Grootste zwembad ter wereld

Grootste zwembad ter wereld

Bekijk onder videos van het kanaal www.youtube.com/grootstezwembad

grootstezwembad is not a valid YouTube user or channel


Grootste zwembad ter wereld – informatie hierover, filmpjes en foto’s en website

Even een paar keer het zwembad heen en weer is in het San Alfonso del Mar hotel in Chilie een hele uitdaging. Officieel het grootste zwembad ter wereld met een lengte van bijna een volle kilometer. Het diepste punt: bijna 30 meter, dat is nog eens iets anders dan het pierenbadje waar je normaal elke ochtend je baantjes trekt. De bouwers zijn er bijna vijf jaar mee bezig geweest, de jaarlijkse onderhoudskosten worden geschat op 2 miljoen dollar.
Het zwembad is 8 hectares groot en er kan 250.000 kubieke meter water in. Het water wordt automatisch gefilterd uit de Pacifische Oceaan.
Het zwembad is op sommige delen wel 35 meter diep en je kan er daarom ook gerust met bootjes op varen. Het water is in de zomer rond de 26 graden. Dit is rond de 9 graden warmer dan het water in de zee, wat het veel aantrekkelijker maakt om in te zwemmen. Het een na grootste zwembad is maar 150 bij 100 meter. Beleef online het grootste zwembad ter wereld, met onderstaande links:

Grootste zwembad ter wereld op Youtube

Grootste zwembad ter wereld: bekijk deze met een live webcam

Grootste zwembad ter wereld: beleef het met een virtuele tour

Grootste zwembad ter wereld: bekijk alle activiteiten

Grootste zwembad ter wereld op Google Earth (opent in Google Earth)

Foto’s grootste zwembad ter wereld:

Grootste zwembad ter wereld Grootste zwembad ter wereld
Wie dit zwembad wil doorzwemmen, moet een goede conditie hebben: het zwembad van het vakantieoord San Alfonso del Mar aan de chileense kust is 1013 meter lang en bedekt een oppervlakte van acht hectare – dat is ongeveer tien voetbalvelden Deze kunstige lagune staat in het Guinness Book of Records. Het zwembad is officieel het grootste ter wereld.
Grootste zwembad ter wereld Grootste zwembad ter wereld
Het water wordt uit de zee gepompt en gefilterd, voor het in het zwembad loopt. De slechte waterkwaliteit aan de kust was een der hoofdredenen voor de bouw van het zwembad. Gegarandeerd zonder haaien: het 250.000 kubieke meter grote bekken is ideaal voor kinderen.
Grootste zwembad ter wereld Grootste zwembad ter wereld
Als het eens regent: er is een zwembad met piramidedak in het zwembad geïntegreerd. Om van A naar B te komen, kunnen kleine bootjes gebruikt worden.
Grootste zwembad ter wereld Grootste zwembad ter wereld
Op de luchtmatras moet men zich geen zorgen maken om naar de open zee af te drijven. Iemand nodig om je koffers helpen te dragen?
 

Deel deze pagina