Naar overzicht

Zwem- en Polovereniging DES “Door Eendracht Sterk”

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwem- en Polovereniging DES “Door Eendracht Sterk”

Zwemvereniging DES in Den Haag
Voor leszwemmen in Den Haag? DES, Door Eendracht Sterk…Het elementair zwemmen is de basis waarop de zwem- en waterpolovereniging DES draait. Niet alleen in financiële zin, maar ook als leverancier voor onze sporttakken wedstrijdzwemmen en waterpolo. Daarom vinden wij het bij DES zo belangrijk dat de leerlingen niet alleen de zwemslagen goed leren beheersen, maar ook veel plezier hebben in het zwemmen. Plezier niet alleen voor nú, maar ook voor later. Want wat is er nu leuker dan in de vrije tijd of tijdens de vakantie lekker en veilig in een zwembad of de zee met water bezig te zijn? Dat wij de kwaliteit van het lesgeven hoog in het vaandel hebben staan blijkt onder andere uit de erkenning als officieel opleidings- en exameninstituut door de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Wij leiden de kinderen op voor alle nationale zwemdiploma’s. De lessen worden gegeven in de zwembaden De Waterthor, De Blinkerd en Overbosch. Bij “Lestijden” kunt u zien op welke dagen en tijden wij de lessen geven.

Zwemles Den Haag – Erkend opleidingsinstituut

DES is een erkend opleidings- en exameninstituut van de NRZ. Vanzelfsprekend kunnen wij geen hoge kwaliteit leveren als de borging daarvan niet goed verzorgd is. Daarom bestaat er bij DES een Commissie Elementair Zwemmen. Deze commissie wordt gevormd door de coördinatoren van de verschillende zwembaden. De coördinatoren zijn in de baden hét aanspreekpunt voor de leden, ouders en onze kaderleden. De coördinator geeft dus zelf bij voorkeur geen zwemles. De commissie ziet toe op de kwaliteit van de zwemlessen en verzorgt jaarlijks een aantal (bijscholings-)cursussen voor het kader, zodat deze vrijwilligers optimaal op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. De voorzitter van de Commissie Elementair Zwemmen heeft zitting in het bestuur, waardoor draagvlak bij en communicatie met de andere geledingen DES is gewaarborgd.

Locatie van de zwemlessen

Zwemlessen worden gegeven in zwembad De Blinkerd in Den Haag

Zwem- en Polovereniging DES “Door Eendracht Sterk”
Seinpoststraat 150
2586 HC
Den Haag
Zuid Holland
06-11320963
http://www.zwemvereniging-des.nl/
info@zwemvereniging-des.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

7,3 op basis van 16 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden4,7 (6)
Kwaliteit zweminstructeurs7,0 (6)
Lengte van de wachtlijst8,0 (6)
Prijs/kwaliteits verhouding6,7 (6)
Groepsgrootte8,0 (6)
Frequentie zwemles7,7 (6)


Zwemles in de buurt van Den Haag

Zwembad Afstand Score
Zwemvereniging ZDHC 4.42km  6,0
Zwemschool Atlantic 5.81km  8,0
Zwembad Zuiderpark 5.97km  7,0
Zwemvereniging ZDHC 5.97km  7,0
Zweminstituut 6.01km  7,0
Zwembad Muldersport 6.88km  6,3
Zero2Hero 7.35km  8,5
Zweminstituut 7.35km  6,0
Hofspetters 9.09km  4,8
Zwembad De Houtzagerij 5807.57km  5,8

Kenmerken aanbieder

Zwemvereniging

Zwemles methode

NRZ-NPZ
Max grootte groep 12
Inschrijven vanaf leeftijd 4 jaar
Deelname vanaf leeftijd 5 jaar

Wachtlijst

Ja

Duur van een zwemles

45 minuten

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

€ 15,00

Inschrijfgeld

€ 10,00

Gebruik zwempas

Ja

Voorzwemmen (intakeles)

Nee

Proefzwemles

Ja

Betalen voor kluisjes

Niet van toepassing

Kosten zwemles per klokuur

€ 8,00

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 361,00

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 111,00

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 111,00
Overige De oudste niet gefuseerde zwemvereniging van Den Haag: "Welke Hagenaar heeft geen zwemles gehad bij DES?"
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)