Naar overzicht

Zwemvereniging ROB

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemvereniging ROB

Zwemclub R.O.B. is een vereniging die zich ten doel stelt mensen te laten recreëren met water. Dit kan op verschillende manieren, zoals het lessen en diploma’s behalen, het wedstrijdzwemmen, kunstzwemmen, waterpolo, aqua-joggen of gewoon recreatief zwemmen. De mensen die lesgeven of trainingen verzorgen zijn allemaal vrijwilligers, die in het dagelijks leven veelal niets met het zwembad hebben te maken. Deze trainers zijn allemaal bevoegd tot het geven van zwemlessen, maar vaak zijn er ook stagiaires bij ons werkzaam die onder begeleiding les geven of trainingen verzorgen. Zwemclub R.O.B. is op 5 mei 1967 opgericht, en is een vereniging met een leden aantal tussen de 200 en 350 leden.

Locaties zwemlessen

De zwemlessen en trainingen worden in verschillende zwembaden in de regio gegeven. Deze zwembaden zijn:
De Bercken, Bosdaellaan 2 te Reuver (openluchtzwembad)
De Lommerbergen, Lommerbergen 1 te Reuver
Zwembad De Wisselslag, Drie Decembersingel 52 te Venlo

Buiten het verzorgen van lessen en trainingen worden er door Zwemclub R.O.B. ook diverse activiteiten die al dan niet iets met zwemmen te maken hebben georganiseerd door de activiteiten commissie.

Informatie over de zwemlessen

De zwemlessen worden op diverse locaties gegeven. De zwemlessen worden in het weekend gegeven, op een vrij ontspannen en speelse manier. Nieuwe lessers die nog geen zwemlessen hebben gehad starten altijd in groep 1 in ondiep water. Als leeftijd voor het starten met zwemlessen adviseren wij een leeftijd vanaf 4½ of liever nog 5 jaar, i.v.m. een snellere doorstroming door de lesgroepen.

Lesopbouw zwemlessen

Groep 1
Dit is een lesgroep waar de kinderen watervrij worden gemaakt en de grondbeginsel van het zwemmen, namelijk het drijven in het water leren.
Groep 2
Dit is een lesgroep waar de kinderen de beenslag op rug en op de borst wordt aangeleerd
Groep 3
In deze lesgroep wordt het zwemmen met de beenslag verbeterd en wordt de armslag aangeleerd.
Groep 4
In deze lesgroep leren de kinderen de combinatie van arm- en beenslag. Tevens wordt de ademhaling aangeleerd.
Groep 5
In groep 5 wordt de schoolslagcombinatie verbeterd en worden de kinderen voorbereid op zwemmen in het diepe water.
Groep 6
Ter voorbereiding aan het zwemdiploma A, wordt in deze groep gewerkt aan het uithoudingsvermogen en verbeteren van de diverse zwemslagen, waarna de kinderen doorstromen naar de A-groep.
Alle groepen
In alle lesgroepen wordt ook op een speels wijze aandacht besteed aan zaken zoals bijvoorbeeld: borstcrawl, rugcrawl, watertrappen, springen en duiken in het water en het onder water zwemmen.
Doorstroming lesgroep
Voor iedere lesgroep is een lesperiode van ongeveer 9 weken, waarna ieder lesser kan doorstromen. Het doorstromen van een lesser naar de volgende groep is afhankelijk van de prestaties die zijn geleverd over de bepaalde periode. Iedere trainer vult na de lessen een schema in met daarin de totale indruk van ieder lesser gedurende de les. Aan de hand van het lesschema wordt na iedere periode door de trainers die de groepen lesgeven bepaald welke kinderen wel of niet kunnen doorstromen naar een andere groep. Dit wordt dus altijd individueel bekeken. Voor het stimuleren van de kinderen om naar de volgende groep te kunnen, worden er na het goed doorlopen hebben van bepaalde groepen, of tijdens een periode lintjes uitgereikt. Deze lintjes zijn:
– Wit lintje
Te behalen bij groep 1 voor het watervrij zijn.
– Blauw lintje
Te behalen bij groep 2 voor het goed kunnen drijven op borst en rug.
– Groen lintje
Te behalen bij groep 3 voor het zwemmen met de beenslag.
– Rood lintje
Te behalen bij groep 4 voor het zwemmen van schoolslag combinatie.
– Paars lintje
Te behalen bij groep 5, bij het zwemmen van de schoolslagcombinatie + ademhaling.
– Oranje lintje
Te behalen bij groep 6, voor het technisch goed zwemmen van schoolslag en rugslag.
Als alle 6 groepen zijn doorlopen kunnen de kinderen in principe in het diepe zwemmen, en wordt er aan het eerste diploma gewerkt.
Het eerste zwemdiploma dat behaalt kan worden bij Zwem- en Poloclub R.O.B. is het zwemdiploma A van het Zwem-ABC.

