Naar overzicht

Zwemschool ZC Kollum

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemschool ZC Kollum

Schermafbeelding 2014-09-02 om 13.42.40
ZwemCentrum Kollum is een zwembad, maar… dan anders. Zwemcentrum Kollum werkt met een zelf ontwikkelde bijzondere formule, waarbij sfeer aandacht en kwaliteit samensmelten tot zwemplezier.
Gezellige ambiance
Laat u verrassen door de warmte van de gezellige huiskamer, waar vanuit u een schitterend overzicht hebt op de zwemaccomodatie. Heerlijk genieten van een vers kopje koffie of cappuchino terwijl u de verrichtingen van uw zoon of dochter volgt.
Zwemdiploma is maatwerk
Het zwemdiploma is voor de meeste kinderen de eerste officiele beproeving in hun leven. Geen kind is gelijk, dit vergt een persoonlijke benadering en begeleiding. Dat is niet voor ieder zwembad vanzelfsprekend. ZwemCentrum Kollum snapt dit juist maar al te goed. Daarom wordt er gewerkt met een persoonlijke intake voor ieder kind en zijn de instructiegroepjes klein. Wij stellen uw kind op de 1e plaats, dat doet u toch ook?
Zwemles in Kollum – Een uniek zwembad met een unieke manier van lesgeven
ZwemCentrum Kollum is een particuliere organisatie waarin zwemactiviteiten worden aangeboden en waarin sfeervolle horeca aanwezig is (feesten, recepties etc.). Het bad heeft een temperatuur van minimaal 32ºC, waardoor het bad ook prima geschikt is voor senioren, revalidatie en minder validen.
De nieuwste technieken zorgen voor optimaal zwemplezier
De modernste technieken zijn toegepast om het klimaat zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Er is zoutelektrolyse toegepast in plaats van chloor en zwavelzuur (zuivering op natuurlijke wijze)
  • Er is een koolfilter (ureumfilter) geplaatst in de bypass
  • Er zijn 2 badwaterpompen in plaats van 1 geplaatst, hierdoor is de continuïteit gewaarborgd
  • Het bad (afmeting van 14 bij 6 meter) heeft een overloop goot en een ingebouwde trap (ergonomisch)
  • Het bad is voorzien van een ergonimische plafondlift waarmee minder validen te water kunnen gaan
  • De wanden zijn voorzien van geluiddempend materiaal om de geluidssdruk te beperken
  • Er is een speciaal lichtplan gemaakt om de licht-sfeer te optimaliseren

Leerlingen zijn geen nummer…
De zwemactiviteiten staan in het kader van de individuele aandacht, zo krijgen alle zwemles-leerlingen eerst een uitgebreide intake. De instructiegroepjes blijven bewust klein, zodat er altijd voldoende aandacht is door de zweminstructeur of instructrice voor elke leerling. Gericht zwemonderwijs zorgt ervoor dat uw zoon of dochter op zijn of haar eigen tempo de juiste aansturing en instructie krijgt.
Veiligheid en het plezier van uw kind staan voorop
Vanuit dat oogpunt lessen wij in kleine groepjes die nooit groter dan zeven kinderen zijn en gaan de instructeurs altijd (zowel bij A, als bij B/C) met de kinderen mee in het water. Wij vinden het belangrijk om vooraf een intake uit te voeren, waarbij uw kind met één van de instructeurs van ZwemCentrum Kollum in het water gaat. Zo kunnen wij de fysieke en mentale mogelijkheden van uw kind vaststellen en die eventueel combineren met uw wensen.
Samen het beste voor u en uw kind
Ouders en leerkrachten staan er samen voor, om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in de ontwikkeling. Daarom vinden wij een goede communicatie met u, heel erg belangrijk. Bij ons bestaat de mogelijkheid om bij elke les vragen te stellen. U kunt uw vraag op de daartoe beschikbare ruimte van uw leskaart noteren, deze wordt na elke les ingeleverd bij de receptie. Uw vraag zal zo spoedig mogelijk behandeld worden, in de meeste gevallen zal nog dezelfde avond telefonisch contact met u worden opgenomen. Verder bieden wij de mogelijkheid om één op één les te volgen, één instructeur die alleen uw kind begeleid. Zoals u ziet heeft ZwemCentrum Kollum diverse mogelijkheden ontwikkeld en daardoor is er altijd een methode die aansluit bij uw wensen.
Erkend en deskundig
ZwemCentrum Kollum is aangesloten bij de stichting ENVOZ en is bevoegd om zwemexamens te organiseren. De A-B-C zwemdiploma’s van de ENVOZ zijn internationaal erkend.

