Naar overzicht

Zwemvereniging WZV

 

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier

Zwemvereniging WZV

Zwemvereniging WZV

Zwemles in Waalwijk – over Zwemvereniging WZV

Onze club biedt iedereen die van water houdt diverse mogelijkheden om te sporten en te ontspannen: van zwemles en aquajoggen tot wedstrijdsport. Wij nodigen je graag uit om kennis te komen maken met WZV Waalwijk! WZV is een zwemvereniging voor iedereen in Waalwijk en omstreken. We bieden sportieve activiteiten voor jong en oud, in competitieverband of recreatief. Voor al die verschillende activiteiten zijn er verschillende afdelingen. Leszwemmen bijvoorbeeld, of wedstrijdzwemmen. Maar bij de recreanten kun je bijvoorbeeld ook je zwemvaardigheidsdiploma’s halen. En als je je conditie op peil wilt houden, kun je gaan trimzwemmen of aquajoggen. Je leest meer over al deze mogelijkheden op de afdelingen pagina.

Oprichting WZV

WZV is opgericht in 1920 en we bestaan nu dus al bijna 100 jaar! We hebben inmiddels ongeveer 300 leden, verdeeld over al onze afdelingen. Meer over onze geschiedenis vind je op onze geschiedenis pagina. Het huidige bestuur bestaat uit zeven leden. Als je wilt kun je rechtstreeks contact met een van hen opnemen. Wij zijn daarnaast erkend voor het begeleiden en opleiden van leerlingen, met de studie Sport & Bewegen. Als je daar meer over wilt weten, kun je op de leerbedrijf pagina informatie vinden.

leuke sociale contacten

Maar WZV is meer! Het is ook een ontmoetingsplaats waar leden sociale contacten onderhouden en vaak vriendschappen voor het leven opdoen. Vandaar dat WZV ook grote waarde hecht aan niet-sportgebonden activiteiten, bijvoorbeeld het jaarlijkse zwemkamp. Ook organiseren we enkele andere evenementen zoals het Schoolzwemtoernooi en de Kilometer van Zidewinde. Op de evenementen pagina kun je hier meer over lezen.

Meer over de zwemlessen

WZV geeft zwemles aan kinderen vanaf 5 jaar. Er wordt gewerkt volgens het landelijke ABC-zwemplan. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 kinderen die begeleid worden door enthousiaste zweminstructeurs. Elke les duurt een half uur en de zwemlessen worden twee maal per week gegeven. Voor het C-diploma zwemmen de kinderen 1 keer per week een heel uur. Voor de zwemlessen hanteren we een wachtlijst. Het is mogelijk je kind alvast in te schrijven vanaf dat hij of zij 4 jaar is. Zodra je kind aan de beurt is, krijgt je kind een oproep om met de zwemlessen te beginnen. Spannend! Om de kinderen zich zoveel mogelijk op het zwemmen te laten concentreren, zijn er tijdens de lessen geen ouders aanwezig bij het bad . Maar er zijn wel regelmatig kijkavonden, waarop je wel bij het bad mag komen en je dus goed kunt zien hoe ver je kind al gevorderd is. Je kan wel altijd mee met je kind om te helpen met omkleden. Hiervoor hebben we een aantal afspraken gemaakt over het gebruik van de kleedkamers.

Proefzwemmen en afzwemmen

Op het moment dat je kind zover is dat het op kan gaan voor een diploma, krijgt het een uitnodiging om mee te doen aan het proefzwemmen. Tijdens dit proefzwemmen wordt gekeken of je kind inderdaad de week daarna echt mag gaan afzwemmen. Dit gebeurt allemaal in ons eigen zwembad en is dus heel vertrouwd voor je kind. De dagen waarop we proefzwemmen en afzwemmen worden jaarlijks van tevoren vastgesteld.

C-diploma?

En daarna? Als je kind het C-diploma heeft kan het in de vereniging verder gaan en kiezen voor recreatief zwemmen of wedstrijdzwemmen. Een probeerperiode krijgt je kado bij het C-diploma!

Locatie zwemlessen

Zwemlessen worden gegeven in zwembad Olympia in Waalwijk

Zwemvereniging WZV
Drunenseweg 11
5143 NE
Waalwijk
Brabant
0416-336873
http://www.wzvwaalwijk.nl/
secretaris@wzvwaalwijk.nl

Schematisch weergegeven kun je met je kind of baby of peuter meedoen aan de volgende zwemlessen:
1) Ouder en kind zwemmen
Babyzwemmen (van 6 weken tot 18 maanden)
Peuterzwemmen of Guppyzwemmen (van 18 maanden tot en met 2,5 jaar)
Puppyzwemmen (2,5 jaar tot 4 jaar)
Diplomazwemmen (vanaf 4 jaar)

2) Diplomazwemmen via het Zwem ABC (vanaf 4 jaar)

Er zijn twee methoden van zwemles geven, dit verschilt per bad, met drijfmiddelen of zonder drijfmiddelen. Te behalen diploma’s zijn:
Zwemdiploma A
Zwemdiploma B
Zwemdiploma C
Meer informatie over het Zwem ABC in het algemeen

3) Na het Zwem ABC

Als je kind de zwemdiploma’s A, B en C heeft behaald is het goed om te blijven zwemmen. Na het zwem ABC zijn er de volgende mogelijkheden:

Algemeen Klantcijfer

Zwemles in de buurt van Waalwijk

Zwembad Afstand Score
Zwembad Olympia 1.32km  

Kenmerken aanbieder

Zwemvereniging

Zwemles methode

Zwem ABC
Max grootte groep 12 kinderen
Inschrijven vanaf leeftijd 4 jaar
Deelname vanaf leeftijd 5 jaar

Wachtlijst

Ja

Duur van een zwemles

60 minuten

Kijken bij les mogelijk

Kosten diploma

?

