Meest bijzondere zwembaden ter wereld

Meest bijzondere en heerlijkste of grootste zwembaden ter wereld

Bij een zwembad denken we al gauw aan een rechthoekige bak water waar een vaak bedwelmende chloorlucht hangt, maar het kan ook heel anders. Dat besef je pas bij een bezoekje aan één van de onderstaande zwembaden verspreid over de hele wereld die wij hier op een rijtje hebben gezet.
Bekijk ook het overzicht met de mooiste zwembaden in de bergen ter wereld
Bekijk ook het overzicht met Meest bijzondere hotels met zwembaden ter wereld
Bekijk ook het overzicht met het drukste zwembad ter wereld
Bekijk ook het overzicht met grootste zwembad ter wereld
Bekijk ook het overzicht met natuurzwembaden of getijdebaden
Bekijk ook het overzicht met mooiste zwembad ter wereld
Bekijk ook het overzicht met diepste zwembad ter wereld

Fantastische tropische zwembaden of beter: zwemoases!

Het gaat hier om een tiental zwemoases die er echt uitspringen qua vorm of qua ligging. Soms gevuld met bronwater, soms met zeewater, maar altijd uniek van vorm en uitstraling. En je hoeft om er te gaan zwemmen in ieder geval niet heel erg diep in de buidel te tasten, want het zijn stuk voor stuk openbare zwembaden.

Zwembad in Australie: Bondi Bad Australië

Zwembad Australie Bondi Beach
In Australië beuken de golven van de Tasman Zee al meer dan een eeuw tegen de Bondi Baden. Het gaat om een zwembad met Olympische afmetingen waarin sedert 1929 de Bondi Icebergs, een speciale winterzwemclub, is gehuisvest.
Vanwege de constructie van gewapend beton is het water in het zwembad altijd nét even een tikje kouder dan het water van de oceaan. Je kunt hier als bezoeker gewoon een kaartje kopen en zwemmen. Maar autochtonen moeten tenminste 75 maal buiten het seizoen, als het water hier het koudst is gaan zwemmen om als IJsberg te worden erkend. Bij het zwembad zijn een bistrorestaurant, twee café’s, een fitnessruimte en een fors zonnedek te vinden.

Zwembad in Oostenrijk: Het Krapfenwaldlbad in Wenen

Krapfenwaldlbad In Wenen
Het Krapfenwaldlbad in Wenen is misschien een naam die niet direct lekker van de tong rolt, maar het gaat hier wel om een aantal verwarmde zwembaden, gelegen in een van de mooiste omgevingen van Wenen.
Al in 1923 in de vorige eeuw opende het complex zijn deuren en nog altijd is het hoofdzwembad een van de leukere zomerse attracties in Wenen. De zwembaden zelf zijn weliswaar niet heel bijzonder, maar wel hun ligging: bovenop de heuvel heb je vanuit het zwembad een geweldig uitzicht over vrijwel de gehele stad.
Website Het Krapfenwaldbad in Wenen

Zwembad in Denemarken: Kastrup Søbad Denemarken vlakbij Kopenhagen

Zwembad in Denemarken Kastrup Sobad Denemarken
Denemarken staat bekend om zijn ontwerpers, en Kastrup Søbad, ofwel het Kastrup zeebad, is een mooi voorbeeld van dat Deense design. Het gaat om een cirkelvormig houten paviljoen met een hele natuurlijke uitstraling dat oprijst uit de Baltische Zee. Warm wordt het water hier nooit echt, maar toch is het zwemmen hier een genoegen, en je kunt hier heerlijk ontspannen. Bovendien is het maar zeven minuten met de trein vanuit het hartje van Kopenhagen.

Zwembad in Engeland: Thermae Bath Engeland in Bath

Zwembad Engeland Thermae Bath England
Het water van het Thermae Bath in het Engelse Bath is afkomstig van dezelfde bron die de Romeinen al in 43 voor Christus gebruikten. Inmiddels is er echter wel veel veranderd: nu kun je vanaf het zwembad op het dak van het nieuwe kuurgebouw genieten van een prachtig zicht op de oude stad Bath. Het mineraalrijke bronwater dat wordt gebruikt komt met een temperatuur van 45 graden celsius boven de grond, maar wordt tot een comfortabele 32,8 graden celsius gekoeld.
Website Thermae Bath Engeland in Bath

