Wanneer babyzwemmen

Wanneer babyzwemmen?

Babyzwemmen Babyzwemmen Babyzwemmen

Baby’s zijn van nature uit heel goede zwemmers, want in de baarmoeder deden ze niets anders. In principe zou je meteen na de geboorte met je kindje kunnen gaan zwemmen, maar toch wacht je beter nog wat af.
Baby kan best eerst thuis kennismaken met water. Vooral blaasoefeningetjes in een niet al te warm kinderbadje zijn een belangrijke voorbereiding op de latere zwemlessen. Zo leert de baby al adem te halen in het water. Indien het kindje zich eens verslikt tijdens een leerrijke badsessie, dan mag je het nog steeds speels besprenkelen met wat water. Is het overduidelijk dat de baby er geen plezier meer in heeft? Stop dan meteen, want het kleintje moet zich in de eerste plaats veilig voelen bij jou.

Babyzwemmen leeftijd: vanaf ongeveer 2 maanden

diploma babyzwemmen 1
Het lijkt zeer vroeg, maar een baby van 2 manden kan al meedoen aan het Puppy-zwemmen!
Het juiste moment voor jouw kind hangt echter van meerdere factoren af, zoals de gezondheid van jou en van je kindje (ga niet babyzwemmen bij de volgende gezondheidsklachten: koorts, open wondjes, oog- en oorontsteking, luchtwegklachten of vlak na een vaccinatie), of je baby te vroeg is geboren, het advies van het consultatiebureau en de regels van het zwembad waar je gaat zwemmen.
Het zwembad blijft de eerste weken verboden terrein. Jonge baby’s hebben meer kans om een infectie te krijgen (het is niet nodig te wachten tot je baby alle vaccinaties heeft gekregen). Daarnaast staat hun warmte regulatie de eerste weken nog niet op punt. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat er afkoeling optreedt. Als je baby ongeveer 2 maanden oud is, dan is hij de waterspelletjes van thuis al goed gewoon en zijn de infectierisico’s tot een minimum herleid.

Met je baby naar het zwembad, onder enkele voorwaarden:

babyzwemmen zwembad
– Het water moet rond de dertig graden zijn;
– De mama en/of papa moet in de buurt blijven en kijken of de baby niet teveel afkoelt;
– Het zwembadpersoneel moet goed opgeleid zijn;
– Zodra de baby kan kruipen, moet het water kruipdiep zijn.

 

Deel deze pagina