Inschrijfgeld

?

Gebruik zwempas

?

Voorzwemmen (intakeles)

Ja

Proefzwemles

Ja

Betalen voor kluisjes

?

Kosten zwemles per klokuur

€ 8,75

Gem. aantal uren tot A-diploma

42

Gem. kosten voor A-diploma

€ 367,50

Gem. aantal uren tot B-diploma

12

Gem. kosten voor B-diploma

€ 105,00

Gem. aantal uren tot C-diploma

12

Gem. kosten voor C-diploma

€ 105,00
Overige ?
Nu aanmelden voor zwemles? Nu inschrijven zwemles

Heeft u opmerkingen of een reactie voor deze zwemlesaanbieder, laat dan hier uw reactie achter. Dit geeft andere mensen die hun kind ook willen aanmelden bij deze zwemlesaanbieder nog meer inzicht. U heeft namelijk al ervaring met deze zwemlesaanbieder!

Heeft u leuke foto's of videos van uw kind die bij deze zwemlesaanbieder zwemlessen volgt? Bijvoorbeeld van de diploma-uitreiking? Graag willen wij deze voor u plaatsen, u kunt deze mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl. Mocht u grote bestanden willen mailen naar contact@nederlandsezwembaden.nl, dan kunt u dit het beste doen via www.wetransfer.com. 
Naar overzicht

Ziet u onjuiste gegevens? Klik hier


Naar overzicht

Gebruik zwempas

Bij sommige zwembaden is het verplicht om ook een zwembadpas aan te schaffen indien uk kind zwemlessen gaat volgen. Bij sommige zwembaden betaalt u een borg voor deze zwembadpas, bij andere zwembaden moet u deze pas eenmalig ‘ kopen’ .

Wachtlijst

Bij veel zwemaanbieders is er een wachtlijst, en kan uw kind niet direct beginnen met zwemlessen. Informeer hierover altijd bij de betreffende zwemaanbieder over de actuele wachtlijst! Het kan natuurlijk zijn dat de wachtlijst in een bepaalde periode van het jaar even is verdwenen.

Duur van een zwemles

Hier wordt aangegeven hoe lang een zwemles duurt bij een zwemlesaanbieder. Dit varieert per zwemlesaanbieder, varierend van 30 minuten tot 1 uur meestal. Zwemlesaanbieders die werken met een 30/35 minuten zwemles bieden vaak zwemlessen aan voor 2x per week.

Kijken bij les mogelijk

Hier wordt aangegeven of het mogelijk is om bij een reguliere zwemles te kijken.

Kosten diploma

Diplomakosten zijn bijvoorbeeld kosten voor het diploma zelf, wellicht een tas die uw kind krijgt, of een medaille of de ballonnen.

Inschrijfgeld

Inschrijfkosten zijn vaak de administratieve kosten.

Voorzwemmen (intakeles)

Voorzwemmen is van toepassing wanneer uw kind al ergens anders op zwemles zit / heeft gezeten en u wilt bij een andere zwemlesaanbieder verder gaan. Meestal zijn aan voorzwemmen kosten aan verbonden, is wel eenmalig.

Proefzwemles

Bij sommige zwembaden gaat een kind voorafgaand aan het diplomazwemmen proefzwemmen. Met het proefzwemmen wordt vastgesteld dat hij/zij een bepaalde vaardigheid bezit. Na een geslaagde proefzwemles, heeft uw kind dan te vaardigheden om het A-diploma bij het diploma zwemmen te behalen. Zijn vaak eenmalige kosten aan verbonden.

Betalen voor kluisjes

Het is handig om te weten als u moet betalen voor kluisjes. Soms kan dit echt betalen zijn, soms kan dit ook een borg zijn.

Kosten zwemles per klokuur

Hier wordt uitgegaan van de kosten van een klokuur voor een zwemles! Indien een zwemlesaanbieder bijvoorbeeld 30 minuten zwemles geeft, wordt dit 30 minuten tarief omgerekend naar een uur-tarief. Hierdoor zijn alle tarieven van de zwemlesaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Bij zwemverenigingen betaal je contributie per jaar. De kosten per zwemles (klokuur) worden dan berekend met de formule: contributie/gemiddeld aantal klokuren voor afzwemmen.

Gem. aantal uren tot A-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 42 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 42 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor A-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van de kolommen die ervoor staan:
inschrijfgeld+diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot B-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor B-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)

Gem. aantal uren tot C-diploma

Bij het aantal klokuren om het A-diploma wordt uitgegaan van het landelijk GEMIDDELD aantal van 12 KLOKUREN (klokuur is een zwemles van 60 minuten). Let wel dat het voor ieder kind anders is, of hij/zij al wel of niet eerder heeft gezwommen, hoe de motoriek is etc etc. Indien er in deze kolom dus 12 klokuren staat, dan hebben we geen andere data van deze zwemlesaanbieder ontvangen en gaan we uit van het landelijk gemiddelde. Mocht hier een ander getal staan, dan is dit getal afkomstig van deze zwemlesaanbieder. Ook dit aantal klokuren is dan een gemiddelde van die zwemlesaanbieder. Bedenk dus goed dat dit per kind behoorlijk kan verschillen!

Gem. kosten voor C-diploma

Deze kolom omvat een som van alle kosten, gebaseerd op gemiddelden! Bedenk dus dat u met uw kind meer of minder kosten kan kwijt zijn dan hier wordt getoond. We gaan uit van gemiddelden. Maar het geeft u wel enigszins inzicht. De totale kosten zijn een opsomming van:
Diplomakosten+(kosten per zwemles*aantal klokuren)