Grootste zwembad ter wereld, in Europa en Nederland


Grootste zwembad ter wereld

Bekijk ook het overzicht met de meest bijzondere zwembaden ter wereld
Bekijk ook het overzicht met meest bijzondere hotels met zwembaden ter wereld
Bekijk ook het overzicht met het drukste zwembad ter wereld
Bekijk ook het overzicht met natuurzwembaden of getijdebaden
Bekijk ook het overzicht met mooiste zwembad barretjes ter wereld
Bekijk ook het overzicht met mooiste zwembad ter wereld
Bekijk ook het overzicht met diepste zwembad ter wereld

 

 


Even een paar keer het zwembad heen en weer is in het San Alfonso del Mar hotel in Chili een hele uitdaging.

Officieel het grootste zwembad ter wereld met een lengte van bijna een volle kilometer.
Het diepste punt: bijna 30 meter, dat is nog eens iets anders dan het pierenbadje waar je normaal elke ochtend je baantjes trekt.
De bouwers zijn er bijna vijf jaar mee bezig geweest, de jaarlijkse onderhoudskosten worden geschat op 2 miljoen dollar.

Meer informatie?
Alle informatie en foto’s en filmpjes over het grootste zwembad ter wereld.

Grootste zwembad in Europa

Subtropisch zwembad en waterpark Tropical island in Berlijn

Wat nu precies het grootste zwembad in Europa is, is onduidelijk;
* gemeten naar oppervlakte is dat het tropisch paradijs in Duitsland: Tropical Islands. De Zuidzee in Tropical Islands, het zwembad, is met 4.000 m² zo groot als 4 olympische zwembaden. Op het 200 m. lange zandstrand compleet met ligstoelen kunt u volledig ontspannen. ’s Avonds veranderen de eilandjes in een exotische showtribune. Waar de lagune aan het regenwoud grenst maken de grotten en een waterval het tot een echte jungle!
* gemeten naar meeste zwemwater is dat Het Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep in Eindhoven. Dit grootste zwemcentrum van Europa staat garant voor veel waterplezier! Het subtropisch golfslagbad beschikt over spectaculaire waterattracties zoals de superspannende turbotol en adembenemende suisbuis. Het hightech zwemcentrum is de plek om baantjes te zwemmen en de thuisbasis voor nationale zwemtoppers en tal van zwemverenigingen. Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep, de naam waaronder het bad nu opereert, is een trendsetter gebleven. Met de laatste uitbreiding en vernieuwing staat deze zwemaccommodatie meteen op de Europese kaart als het bad met het meeste zwemwater. En ook nu vinden er (inter)nationale zwemwedstrijden plaats.

Alle informatie en foto’s en filmpjes over het grootste zwembad in Europa:
Tropical Islands (Duitsland).
Subtropisch zwembad De Tongelreep (Eindhoven)

Grootste zwembad in Nederland

Tongelreep Eindhoven
Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep is het grootste zwemcentrum van Europa (gemeten naar meeste zwemwater) en is daarmee ook het grootste zwembad in Nederland. De Tongelreep staat garant voor veel waterplezier! Het subtropisch golfslagbad beschikt over spectaculaire waterattracties zoals de superspannende turbotol en adembenemende suisbuis. Het hightech zwemcentrum is de plek om baantjes te zwemmen en de thuisbasis voor nationale zwemtoppers en tal van zwemverenigingen. Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, de naam waaronder het bad nu opereert, is een trendsetter gebleven. Met de laatste uitbreiding en vernieuwing staat deze zwemaccommodatie meteen op de Europese kaart als het bad met het meeste zwemwater. En ook nu vinden er (inter)nationale zwemwedstrijden plaats.

Alle informatie en foto’s en filmpjes over het grootste zwembad in Nederland.

 

Deel deze pagina