Zwembad Frankrijk: Piscine Olympique d’Antigone in Montpellier

Zwembad Frankrijk Piscine Olympique d'Antigone in Montpellier
In de Franse stad Montpellier kun je zwemmen in een bad dat als trainingsbad van de Franse Olympische ploeg dienst doet. Zo kun je er individuele zwemtoppers, maar ook waterpolospelers tegen het lijf lopen. Het moderne complex biedt verder heerlijke zonneterrassen en een geweldig chique waterglijbaan.
Website Piscine Olympique d’Antigone

Zwembad in Duitsland: Het Badeschiff in Berlijn

Zwembad in Duitsland Het Badeschiff in Berlijn
Het Badeschiff In Berlijn is precies wat het volgens zijn naam is: een zwembad in de vorm van een schip. In de zomer van 2004 opende het drijvende zwembad zijn poorten, maar nu is het zwembad het hele jaar open. Het zwemschip is afgemeerd in de rivier de Spree, in het zuidoosten van de bruisende stad. Je kunt er echt van alles doen, behalve zwemmen, kun je er ook yogalessen volgen, concerten bijwonen, maar ook zonnebaden en ook gewoon lekker niks doen en de mensen observeren. In de winter wordt er een lichtdoorlatende koepel over het geheel getrokken.
Website Badeschiff in Berlijn

Zwembad in Hongarije: Gellért baden Boedapest

Zwembad in Hongarije Gellert Baden Boedapest
De thermische baden van Gellért in de Hongaarse hoofdstad Boedapest dateren uit 1918, maar al in de vijftiende eeuw was de genezende werking van de warme bronnen bekend. Bij de opening in 1918 waren er zes thermische baden, maar vandaag de dag is het een heel luxe complex, waarvan het grote zwembad in een kenmerkende art-nouveau stijl wel de echte publiekstrekker is.

Zwembad in IJsland: Grindavík op IJsland

Zwembad in IJsland Blue Lagoon
Jaarlijks trekken maar liefst zo’n 400.000 bezoekers naar deze blauwe lagune gevuld met ruim zes miljoen liter zeewater van ruim 37 graden Celsius. Overal komt stoom omhoog uit hete bronnen en je kunt er zwemmen in een bijna surrealistisch landschap van zwarte lava en badgasten overdekt met een laag speciale geneeskrachtige modder. Pas in 1999 werd er een wellness centrum gevestigd in de Blauwe Lagune. Nu zijn er een restaurant, een kuurcentrum, een droge sauna en stombaden gevestigd. De bezoekers van deze bijzondere plaats zijn afkomstig van over de hele wereld.
Website Blue Lagoon in IJsland

Zwembad in Amerika: Barton Springs in Texas

Zwembad in Amerika Texas Barton Springs
De natuurlijke bronnen die het ruim driehonderd meter lange zwembad van Barton Springs voeden, werden ooit als heilig beschouwd door de indianen, die destijds hier leefden. Zij kenden de bronnen een helende werking toe. En nog altijd is een duik in dit water een belevenis waarvan je beslist opkikkert.
Website Barton Springs Texas

Zwembad in Amerika: The Coral Gabes in Florida

Zwembad in Amerika The Coral Gables in Florida
Dit buitengewone zwembad met zijn Venetiaanse lampen eromheen lijkt wel te zijn weggelopen uit een romantisch waterverfschilderij uit de vorige eeuw. In 1924 is het jadegroene zwembad opgericht door George Merrick, de man die ook de grondlegger was van de stad. Iedere nacht wordt het bad helemaal ververst met ruim drie miljoen liter bronwater. Inmiddels staat het zwembad ook op de Amerikaanse lijst van beschermde historische plaatsen. Als je er bent en rondzwemt is het niet erg moeilijk om je voor te stellen hoe het er hier in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw uitzag, want er is nauwelijks iets veranderd sinds die tijd…
Website The Coral Gables in Florida

Zwembad in Australie: The Transparent Pool in Melbourne

The Transparent Pool in Melbourne Australia
Modern zwembad met transparante breukvast ramen aan beide uiteinden ontworpen door OFTB architecten.
Opgebouwd uit acryl glas, beton, hout en keramische tegels, dit prachtige transparante zwembad is gelegen in Melbourne, Australië.

Zwembad in Amerika: Scorpion House Pool in Scottsdale, Arizona

Scorpion House Pool in Scottsdale, Arizona
De Scorpion House werd ontworpen om te spelen binnen contouren van boulder palen, en woestijn Arroyos. Jones Studio maakte de woning op maat en gepersonaliseerd naar de formele, functionele en technische eisen van de eigenaar. Het resultaat integreert op harmonieuze wijze het natuurlijke woestijnlandschap met de gebouwde omgeving.

