Naar overzicht

Zwemschool De Oceaan

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemschool De Oceaan

Zwemles in Amsterdam – Over Zwemschool De Oceaan

Water, het leukste speelgoed dat er is! Dit motto staat centraal bij Zwemschool De Oceaan te Amsterdam. Al vanaf zeer jonge leeftijd groeien ze op met water. Ze leren de gevaren ervan kennen, maar beleven vooral heel veel plezier in het water. Zwemschool De Oceaan is een opleidings- en bewegingsinstituut voor kinderen en volwassenen. Bij ons leert iedereen ongeacht hun leeftijd zwemmen voor het zwem-ABC. Ook bieden wij u of uw kind na het behalen van het C-diploma de mogelijkheid om verder te gaan met de daaropvolgende diploma’s, zoals de zwemvaardigheidsdiploma’s. Een andere mogelijkheid is uw zwemslag of conditie te verbeteren. In de toekomst zullen wij uitbreiden tot meerdere activiteiten in het water. De kinderen, maar ook volwassenen krijgen les van bevoegde instructeurs, met ruime ervaring die zich goed kunnen inleven in de specifieke behoeftes van elke leerling. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in staat is om in één keer af te zwemmen voor het zwemdiploma. Bijkomend voordeel: wij hebben geen wachtlijsten!

Locatie zwemlessen

Zwemlessen worden gegeven in Zwembad Sloterparkbad en zwembad Sportplaza Mercator

De eerste reeks zwemlessen

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Groepslessen:

De groepslessen zijn onderverdeeld in 2 categoriën. Te weten: groepslessen voor de beginfase en de fase voor gevorderden (diploma A,B en C). Het maximum aantal deelnemers van deze lessen is 10 tot 12 kinderen.Er wordt per onderdeel geoefend met elkaar, maar toch individueel gekeken naar de vorderingen van het kind. Bij doorstromen naar het diepe is het maximum aantal deelnemers 15.

Privélessen

De privélessen zijn onderverdeeld in 2 categorieën. Te weten: lessen voor de beginfase en lessen voor gevorderden. Het maximum aantal deelnemers van deze lessen is 4. Let wel: bij het doorstromen naar het diepe, wordt het aantal van de groep verdubbeld naar een maximum van 8 deelnemers.

Versnelde Cursus

Deze cursus is speciaal voor de beginners. Er wordt 4 maal per week gezwommen. En wel op de maandag van 17.00u-1830u en op de zaterdag van 09.00u-10.30u.Mochten deze dagen en/of tijden u niet schikken, kan er in overleg een ander rooster worden opgesteld. Deze cursus duurt 6 maanden en is met diplomagarantie. Het kind ontvangt na deze periode dus gegarandeerd een diploma A. .
Voor meer informatie over deze cursus en de kosten ervan, kunt u telefonisch contact met ons opnemen

Turbolessen

Onze zwemschool is verzorgd sedert een jaar Turbo-zwemlessen. Het woord “turbo” zegt het al, de vorderingen in de zwemlessen gaan sneller dan normaal.
Dat betekent niet dat we de lessen snel afdraaien, maar dat de lessen sneller op elkaar volgen. Op deze manier blijven de oefeningen goed in het geheugen waardoor er sneller vorderingen worden gemaakt. De bedoeling van deze cursus is dat de deelnemers ongelimiteerd zwemmen tot aan het A-diploma. Het is ook mogelijk een rooster samen te stellen in overleg. Tevens is er ook een turbocursus voor deelnemers van het B en C diploma.

Zwemvaardigheden

Wilt u graag dat uw kind nog zwemvaardiger wordt of een vorm van watersport gaat beoefenen? Vraag ons naar de mogelijkheden zoals bijvoorbeeld: verschillende zwemvaardigheidsdiploma’s en wedstrijdzwemmen. Wij informeren u graag hierover.

Zwemschool De Oceaan
President Allendelaan 3
1064 GW
Amsterdam
Noord Holland
06-12119490
http://www.zwemschooldeoceaan.nl/
info@ zwemschooldeoceaanl.nl

Zwemlessen worden gegeven in zwembad Sloterparkbad in Amsterdam

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

6,2 op basis van 5 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden8,0 (1)
Kwaliteit zweminstructeurs9,0 (1)
Lengte van de wachtlijst8,0 (1)
Prijs/kwaliteits verhouding8,0 (1)
Groepsgrootte5,0 (1)
Frequentie zwemles10,0 (1)


Zwemles in de buurt van Amsterdam

Zwembad Afstand Score
Zwembad Zuiderbad 4.99km  6,0
Bijlmer Sportcentrum 11.47km  3,8
Zwemschool Anemoon 11.87km  7,5
Zwembad Het Marnix 5840.5km  4,0

Kenmerken aanbieder

Zwemschool

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep 8
Inschrijven vanaf leeftijd Elke leeftijd
Deelname vanaf leeftijd 4 jaar

Wachtlijst

?

Duur van een zwemles

45

Kijken bij les mogelijk

(nee)

Kosten diploma

?

Inschrijfgeld

?

Gebruik zwempas

?

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

?

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

?

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

?

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

?
Overige Huidige locatie is zwembad Sloterparkbad in Amsterdam
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)