Naar overzicht

Zwemvereniging Njord

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemvereniging Njord

Zwemvereniging Njord in Veldhoven
Wij staan voor het aanleren van zwemmen voor alle leeftijdscategorieën met als uitgangspunt “plezier beleven met de zwemsport”. De aanvangsleeftijd is 5 jaar.

Lesmethode

Het aanleren van het zwemmen gebeurt op basis van het door de natuur meegekregen eigen drijfvermogen, er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen in de vorm van kurkjes of zwemvleugeltjes, alleen ter ondersteuning wordt gebruik gemaakt van drijfmiddelen in de vorm van plankjes of flexibeams.. Tijdens de lessen kan er gebruik gemaakt worden van plankjes of andere speeltjes.

Kleine groepjes

De zwemlessen worden gegeven aan kleine groepjes en starten in het instructiebad met maximaal 6 kinderen of volwassenen.

vrijwilligers

Een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgen voor een deskundige aanpak, deze groep is voor het merendeel opgeleid als:

 • Zwemonderwijzer
 • Zwemleider B
 • Zwemleider A
 • Eigen opgeleiden
 • Instructeur elementair zwemmen niveau 2

 

Diploma’s

Wij bieden opleidingen in vele diploma’s zoals:

 • A – B en C – diploma
 • De zwemvaardigheden 1 – 2 en 3 met de keuze in
 • Snorkelen
 • Springen van de plank
 • Survival “ red je vriendje of vriendinnetje “
 • Waterpolo
 • Synchroonzwemmen (Indien wordt aangeboden.)
 • Wereldzwemslagen (Indien wordt aangeboden.)
 • Snorkelen 4-5-6 (eigen brevet)

 

Volwassenen

De volwassen zwemmers worden zeker niet vergeten. Het komt regelmatig voor dat er volwassen personen zijn die de zwemkunst niet beheersen of zelfs angst hebben voor het diepe water. Voor deze groep mensen is er speciaal op de woensdagavond zwemwater gereserveerd zodat er stapje voor stapje, onder deskundige leiding, gewerkt wordt om de eventuele angst te overwinnen en de zwemkunst meester te worden. Voor de volwassen zwemmers is er trimzwemmen en andere vormen van zwemmen om de conditie een beetje op peil te houden of omdat je zwemmen gewoon leuk vindt. Ook het verbeteren van de zwemslag behoort tot de mogelijkheden.

Locatie van de zwemlessen

De zwemlessen worden gegeven in het zwembad D’n Ekkerman in Veldhoven

Zwemvereniging Njord
Wal 152
5501 HP
Veldhoven
Brabant
040-2553659
http://www.vzvnjord.nl/
secretaris@vzvnjord.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

10,0 op basis van 1 beoordelingen

Communicatiemogelijkheden7,0 (1)
Kwaliteit zweminstructeurs9,0 (1)
Lengte van de wachtlijst8,0 (1)
Prijs/kwaliteits verhouding10,0 (1)
Groepsgrootte10,0 (1)
Frequentie zwemles10,0 (1)


Zwemles in de buurt van Veldhoven

Zwembad Afstand Score
Zwemschool Wedex 1.83km  7,6
Zwemschool Akwaak 5739.9km  7,0
Zwemschool Akwaak 5739.9km  3,5

Kenmerken aanbieder

Zwemvereniging

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep 6 kinderen
Inschrijven vanaf leeftijd 5 jaar
Deelname vanaf leeftijd 5 jaar

Wachtlijst

Ja

Duur van een zwemles

45 minuten

Kijken bij les mogelijk

(nee)

Kosten diploma

€ 5,00

Inschrijfgeld

€ 5,00

Gebruik zwempas

Nee

Voorzwemmen (intakeles)

?

Proefzwemles

?

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 4,44

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 196,48

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 63,28

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 63,28
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com.

Zwemvereniging Njord in Veldhoven

 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)