
Lengte van de wachtlijst7,0 (3)
Prijs/kwaliteits verhouding7,0 (3)
Groepsgrootte7,3 (3)
Frequentie zwemles7,7 (3)


Zwemles in de buurt van Hardenberg

Zwembad Afstand Score

Kenmerken aanbieder

Combibad

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep ?
Inschrijven vanaf leeftijd 5 jaar
Deelname vanaf leeftijd 5 jaar

Wachtlijst

?

Duur van een zwemles

45 minuten

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

?

Inschrijfgeld

€ 12,00

Gebruik zwempas

3,50

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 6,26

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 274,92

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 75,12

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 75,12
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)