Zwembad in Italie: Citta del Mare Hotel Village in Terrasini

Citta del Mare Hotel Village in Terrasini, Italy
Het hotel Terrasini (Kust van Palermo) is een gezinsvriendelijk hotel met 4 buitenzwembaden! Naast 4 buitenzwembaden beschikt Città del Mare Hotel Village ook over 4 restaurants, een privéstrand en een nachtclub. Elke kamer heeft een ingericht balkon de oceaan en beschikt over televisie met satellietzenders en een balkon.
Website Citta del Mare Hotel Village in Terrasini

Zwembad in Amerika: The Raleigh Hotel in Miami, Florida

The Raleigh Hotel in Miami, Floria
Andre Balazs is de man verantwoordelijk voor dit droom hotel. Hij heeft een geweldig talent voor het leveren van de meest chique hotels voor bijzonder publiek. Een van de hoogtepunten is het mooiste zwembad bij dit hotel van heel South Beach.
Webiste The Raleigh Hotel in Miami, Florida

Zwembad in Portugal: Lava Pool in Madeira

Lava Pool in Maderia, Portugal
De natuurlijke zwembaden, omgeven door bizarre lava rotsen en gevuld door het getij met kristalhelder water, zijn ongetwijfeld de belangrijkste attractie van dit dorp. Deze natuurlijke zwembaden zijn de perfecte plek om te ontspannen, zwemmen, zonnebaden of zelfs alleen maar voor een bezoek. Dit baden complex biedt ook een kleuterschool en voorzieningen voor gehandicapten. Verdere faciliteiten zijn:
Kleedkamers met kluisjes om persoonlijke bezittingen, uitstekende badkamers met douche, een snackbar, een EHBO-centrum en een parkeergarage te houden. Vijf badmeesters waken over de veiligheid van de zwemmers.
Website Lava Pool in Madeira, Portugal

Zwembad in Canada: The Les Paul Pool in Winnipeg, Manitoba

The Les Paul Pool in Winnipeg, Manitoba Canada
Dit geweldige zwembad in de vorm van een gitaar bleek een uitdaging voor de ontwerpers en bouwers van de Canadese Aqua-Tech Company. Hun opdrachtgever, een gepassioneerd gitaar verzamelaar benaderde ze met een vreemde, maar toch interessant idee. Hij wilde een gitaar-vormig zwembad in zijn achtertuin. Het 19 meter lange, inspirerende zwembad is uniek. Uitgerust met twee trappen is dit een prachtig zwembad in de achtertuin van deze gitaar-liefhebber!
Website The Les Paul Pool in Winnipeg, Manitoba

Zwembad in Indonesie: Ubud Hanging Gardens in Ubud, Bali

Ubud Hanging Gardens in Ubud Bali
Ubud Hanging Gardens is gelegen in de weelderige groene, haast mysterieuze Ayung vallei ten noorden van Ubud. Het opende in 2005 haar deuren, en telt slechts 36 kamers. En deze kamers hebben een spectaculaire ligging, want ze zijn gracieus (de zwaartekracht bijna ontkennend) tegen een heuvelwand aangebouwd! De Panoramic Deluxe Pool Villa geeft, zoals de naam al zegt, een onovertroffen panoramisch uitzicht over de vallei onder en voor u, en heeft een verwarmd privézwembad.
Website

Zwembad in Belgie: Nemo 33 in Brussel

Nemo_Brussel_belgie

Nemo_Brussel_belgie_2

Sommigen hebben besloten groot te gaan. Belgische duiker John Beermaerts ontwierp het diepste overdekte zwembad in de wereld als een plek om te leren, te oefenen en duiken te filmen. Met een diepte van 34,5 m, wordt 2500000 liter gefilterd bronwater verwarmd tot een comfortabele 30 graden Celsius met behulp van zonnepanelen. Het zwembad heeft een aantal gesimuleerde grotten, maar ook het kijken door ramen op verschillende niveaus is een fantastische ervaring voor degenen die niet moedig genoeg zijn om de sprong te wagen. Het enige dat ontbreekt is de vis!
Website Nemo Brussel

Zwembad in India: Balcony Pools in Mumbai, India

v
Architect James Law ontwierp een prachtig wolkenkrabberhotel wooncomplex in Mumbai, India. Hierbij is een reeks van zwembaden geplaatst in elk balkon. Hands-down, het is het coolste balkon die ooit is gebouwd!