Zwemles in Kollum – Zwemlessen voor zwemdiploma A, B en C

ZwemCentrum Kollum: een speelse, kindvriendelijke manier van leren…Leren zwemmen wel te verstaan. Met daarbij veel aandacht voor de begeleiding van uw kind en de communicatie naar u als ouder(s)
Zwem-ABC
Het Zwem-ABC is een modern opleidingstraject met als einddoel het volledig watervrij en zwemveilig maken van kinderen. Vanaf de eerste les zwemmen kinderen in diep water en worden alle onderdelen op een speelse, afwisselende manier aangeboden, waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Kinderen starten vanaf 4 jaar en zwemmen dan 1 x per week en zwemmen in een vaste groep van maximaal zes kinderen. Deze vaste lesgroep zal tijdens het hele A-traject begeleid worden door een vaste instructeur of instructrice (lesgever). Dit bevordert het gevoel van vertrouwen en veiligheid van uw kind en het zorgt er voor dat de lesgever uw kind goed leert kennen en dus de oefenstof ook kan af stemmen op de vorderingen van uw kind. De ontwikkelingen van uw kind worden nauwlettend in de gaten gehouden en met u gecommuniceerd.
Modernste leer-inzichten worden toegepast
De inhoud van de zwemlessen bij ZwemCentrum Kollum is optimaal aangepast aan de moderne inzichten over het (motorisch) leren van jonge kinderen. Daarom starten wij met onze lessen meteen in diep(er) water en wordt er vanaf het begin een ongedeelde opleiding aangeboden waarbij ook al in de eerste periode van de zwemles oefeningen gedaan worden ten aanzien van duiken, onder water-zwemmen en survival. In plaats van de traditionele drijfmiddelen maken wij tijdens de zwemlessen gebruik van de Swimsafe Floatsuite. De Swimsafe bevordert het ontwikkelen van watergevoel en verhoogd de beweeglijkheid van uw kind zodat uw kind makkelijker, sneller en met meer plezier zal leren zwemmen.

Zwemschool ZC Kollum
Postbus 30
9290 AA
Kollum
Friesland
0511-544602
http://www.zc-kollum.nl/
info@zc-kollum.nl

Zwemlessen worden gegeven in zwembad ZC Kollum in Kollum

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

10,0 op basis van 1 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden9,0 (1)
Kwaliteit zweminstructeurs10,0 (1)
Lengte van de wachtlijst10,0 (1)
Prijs/kwaliteits verhouding9,0 (1)
Groepsgrootte10,0 (1)
Frequentie zwemles9,0 (1)


Zwemles in de buurt van Kollum

Zwembad Afstand Score
Zwembad Kollum 0.24km  

Kenmerken aanbieder

Zwemschool

Zwemles methode

Diepwatermethode
Max grootte groep 7 kinderen
Inschrijven vanaf leeftijd 0 jaar
Deelname vanaf leeftijd 4 jaar

Wachtlijst

Nee

Duur van een zwemles

30 minuten

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

€ 20,00

Inschrijfgeld

€ 15,00

Gebruik zwempas

Ja, 10 € waarvan 5 € borg

Voorzwemmen (intakeles)

Ja, gratis

Proefzwemles

ja, 10€ kosten. Alleen voor A

Betalen voor kluisjes

Nee

Kosten zwemles per klokuur

€ 13,09

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 550,00

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ Pakket-afhankelijk

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ Pakket-afhankelijk
Overige Er zijn diverse voordelige pakketten samen te stellen. aangeboden wordt: * Pakket A * Pakket A+B * Pakket A+B+C
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)