De eerste zwemles

Bij de eerste les kunnen de kinderen zich meteen omkleden in het gemeenschappelijk kleedlokaal voor de Dames of voor de Heren, waarna zowel de ouders als de kinderen kennismaken met de trainers. Na deze eerste kennismaking worden de kinderen rondgeleid door het zwembad, laten we zien waar ze wel en/of waar ze niet mogen komen. Tevens krijgen ze te zien wat alle andere kinderen in het zwembad leren, en wat zij over een tijdje misschien ook al kunnen. Na de rondleiding wordt de temperatuur van het water eens getest middels enkele inleidingsspelletjes. De ouders maken ondertussen kennis met de penningmeester en/of voorzitter, aan wie het inschrijfformulier dat achter in het aan u verstrekte info bulletin zit, overgedragen kan worden. Tijdens de zwemlessen kunnen de ouders nabij de entree verblijven. Het wandelen om het zwemwater is niet toegestaan. In de entree dienen alle kinderen en begeleiders de schoenen uit te doen, en op blote voeten of met slippers de kleedlokalen te betreden. Het zwembad dient zaterdag en zondag ’s morgens uiterlijk om 9.45 uur verlaten te zijn. Vakanties of andere informatie in de zwembaden worden kenbaar gemaakt via het clubblad “’t Berckenblad” of via publicaties in het zwembad.

Diploma zwemmen

Bij Zwemclub R.O.B. is het ook mogelijk voor diploma’s af te zwemmen. zijn wij erkend door de Nationale Raad ZwemDiploma’s (NPZ/NRZ) voor het afnemen van de diverse diploma’s. De te behalen diploma’s zijn in opbouwende volgorde:

