Naar overzicht

Zweminstituut

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zweminstituut

Zweminstituut logo

Zwemles in Assen – Meer over de zwemles bij Zweminstituut

Het Zweminstituut biedt de mogelijkheid tot het volgen van zwemlessen voor het A, B en C-diploma. Bij de zwemlessen volgen wij de richtlijnen van het Zwem-ABC, gesteld door de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Dit doen wij in kleine groepjes (maximaal 6 kinderen) of privéles.

Wat kunt u verwachten

Wanneer u klant bent bij het Zweminstituut kunt u het volgende van ons verwachten:

  • A, B, C diploma en Zwemvaardigheden
  • A, B en C diploma. U kunt zover gaan als u wilt met uw kind.
  • Daarna kunnen er ook zwemvaardigheden gevolgd worden tegen een gereduceerd tarief.

Veilig en met plezier leren zwemmen

Plezier is belangrijk voor het kind. Een kind heeft meer leermomenten wanneer een kind plezier in een les heeft. Daarnaast is de veiligheid prioriteit nummer 1. Wanneer uw zoon of dochter zijn of haar zwemdiploma’s behaald heeft, kunt u hen met een gerust hart laten zwemmen.

Maximaal 6 kinderen per groep

Grote groepen zorgen voor drukte en onveilige situaties. Daarnaast wordt er minder aandacht aan elk individueel kind besteed. Daarom: kleine groepen met veel aandacht.

Gediplomeerde instructeurs

U betaalt dus u bepaalt: Bij het Zweminstituut kunt u gediplomeerde zweminstructeurs verwachten.

Constant overleg met ouders

Overleg is belangrijk. U kent uw kind het beste van iedereen. Het zweminstituut beseft dit en verwacht dan ook een interactieve relatie tussen ouders, kind en zweminstructeurs.

Online vorderingen van uw kind volgen

Op internet kunt u de vorderingen van uw kind bijhouden zodat u altijd weet hoe uw kind er voor staat.

Mogelijkheid lessen inhalen

Les gemist? Via de zwemscore internetmodule (locatie-afhankelijk) heeft u de mogelijkheid om lessen in te halen.

Zweminstituut steunt Kika

Het Zweminstituut steunt Kika. Alle nieuwe zwemmertjes krijgen na het inschrijven bij de eerste les een echt Kika beer. De kosten van deze beer zijn voor het Zweminstituut waarmee het de stichting Kika steunt voor onderzoeken naar Kinder Kankervrij!

Locatie van de zwemlessen

Zwemlessen in Assen worden gegeven in het zwembad van Vanboeijen. Dit zwembad is gevestigd op het terrein van Vanboeijen (Park Diepstroeten) en ligt in de wijk Assen-oost. Het bad van Vanboeijen is rustig gelegen en de kinderen kunnen in diep en ondiep water leren zwemmen. De kinderen leren alle vaardigheden bij het zwembad van Vanboeijen. Wanneer de kinderen het juiste niveau hebben bereikt, gaan zij gezamenlijk met instructeurs een keer proefzwemmen in een 25 meter bad om vervolgens feestelijk het diploma te behalen.
Het bad beschikt over een verstelbare bodem (tot 1.80 meter) en een zoutelectrolyse systeem. Dit laatste is een veiliger manier van het zuiveren van zwembad water. Het is beter voor je huid, ogen, longen etc. Gezonder dus voor uw kind(eren) maar ook voor onze medewerkers! Ook ligt de watertemperatuur hier hoger dan in de meeste zwembaden, zo rond de 32°.

Bereikbaarheid

Het zwembad ligt in de buurt van de snelweg (A28) en daarom goed te bereiken vanuit Assen, Groningen, Tynaarlo, Zuidlaren, Norg, Eelde, Roden en Peize.

Zweminstituut
Hendrik van Boeijenlaan 5
Assen
Drenthe
070 - 336 47 00
https://www.zweminstituut.com/
fitenwell@zweminstituut.com

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

4,0 op basis van 2 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden1,0 (1)
Kwaliteit zweminstructeurs1,0 (1)
Lengte van de wachtlijst1,0 (1)
Prijs/kwaliteits verhouding1,0 (1)
Groepsgrootte1,0 (1)
Frequentie zwemles1,0 (1)


Zwemles in de buurt van Assen

Zwembad Afstand Score
Zwemschool De Dolfijn 5922.21km  5,0

Kenmerken aanbieder

Zwemschool

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep 6 kinderen
Inschrijven vanaf leeftijd Elke leeftijd
Deelname vanaf leeftijd 4,5 jaar

Wachtlijst

?

Duur van een zwemles

40 minuten

Kijken bij les mogelijk

(nee)

Kosten diploma

?

Inschrijfgeld

€ 17,50

Gebruik zwempas

?

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

12,00

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 18,00

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 774,00

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 216,00

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 216,00
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)