Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Babyzwemmen luier

Babyzwemmen luier

Babyzwemmen luiers
Moet mijn baby een luier aan als ik met hem ga babyzwemmen? Dat wisselt nogal per zwembad. Het ene zwembad stelt het wel verplicht tijdens babyzwemmen, de ander niet. Als je zelf gaat zwemmen met je baby kan het handiger zijn om het wel te doen, omdat je dan meestal langer zwemt met je baby dan tijdens een les babyzwemmen. Maar ook hier ken je je eigen baby het best; poept of plast hij wel/niet? Je hebt in ieder geval speciale zwemluiers in verschillende maten, die zijn goed te gebruiken. Hierin heb je nog de keuze tussen wegwerp zwemluiers en herbuikbare zwemluiers.


Redenen om geen zwemluier aan te doen tijdens babyzwemmen

Zwemluiers baby 3
Zwemluiers houden de plas inderdaad nauwelijks tegen, en bovendien worden de zwembaden tegenwoordig zo goed en snel gefiltreerd/geschoond dat het in dat grote zwembad echt niet onhygiënisch wordt. En volgens de zwemonderwijzers poepen kinderen echt héél zelden tijdens het zwemmen. Daarnaast worden de zwemluiers zwaar en zitten ze niet lekker. Verder: indien je baby geen zwemluier heeft, is de poep er net zo gemakkelijk uit te halen als met een zwemluier. De poep drijft niet uit het zwembroekje. Het enig is dat een zwemluier iets betere bescherming biedt, maar het water wordt dus zeer goed gereinigd – dus dat kan geen probleem zijn.


Redenen om wel een zwemluier aan te doen

Als je zelf weet dat je baby regelmatig poept/plast tijdens de babyzwemles. Maar ook als je het zelf gewoon hygienischer vindt! Maak hierin je eigen keuze. Mocht jouw zwembad het verplicht stellen, dan is de keuze al voor je gemaakt!

Babyzwemmen: luiers kopen, maar waar?

Je hebt dus speciale zwemluiers in verschillende maten, die zijn goed te gebruiken. Hierin heb je nog de keuze tussen wegwerp zwemluiers en herbuikbare zwemluiers. Sommigen hergebruiken ook de niet-wegwerpluiers meerdere keren, te zien aan dit citaat “De gewone zwemluiers kun je ook makkelijk meerdere keren gebruiken als er niet in gepoept is. Zodra je kind het water in gaat zuigt het absorberende laagje zich toch meteen vol, dus daar gaat dan echt geen urine meer inzitten. Na het zwemmen spoel en wring ik ‘m uit, even aan de waslijn en klaar.
Ik doe met de jongste nu al dik een jaar met een pak kruidvat zwemluiers en het pak is misschien halfleeg. We gaan elke week peuterzwemmen en die dingen gaan makkelijk een les of 6-10 mee.”

Zwemluiers, waar te koop en soorten:

1. Beco zwemluiers – Online te kopen in onze webshop. Vandaag besteld, morgen geleverd. Bestel hier!
2. Zwembroekje Happy Nappy
Splash About Happy Nappy zwemluier
De Splash About Happy Nappy zwemluier maakt babyzwemmen nog leuker. Eindelijk een herbruikbare zwemluier die echt niet doorlekt. Er is geen wegwerp zwemluier meer nodig. De zwemluier is ontworpen met de hulp van ouders en zwemleraren in Engeland. Bij een aantal zwemscholen is het daar momenteel zelfs verplicht om deze Happy Nappy zwemluier te dragen. Happy Nappy zwemluier zwembroek: lekdicht, comfortabel, gemaakt van duurzaam soepel wetsuitmateriaal en afgezet met zachte goed afsluitende boorden. De zwemluier zwembroekjes zijn UV-beschermend (UPF 50+) en makkelijk te reinigen. De Happy Nappy zwemluiers zijn verkrijgbaar in de maten van prematuur tot en met peuter. De zwemluiers zijn ook verkrijgbaar in grotere maten voor kinderen tot en met volwassenen
Klik hier om deze te kopen

3. Prenatal: klik hier om deze te kopen
4. Zeeman: kopen in de winkel
5. Kruidvat: klik hier om deze te kopen
6. Etos: klik hier om deze te kopen

Zwemluiers volwassenen

Swim Mates wegwerp zwemluiers baby's, peuters en volwassenen
Swim mates zijn de eerste wegwerp zwemluiers die ontlasting tegen te houden. Ontworpen om discreet gedragen worden onder een normale zwembroek, na het zwemmen dan gemakkelijk open gescheurd en weggegooid. Swim mates zullen niet/weinig opzwellen van het zwembad water en niet uit elkaar vallen zoals conventionele luiers. Geniet van het water vol vertrouwen, doe mee aan zwemoefeningen en ervaar de voordelen zonder zorgen. Het heeft speciale anti-lek randen van binnen om te voorkomen dat poep of urine het zwembad in komt, blauwe vochtbarrière elastiek achter in de taille en taille paneel voor extra veiligheid, Swimmates zwemluiers bieden een perfecte pasvorm en gebruiksgemak en zijn latex-vrij. Voordeel: deze luiers worden niet heel dik en zwaar! Ieder kan een zwembroek hierover heen dragen. Oook ideaal voor volwassenen die last hebben van incontinentie. Met een breed scala maten, vind u altijd de juiste maat zwemluier die jeugd, tieners en volwassen zwemmers zal passen. Gemaakt in de VS.

Maten zwemluiers van Swim mates

Swim Mates wegwerp zwemluiers baby's, peuters en volwassenen2
S = 56-91cm, 36-57kg, 22 Pak
M = 86-122cm, 54-79kg, 20 Pak
L = 112-137cm, 77-95kg, 18 Pak
XL = 122-168cm, 95-113kg, 14 Pak
XXL = 157-203cm, 113+ kg, 12 Pak

Zwemluiers voor volwassenen bestellen?

U kunt deze bestellen via de website www.imww.nl

 

Deel deze pagina