Naar overzicht

Zwemvereniging EZC

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemvereniging EZC

Zwemvereniging EZC te Enschede
EZC is de grootste zwemvereniging van Enschede en je kunt bij ons terecht voor zwemles, sterrenplan (zwemvaardigheid), wedstrijdzwemmen en waterpolo. Daarnaast hebben wij een trimgroep, dit zijn recreatieve zwemmers die graag baantjes zwemmen maar niet in de drukke vrijzwemmen-uren wil zwemmen. EZC is aangesloten bij de KNZB en bij het NPZ-NRZ en is ook erkend als officieel leerbedrijf. Daarnaast kun je bij EZC ook terecht met de Zapp-Card.

Kennismaken met EZC te Enschede

Ben je benieuwd hoe het zwemmen en waterpolo gaat? Wil je het eens proberen door een paar keer mee te trainen? Dit is mogelijk en daarom willen wij jou graag uitnodigen om het eens te proberen. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend, wel hopen wij dat wanneer je het leuk vind jij je aanmeldt bij onze vereniging.

Zwemles in Enschede – meer informatie over de zwemlessen bij EZC

Het beste voor uw kind, het beste voor u zelf! Uw kind moet leren zwemmen, het liefst zo goed mogelijk. De Enschedese Zwemsport Combinatie heeft een lesmethode die ervoor zorgt dat uw kind individueel aandacht krijgt. Het ene kind leert nu eenmaal sneller dan de andere. Wij zorgen dat het leren zwemmen voor veel plezier bij uw kind zorgt. Geen onnodige prestatiedruk maar een goede voorbereiding op een leven lang veilig zwemmen. Geen turbolessen waarbij het risico op ‘verleren’ bestaat na langere periode van niet-zwemmen. Uw kind zal altijd met veel plezier terugkijken op de lessen van EZC.

Hoe geven wij onze lessen?

  • De zwemlessen zijn éénmaal per week,
  • De duur van de lessen is 45 minuten,
  • De lessen worden gegeven aan kleine groepjes, maximaal 6 tot 8 kinderen per zweminstructeur / -instructrice,
  • Diplomazwemmen is 3 x per jaar,

Bij EZC kan uw kind het officiële Zwem-ABC diploma halen. EZC is een door de NRZ officieel erkend opleidings- en exameninstituut. Dit houdt in dat wij werken volgens het BREZ-handboek en dat het diplomazwemmen wordt gecontroleerd door waarnemers van de NRZ. De kwaliteit tijdens het diplomazwemmen van EZC wordt door NRZ-rapporteurs gemiddeld als zeer hoog beoordeeld!

Strenge eisen aan diplomazwemmen

Dit is ook niet verwonderlijk want bij EZC worden er strenge eisen aan het diplomazwemmen gesteld, dit doen wij vanwege de steeds veranderende zwemomstandigheden, denk hierbij aan wildwaterbanen en stroomversnellingen. Veel kinderen stoppen nog altijd na het A of B diploma maar tegenwoordig moet het Zwem-ABC als een ongedeeld diploma worden gezien. Alleen het A of B diploma is eigenlijk niet voldoende.

Belangrijke informatie voor de zwemlessen

In de beide zwembaden van de NV, ‘t Slagman en Aquadrome, waar wij lesgeven zijn een aantal huisregels. Deze moeten door de ouders en kinderen opgevolgd worden.
Omkleden:
Omkleden in de daarvoor aangewezen kleedkamers. Onderstaande verdeling kan aangehouden worden:
– Aquadrome: Vaders met kinderen in kleedkamer 1 en moeders met kinderen in kleedkamer 3.
– Het Slagman: Vaders met kinderen in kleedkamer 1 en moeders met kinderen in kleedkamer 4.
Op de deuren van de kleedkamers hangen posters van EZC met de indeling.
Zwemles:

  • Graag op blote voeten, met badslippers of met overschoenen de kleedkamers verlaten om vervolgens de zwemzaal te betreden.
  • Uw kind voor de les naar het toilet laten gaan.
  • Vijf minuten voor aanvang van de les mag u uw kind de zwemzaal laten betreden.
  • Lange haren graag in een paardenstaart en geen sieraden, kettinkjes, horloges en andere zaken om.

Locatie van de zwemles:

Deze zwemlessen worden gegeven in Het Aquadrome in Enschede

Zwemvereniging EZC
J.J. van Deinselaan 2
7541 BR
Enschede
Overijssel
http://www.ezc-online.nl
info@ezc-online.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

5,0 op basis van 2 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden1,0 (1)
Kwaliteit zweminstructeurs1,0 (1)
Lengte van de wachtlijst3,0 (1)
Prijs/kwaliteits verhouding1,0 (1)
Groepsgrootte4,0 (1)
Frequentie zwemles2,0 (1)


Zwemles in de buurt van Enschede

Zwembad Afstand Score
Zwembad Schonewille 1.83km  3,5
Zwembad Het Slagman 3.46km  6,0
Zwemvereniging EZC 3.46km  4,0

Kenmerken aanbieder

Zwemvereniging

Zwemles methode

NPZ
Max grootte groep 4-8 kinderen
Inschrijven vanaf leeftijd 4 jaar
Deelname vanaf leeftijd 4 jaar

Wachtlijst

Nee

Duur van een zwemles

45 minuten

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

€ 12,50

Inschrijfgeld

€ 15,00

Gebruik zwempas

Nee

Voorzwemmen (intakeles)

Ja

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 9,50

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 426,50

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 126,50

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 126,50
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)