Naar overzicht

Zwemschool Nieman

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemschool Nieman

Zwemles in Geleen

Ik ben Freek Nieman, getrouwd met Natasha en vader van twee kinderen. Samen met mijn vrouw run ik zwemschool Nieman te Geleen. Wij werken met maximaal zes kinderen in een groep. De minimale leeftijd om te beginnen met zwemles is 4 jaar. Uw kind zwemt 2 keer per week 30 min. óf 1 keer per week 60 min. Kinderen die reeds in een diplomagroep zwemmen krijgen indien nodig gratis bijles (in klein groepsverband) zodat het reguliere programma gevolgd kan blijven worden binnen de daarvoor afgesproken termijn (max. 10 weken in een diplomagroep, muv de C groep hier kan het voorkomen dat er meer lessen nodig zijn). Daar maken wij samen met ons zwemteam sterk voor. Verder kunt u m.b.v. ons zwemscore-systeem lessen afmelden en inhaallessen inplannen, tevens verschaft dit systeem u de mogelijkheid de scores van uw kind te bekijken. Dit systeem is makkelijk in het gebruik, thuis kunt u ten alle tijden inloggen met een persoonlijk wachtwoord.

Meer informatie over de zwemlessen

De kinderen (minimaal 4 jaar) zwemmen met maximaal zes kinderen in een groep, in een klein bad, waar de meester of juf vaak in het water is. Er zitten verschillende niveaus in één groep, het voordeel is dat de beginners zich vaak optrekken aan de betere zwemmers, eerst horen ze zelf bij de beginners en na een paar maanden zijn ze zelf de betere zwemmer en komen weer andere nieuwe kinderen in de groep. In het bad kunnen de kinderen niet staan (de diepte is 1.40). De eerste twee lessen is de drempel hierdoor iets hoger, maar het voordeel is dat er 1 jaar lang een effectievere zwemles is, omdat ze niet stiekem kunnen gaan staan. De laatste 10 weken voor het A-diploma (als de kinderen zonder kurken zwemmen en aan bepaalde eisen voldoen) gaan de kinderen in Born in zwembad “ ’t Anker ” oefenen, in een diplomagroepje

Locatie zwemlessen

Zwemlessen worden alleen de laatste 10 weken gegeven in zwembad Het Anker in Born. Alle overige zwemlessen vinden plaats in ons zwembad in Geleen, Beekhoverstraat 47.

Zwemschool Nieman
Beekhoverstraat 47
6166 AB
Geleen
Limburg
06-4080 5561
zwemschoolnieman.nl
zwemschoolnieman@gmail.com

De leslocatie is alleen de laatste 10 weken in het zwembad Het Anker in Born en de rest gewoon in ons eigen bad in Geleen.

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

7,1 op basis van 32 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden7,1 (15)
Kwaliteit zweminstructeurs7,7 (15)
Lengte van de wachtlijst7,6 (14)
Prijs/kwaliteits verhouding7,8 (15)
Groepsgrootte8,2 (15)
Frequentie zwemles7,8 (15)


Zwemles in de buurt van Geleen

Zwembad Afstand Score
Zwemschool Sanders 1.92km  4,0

Kenmerken aanbieder

Zwemschool

Zwemles methode

NRZ-NPZ
Max grootte groep 6
Inschrijven vanaf leeftijd 4 / 4,5
Deelname vanaf leeftijd 4

Wachtlijst

nee

Duur van een zwemles

60

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

€ Inbegrepen

Inschrijfgeld

€ 15

Gebruik zwempas

Nee

Voorzwemmen (intakeles)

Gratis

Proefzwemles

Ja, gratis

Betalen voor kluisjes

Nee

Kosten zwemles per klokuur

€ 15

Gem. aantal uren tot A-diploma

40

Gem. kosten voor A-diploma

€ 605,00 (Pakketprijs)

Gem. aantal uren tot B-diploma

10

Gem. kosten voor B-diploma

€ 120,00 (Pakketprijs)

Gem. aantal uren tot C-diploma

15

Gem. kosten voor C-diploma

€ 120,00 (Pakketprijs)
Overige Docent in het water. Het is mogelijk om lessen af te melden en in te halen. Leerlingvolgsysteem Zwemscore. Er zijn zwempakketten. Wij hanteren de volgende items:
  • maximale kosten A pakket 605,-
  • maximale kosten AB pakket 725,-
  • maximale kosten ABC pakket 845,-
  • betaling in termijnen
  • vaste pakketprijzen zonder enige extra kosten
De leslocatie is alleen de laatste 10 weken in het zwembad Het Anker in Born en de rest gewoon in ons eigen bad in Geleen.
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)