Zwembad in Amerika: Scorpion House Pool in Scottsdale, Arizona

Scorpion House Pool in Scottsdale, Arizona
In het nieuwe fosforescerende zwembad door Sfeer Piscines kunt u ’s nachts zwemmen zonder electriciteit te verbranden. Een fosforescerende coating bekend als “gel coat”, ligt op het bassin van het oppervlak en behoudt zonnestraling als de zon schijnt. Dit elimineert de noodzaak voor zwembad verlichting. Het is misschien wel de meest energie-efficiënte aanpak van de vijvers die de 21e eeuw heeft gezien. En, als je wilt, kan de fosforescerende coating alleen worden gebruikt in specifieke gebieden van het zwembad, zoals, de rand of de trapneuzen. Geniet van een eco-vriendelijke zwemmen met de fosforescerende zwembad.

Zwembad op een jacht in de zee: overal te komen!

Het bezitten van een eigen jacht moet zeker een de grootste wensen zijn voor veel mensen. Dit is de mogelijkheid om uw eigen op maat gemaakte omgeving mee te nemen waar je maar wilt. deze jachten worden gemaakt door het bedrijf Yacht Islands Design
The £200million Tropical Paradise Island Yacht Pool
Yacht Island Design creëert op maat-omgeving als geen ander. In het verlengde van het “Streets of Monaco” ontwerp is de “Tropical Island Paradise”, een 90 meter eiland met een topsnelheid van 15 knopen.
The £200million Tropical Paradise Island Yacht Pool
Het hoofddek is een strand “baai” van Cabanas rond een enorme uitzicht op een oceaan zwembad, met een waterval die in de buurt komt van een vulkaan.
The £200million Tropical Paradise Island Yacht Pool
Er is een bar, je kunt er buiten eten, er is een eigen spa en vier VIP-suites voor vrienden, allen met hun eigen balkon.
The £200million Tropical Paradise Island Yacht Pool
Er is ook een helikopter landingsplaats, zodat vrienden kunnen invliegen.
The £200million Tropical Paradise Island Yacht Pool
Onder het zwembad, bevat het recreatiegebied jetski’s, kajaks en een RIB.

Zwembad in Fiji: Likuliku Resort, Malolo Island, Fiji

Likuliku Resort, Malolo Island, Fiji

Slenter buiten over het strand van dit resort om helemaal tot rust te komen. Likuliku Lagoon Resort heeft een buitenzwembad en een fitnesscentrum. In openbare ruimtes is een gratis snelle internetverbinding (draadloos en via kabel) beschikbaar. Dit resort in luxe stijl heeft een restaurant en een bar/lounge. Het personeel kan op verzoek een huwelijksservice, een cateringdienst voor evenementen en hulp bij excursies regelen. Extra voorzieningen zijn onder andere een spa, een cadeaushop of kiosk en een tuin. De accommodatie beschikt over speciaal daarvoor bestemde rookruimtes.

Zwembad in Griekenland: natuurlijk zwembad in Santorini

Natural Pool in Santorini, Greece

Zwembad in San Simeon, Californie: Roman Pool at Hearst Castle

Roman Pool at Hearst Castle in San Simeon
Hearst Castle is een historisch landhuis nabij San Simeon in San Luis Obispo County aan de kust van de Amerikaanse staat Californië. Het ligt op een heuvel ongeveer halverwege tussen San Francisco en Los Angeles. Het landhuis werd tussen 1919 en 1947 naar ontwerpen van Julia Morgan gebouwd voor de krantenmagnaat William Randolph Hearst, die het land van zijn vader erfde. Hearst doopte het landhuis formeel “La Cuesta Encantada” (de betoverde heuvel), maar noemde het meestal “the ranch”. Hearst overleed in 1951 en in 1957 schonk de Hearst Corporation het landgoed aan de staat Californië. Sindsdien stelt de staat het landgoed en de kunstcollectie erin tentoon voor het publiek. Hearst Castle is erkend als National Historic Landmark en trekt jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers.

Beschrijving Hearst Castle
Het complex bestaat uit vier gebouwen. In totaal beschikt het over een vloeroppervlak van 8.300 m². Het heeft:

  • 56 slaapkamers
  • 61 badkamers
  • 19 zitkamers
  • Een gotische bibliotheek
  • Een bioscoop
  • Tennisbanen
  • Een tuin, met daarin een dierentuin.
  • Een eigen vliegveld.

Neptunuszwembad
Het complex beschikt over een zwembad omgeven door Oud-Griekse beelden en de gevel van een voormalige Romeinse tempel die daarvoor uit Europa is overgebracht. Het zwembad kijkt uit over de bergen en de Stille oceaan. Met de bouw van het zwembad werd begonnen in 1924 maar doordat het ontwerp steeds gewijzigd werd, was het pas gereed in 1936.
Hearst_Castle_neptune_pool
Er is ook nog een binnenbad (zie foto boven).

 

Deel deze pagina