Badmode


Badmode

Badmode is iets wat je elke dag tegenkomt, in het zwembad of op het strand. We kunnen er bijna niet meer omheen. Designers en kledingfabrikanten spelen hier op in en maken speciale zwemcollectie’s. Hieronder een aantal aspecten van de badmode, waaronder een historisch overzicht van de badmode in Nederland.

 

Badmode jaren 0 tot en met 1799

Romeinen_Casale_Bikini
In de tijd van de Romeinen nam men naakt in de thermen en / of rivieren een bad. Tijdens de vroege middeleeuwen sprong de ridder naakt in de rivier en in de badhuizen van de 13e en 14e eeuw was er van badkleding al evenmin sprake.
Lees meer over badmode jaren 0 t/m 1799

Badmode jaren 1800 tot en met 1899

Tot ver in de 19e eeuw zwommen mannen, hoewel gescheiden van de vrouwen, nog naakt zoals in de middeleeuwen. Maar in nette badplaatsen moest men “zogenaamde” zwempakken dragen op boete van ƒ 3,–.
Lees meer over badmode jaren 1800 t/m 1899

Badmode jaren 1900 tot en met 1999

Omstreeks de eeuwwisseling werd de badmode stap voor stap gewaagder en frivoler. Sinds de Australische zwemster Anette Kelderman in 1910 in een ééndelig zwempak Het Kanaal overzwom, wonnen deze badpakken aan populariteit.
Lees meer over badmode jaren 1900 t/m 1999

Badmode vanaf jaren 2000

Begin jaren 2000 zet de research naar snellere zwempakken zich versneld door t.b.v. de Olympische Spelen 2004 in Athene. De gemiddelde moderne badkledingmode is voorspelbaar. In de rekken van de badpakverkopers hangen steevast lichaamsvolgende pakjes voor in zee of zwembad.
Lees meer over badmode vanaf jaren 2000

Dames Badmode

Of je nu op vakantie trekt naar het buitenland of je vrije dagen doorbrengt in ons eigen landje, profiteren van zonnige dagen aan de waterkant klinkt ons allemaal goed in de oren. Maar dan komt de volgende vraag op de proppen: wat trek je aan en (dus) wat zijn de badmode trends van deze zomer?
Lees meer over deze trends en over dames badmode.


Heren Badmode

In badmode voor heren lijkt misschien minder variatie als bij de dames, maar vergis je niet! Er zijn zoveel modellen zwemslips, -boxers en -shorts, dat het wel degelijk de moeite waard is om je erin te verdiepen voor je een keuze maakt!
Lees meer over deze trends en over heren badmode.

Badmode kinderen

Bij de jongens zijn nog steeds zwemshorts, zwembroeken en boardshorts helemaal in. Het liefst met felle kleurtjes.
Bij de meisjes zijn Triangelbikini’s en tankini’s in. Het liefst in allerlei felle kleuren want dan zit je goed wat betreft trends. Een tankini is eigenlijk een tweedelig zwempak. Het zit tussen de bikini en zwempak in want het bovendeel bedekt net de navel.

Badmode bikini

Het is weer zover… zomer. Tijd om een nieuwe bikini aan te schaffen. Niet altijd een aangenaam moment. Sinds vorig jaar zomer zijn we weer een jaartje verder (én ouder) en hebben we er misschien ook een kilootje (of wat) bij. De spiegels van de paskamers zijn genadeloos en tonen ieder putje, elke imperfectie van ons (nog) witte lijf.
Hoe kies je een bikini die bij je past? Wat zijn de laatste trends in de badmode bikini?
Lees meer over badmode bikini

Badmode Online

Niets is eenvoudiger dan online je zwemkleding en badmode te bestellen (eventueel in meerdere maten en soorten) en vervolgens thuis op je gemak diverse soorten en maten te passen en te vergelijken. We hebben de perfecte shop voor zwemkleding voor je gemaakt op www.nederlandsezwembaden.nl. Een zeer uitgebreid aanbod, tegen voordelige prijzen. Vandaag besteld, direct verzonden.
Lees mee over badmode online

 

Deel deze pagina