50 meter bad zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar


50 meter bad zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar

Jarenlang was dit 50 meter bad uitsluitend in de zomerperiode te gebruiken. En dan ook alleen met goed weer. Daar is nu verandering in gekomen. Teneinde de gebruiksmogelijkheden te vergroten, is het bad overkapt met een ludiek ontwerp; een ‘golvend’ dak. Het hele jaar door kan er nu gezwommen worden in het bad. Vooral doelgroepen zoals bijvoorbeeld verenigingen profiteren hiervan. Met de overkapping is er ook op een slimme manier de mogelijkheid voor het ‘opdelen’ van het bassin door middel van een scheidingswand. Deze wordt afgezonken op de bodem en op bepaalde momenten omhoog gehaald als er twee verschillende activiteiten tegelijk gehouden worden. In de zomerperiode is het bad overigens uitstekend bereikbaar vanaf de ligweide. Dit is door middel van grote glazen schuifpuien gewaarborgd.
50 meterbad Hoornse Vaart Alkmaar

50 meter bad zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar – een waterwereld!

Zwembad Hoornse Vaart is omgetoverd tot een waterwereld. In de nieuwe situatie is er kort gezegd veel meer ruimte voor alle gebruikers van het zwembad. De recreant alsmede de verenigingen, scholen en overige doelgroepen hebben veel meer zwemwater ter beschikking. De allerkleinste bezoekers hebben er daarnaast een nieuw domein bij: de forse waterspeeltuin (110m2). Het zwembad heeft in 2004 een behoorlijke gedaanteverwisseling ondergaan. Dat is van buiten al goed te zien met het ‘golvende’ dak van het nieuwe gedeelte.

zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar: overige faciliteiten

Waterspeeltuin
De waterspeeltuin geeft zwemplezier aan onze kleinste bezoekers. Tussen het oude gedeelte en het overkapte 50 meterbad is een bassin aangelegd met speelattributen voor peuters en kleuters. Pompjes, fonteintjes, een glijbaantje en allerlei andere attributen in circa 20 centimeter water. Hier kan naar hartelust met water gespeeld worden. Prettige bijkomstigheid: de kleintjes wennen ook vast aan water!
Whirlpools
In deze baden kunt u heerlijk relaxen in uw eigen whirlpool vóór of na de andere activiteiten in Waterwereld Hoornse Vaart.
Zonnebanken
Relaxen kan niet alleen in de verschillende whirlpools. Er is ook een aantal zonnebanken beschikbaar. Een lekker kleurtje opdoen ook als het winter is, of als de zon niet schijnt. Na afloop lekker zwemmen en u voelt zich als herboren.
Golfslagbad
Ken je dat gevoel? Na een dagje strand lig je in bed en je hebt het gevoel dat je nog steeds meedeint met de zee. Dat gevoel krijg je ook als je het golfslagbad van zwembad Hoornse Vaart eens probeert. Zwemmen tegen de stroom in of duiken in een metershoge golf. Durf jij het aan?
Laat je meevoeren op de golven in het golfslagbad. Op gezette tijden razen ze door het bad. Plezier voor jong en oud. Uiteraard ontbreekt de glijbaan niet.
Instruktiebassin
Dit ondiepe bassin is speciaal bedoeld voor beginnende (les) zwemmers. Het leszwemmen vindt plaats op gezette tijden. Op zondag is het instructiebad de hele dag open voor vrijzwemmen. Op andere momenten is het bad juist weer gereserveerd voor ouder- en kindzwemmen.
25 meterbad
Dit bad wordt voor verschillende activiteiten en doelgroepen gebruikt.
Buitenbad en ligweide
Wie denkt dat met de overkapping van het 50 meterbad er ’s zomers op de ligweide niets meer te doen is heeft het mis. Het wordt juist alleen maar leuker! Dit komt onder andere door het permanente springkussen, de speeltuin en het grote grasveld. Onoverdekt zwemwater blijft trouwens aanwezig. Dit bad heeft een maximale diepte van 1.20 meter. Het buitenbad is uitstekend bereikbaar via de grote schuifpuien die het bad met de ligweide verbindt.
Horeca
In ons restaurant kunt u genieten van een kopje koffie, patat, broodje kroket e.d.
Zowel van binnen als van buiten is de horeca bereikbaar. Bovendien is het prima uit te houden op het ruime terras.
Kleedaccommodatie
Tussen het oude en nieuwe gedeelte is een compleet nieuwe kleedaccommodatie gerealiseerd. Ook de bestaande kleedaccommodatie blijft in gebruik. Dit heeft te maken met de verschillende bezoekersstromen voor de verschillende zwemactiviteiten.

Meer informatie over zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar

Zwemactiviteiten, openingstijden zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar

Overige 50 meter zwembaden in Nederland

Kerkrade – D’r Pool | Eindhoven – Pieter van den Hoogenband Zwemstadion | Breda – Wisselaar | Utrecht – Krommerijn | Amersfoort – SFA | Drachten – De Welle | Amsterdam – Sloterparkbad | Alkmaar – Hoornse Vaart | Beverwijk Sportfondsenbad | Den Haag – Hofbad | Dordrecht – Sportboulevard | Katwijk – Aquamar | Kampen – De Steur | Nijmegen West – Sportfondsen | Amsterdam – Flevoparkbad | Leiden – De Vliet

 

Deel deze pagina