Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Zwemmen in boerkini toegestaan

Zwemmen in Boerkini
1 maart 2015 – Zwemmen met een boerkini, een tweedelig badpak voor moslimvrouwen dat enkel handen, voeten en gezicht onbedekt laat, is toegestaan in de waterparken van Sunparks en Center Parcs. “Maar dit is al zowat drie jaar het geval, sinds de eerste boerkini’s op de markt verschenen. Bovendien gaat het om slechts enkele bezoekers per jaar”, klinkt het.

Lange shots zijn weer niet toegestaan

Dat lange shorts tot onder de knie dan weer niet toegelaten worden, is volgens Sunparks logisch. “Loshangende kledij kan immers blijven haken in attracties en zorgt er ook voor dat het heel moeilijk wordt om onderscheid te maken tussen reguliere straatkledij en zwemkledij. Dit vanwege van hygiënische redenen, maar ritssluitingen en knopen kunnen ook badgasten lichamelijk pijn doen.” De boerkini’s moeten volledig uit synthetische badstof gemaakt zijn.

Aangezicht moet vrij blijven

Dat andere badgasten aanstoot zouden nemen aan de boerkini’s heeft Sunparks nog niet gemerkt. “In Frankrijk was er zo’n geval, maar tot nu toe hebben we van andere badgasten heel weinig reactie gekregen”, luidt het. Sunparks benadrukt ook dat het aangezicht te allen tijde vrij moet blijven om veiligheidsredenen, zodat redders paniekreacties meteen kunnen herkennen.

 

Deel deze pagina