Peuterbadjes of Pierebadjes of Pierenbadjes

Wat nu de correcte spelling is, is ons onbekend: Peuterbadje, Pierebadje of Pierenbadje of Peuterbadje? Waarschijnlijk wordt het door elkaar gebruikt. Feit is dat er verschillende soorten Pierebadjes zijn, afhankelijk hoe ze toegankelijk zijn.

Pierebadjes bij zwembaden

In verschillende zwembaden (binnenbaden en buitenbaden) in Nederland zijn Pierebadjes. Speciaal kleine badjes met heel laag water voor de jongste baby’s en iets oudere baby’s. Hier is er meestal geen kans op verdrinking, ook al valt een baby, dan nog is het water te laag. Echter vaak is het nog wel zo dat u er bij moet blijven, aangezien het water soms wel te hoog is en er toch kans op verdrinking bestaat! Of peuterbadjes aanwezig zijn bij zwembaden kunt u vinden via de pagina Zwembaden in Nederland

Pierebadjes in parken of bossen

In verschillende parken of bossen in Nederland zijn pierebadjes aanwezig. In Amsterdam bijvoorbeeld in het Vondelpark. Dit Pierenbadje is vrij toegankelijk voor iedereen en is altijd open. Wat niet wil zeggen dat er altijd water aanwezig is. Tevens ter voorbeeld in het Amsterdamse Bos, daar zijn ook een paar Pierebadjes. Fantastisch leuk zijn die!

Leuke filmpjes van kinderen in Pierebadjes of Peuterbadjes

We hebben het Youtube kanaal ‘Peuterbadjes in Nederland‘ gevonden, met hele leuke filmpjes!

 

Deel deze pagina