Naar overzicht

Zwemschool Silvester Zwemschool

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemschool Silvester Zwemschool

logosilvesterzwemschool
De opleiding naar het zwemdiploma A vindt plaats in 4 fasen en neemt gemiddeld 56 lessen in beslag:
FASE 1:
Elementaire fase waarin de kinderen watervrij worden gemaakt. In deze fase leren de kinderen hoe ze moeten drijven op de buik/rug, met en zonder drijfmiddelen. Ze leren ook de beenslag crawl en de beenslag schoolslag. De eerste fase duurt 12 tot 14 zwemlessen. De lessen in FASE 1 duren 30 minuten. Maximaal 5-6 kinderen per groepje met 2 instructeurs in het water.
FASE 2:
In de tweede fase leren de kinderen de combinaties van de borst- en rugcrawl en wordt er verder geoefend met de beenslag schoolslag. In deze fase leren ze ook de ademhaling van de betreffende zwemslagen. De lessen in FASE 2 duren 30 minuten. De tweede fase duurt 12 tot 14 zwemlessen. Maximaal 5-6 kinderen per groepje met 2 instructeurs.
FASE 3:
In de derde fase gaan we de schoolslag combinatie aanleren (armen+benen) en alle zwemslagen automatiseren. In deze fase maken we de kinderen klaar voor de afzwemgroep en maken we een begin met onder water zwemmen. De lessen in FASE 3 duren 30 minuten en vinden plaats in het diepe. De derde fase duurt 12 tot 14 zwemlessen. Maximaal 5-6 kinderen per groepje met 2 instructeurs.
AFZWEMGROEP VOOR HET A DIPLOMA (FASE 4):
In de laatste fase voor diploma A wordt er alleen nog maar in het diepe gezwommen, bouwen we de kurken af en duurt de les 45 minuten. In deze fase zitten er 7-8 kinderen in een groepje met 2 instructeurs. De vierde fase duurt 12 tot 14 zwemlessen.

EXAMENGROEP B EN C DIPLOMA :
In de examen groepen voor het B en C diploma zitten gemiddeld 8 kinderen en duurt de les 45 minuten. De opleiding van het B en C diploma duurt respectievelijk 12 tot 14 zwemlessen.

EXAMENGROEP ZWEMVAARDIGHEID DIPLOMA’S 1 -2 EN 3:
In de Zwemvaardigheid groepen zitten gemiddeld 10 kinderen in een les en deze duurt 60 minuten. De opleiding van het ZV 1 of 2 of 3 diploma duurt ongeveer 12 tot 14 zwemlessen.

Wij starten met zwemles wanneer de kinderen 5 jaar zijn.

Inhaallessen:
In geval van onoverkomelijk verzuim kan de gemiste les ingehaald worden op de wekelijkse inhaallessen op zondagmiddag in Leidschenveen en op zaterdag in het Wedde te Voorschoten. Er zijn maximaal 2 inhaallessen te boeken per periode, per kind. Dat komt neer op 6 inhaallessen per jaar (september t/m juni)

Zwemschool Silvester Zwemschool
Henri Faasdreef 226
2492 JP
Den Haag
Zuid Holland
070-3500600
http://www.silvesterzwemschool.nl/
info@silvesterzwemschool.nl

Faciliteiten Active Health Center Leidschenveen Den Haag:
Groeps kleedkamers: 2
Enkele kleedkamers: geen
Toiletten: 2
Douches: 6
Lockers: Ja
Ouders op zwemzaal: nee
Zicht door ouders op zwemles: Ja
Horeca: Ja
Tribune: Nee
Toegankelijk voor gehandicapten: ja
Eigen parkeergelegenheid : ja
Betaald parkeren : ja
Overige informatie Active Health Center Leidschenveen Den Haag:
- Het zwembad bestaat uit een warm, nieuw en modern bad van 8 x 15 meter.
- Ouders die lid zijn van Active Health Center Leidschenveen hebben met hun kind voorrang op de wachtlijst en kunnen de eerst volgende periode direct starten, mits uw kind 5 jaar is.
- Op deze locatie kan uw kind zwemmen voor fase 1 (beginner), fase 2, fase 3, afzwemgroep A en diploma B.

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

8,8 op basis van 436 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden9,2 (327)
Kwaliteit zweminstructeurs9,3 (328)
Lengte van de wachtlijst8,8 (299)
Prijs/kwaliteits verhouding8,8 (326)
Groepsgrootte9,4 (328)
Frequentie zwemles9,2 (325)


Zwemles in de buurt van Den Haag

Zwembad Afstand Score
Hofspetters 1.89km  4,8
Zweminstituut 3.41km  7,0
Zwembad Overbosch 4.37km  7,5
Zwemvereniging ZDHC 6.39km  6,0
Zwembad Zuiderpark 7.65km  7,0
Zwemvereniging ZDHC 7.65km  7,0
Zwembad Muldersport 7.93km  6,3
Zwembad De Blinkerd 9.11km  5,2
Zero2Hero 9.53km  8,6
Zweminstituut 9.53km  6,0
Zwembad De Waterthor 10.25km  6,3
Zwemschool Atlantic 12.05km  8,1

Kenmerken aanbieder

Zwemschool

Zwemles methode

Diep water zwemmen, zwem ABC, het nieuwe zwemmen
Max grootte groep 6 kinderen bij fase 1, 2 en 3. 8 kinderen bij A en B
Inschrijven vanaf leeftijd 0 jaar
Deelname vanaf leeftijd 5 jaar

Wachtlijst

Soms

Duur van een zwemles

30 minuten bij fase 1, 2 en 3, 45 minuten bij A en B

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

€ 50

Inschrijfgeld

€ 0,0

Gebruik zwempas

Nee

Voorzwemmen (intakeles)

Nee

Proefzwemles

Soms, dit is gratis

Betalen voor kluisjes

Ja

Kosten zwemles per klokuur

€ 23,83

Gem. aantal uren tot A-diploma

31,5

Gem. kosten voor A-diploma

€ 800,65

Gem. aantal uren tot B-diploma

9

Gem. kosten voor B-diploma

€ 264,47

Gem. aantal uren tot C-diploma

9

Gem. kosten voor C-diploma

€ 264,47
Overige Pedagogische veiligheid en juiste zwemtechniek is het uitgangspunt, als een kind iets niet leuk vind leert het namelijk ook minder snel
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)