Zwem-ABC

Het Zwem-ABC is een ongedeelde opleiding waarmee het kind een basis heeft voor het zwemveilig deelnemen aan wateractiviteiten. Het diploma bestaat uit de volgende elementen zoals het met kleding in en uit water gaan en zwemmen op borst en rug. In zwemkleding te water gaan, onder water zwemmen, drijven en uitdrijven, watertrappen, draaien, schoolslag, enkelvoudige rugslag, borst¬crawl, rugcrawl en survival.
Zwemdiploma A
Het eerste diploma van het zwem-ABC waarbij 25 mtr. met kleding wordt gezwommen en 100 mtr. met zwemkleding. Het diploma bestaat in totaal uit 18 verschillende onderdelen.
Zwemdiploma B
Het tweede diploma van het zwem-ABC, waarbij 25 mtr. met kleding wordt gezwommen en 150 mtr. met zwemkleding. Het diploma bestaat in totaal uit 16 verschillende onderdelen.
Zwemdiploma C
Het laatste diploma van het zwem-ABC, waarbij 100 mtr. met kleding wordt gezwom¬men en 225 mtr. met zwemkleding. Het diploma bestaat in totaal uit 17 verschillende onderdelen.
Zwemvaardigheidsdiploma’s
Wie het Zwem-ABC heeft behaald is al zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kun je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de algemene en specifieke zwemvaardigheids-diploma’s. Voor kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit een leuke en goede mogelijkheid.
De zwemvaardigheidsdiploma’s zijn als volgt opgebouwd:
Zwemvaardigheid 1
Gekleed zwemmen waarbij van een plastic zak een drijfmiddel moet worden gemaakt onderwater zwemmen en 125 mtr. zwemmen met diverse opdrachten en met hulpmiddel het redden van een drenkeling.
In zwemkleding 150 mtr. schoolslag met keerpunten, 25 mtr. samengestelde rugslag, borstcrawl en rugcrawl, 8 mtr. vlinderslag, onderwater zwemmen, bal werpen, polocrawl en watertrappen.
Zwemvaardigheid 2
De zelfde onderdelen als Zwemvaardigheid 1, maar dan in zwemkleding 175 mtr. schoolslag met keerpunten, 50 mtr. samengestelde rugslag, borstcrawl en rugcrawl, 10 mtr. vlinderslag, onderwater zwemmen, bal werpen, polocrawl en watertrappen.
Zwemvaardigheid 3
De zelfde onderdelen als Zwemvaardigheid 1 en 2, maar dan in zwemkleding 200 mtr. schoolslag met keerpunten, 75 mtr. samengestelde rugslag, borstcrawl en rugcrawl, 15 mtr. vlinderslag, onderwater zwemmen, bal werpen, polocrawl en watertrappen.

Overige doelgroepen

Behalve lessen en diploma-zwemmen is het ook mogelijk om bij andere takken in de zwemsport mee te zwemmen. Deze zijn:
Wedstrijdzwemmen
De naam zegt het al, op snelheid zwemmen middels de diverse zwemslagen, speciaal gericht op competitie verband.
Trimzwemmen
Dit is het recreatief zwemmen voor iedereen ouder dan 18 jaar. Hierbij worden iedere keer verschillende opdrachten gegeven die men geheel naar eigen behoefte mee kan zwemmen.
Aqua-joggen
Het trimmen in het water met de wett-bellt middels diverse oefeningen om de conditie goed op peil te houden. De wett-bellt dient zelf aangeschaft te worden, maar is via de vereniging te koop.
Cecreatief zwemmen
Dit is voor de jeugd tot 18 jaar die of alle diploma’s al hebben, of gewoon recreatief willen zwemmen. Hierbij wordt verbeterd op zwemslagen, maar ook verschillende opdrachten gegeven of spelvormen.
Waterpolo en synchroonzwemmen
Dit zijn twee takken die momenteel niet meer binnen de vereniging worden beoefend. Bij voldoende animo zal dit weer worden opgestart.

Zwemvereniging ROB
Lommerbergen 1
5953 TT
Reuver
Limburg
http://www.zwemclub-rob.nl/
zwemlessen@zwemclub-rob.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

5,3 op basis van 3 beoordelingenZwemles in de buurt van Reuver

Zwembad Afstand Score
Zwemvereniging ROB 1.65km  5,0

Kenmerken aanbieder

Zwemvereniging

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep 10
Inschrijven vanaf leeftijd 4 of 4,5 jaar
Deelname vanaf leeftijd 5 jaar

Wachtlijst

Soms

Duur van een zwemles

30 minuten, 2x per week

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

€ 7,50

Inschrijfgeld

€ 50,00

Gebruik zwempas

Nee

Voorzwemmen (intakeles)

Nee

Proefzwemles

Nee

Betalen voor kluisjes

Nee

Kosten zwemles per klokuur

€ 4,50

Gem. aantal uren tot A-diploma

60

Gem. kosten voor A-diploma

€ 327,50

Gem. aantal uren tot B-diploma

10

Gem. kosten voor B-diploma

€ 52,50

Gem. aantal uren tot C-diploma

10

Gem. kosten voor C-diploma

€ 52,50
Overige Zwemlessen worden gegeven door vrijwilligers
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)