Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Rotte Swim Experience op 12 juli

Roote Swimexperience
20 maart 2015 – Ook dit jaar gaat de zwemtocht in De Rotte over een afstand van ongeveer 7 km door. De zwemtocht begint bij café Oud Verlaat en gaat door tot in Rotterdam. 150 deelnemers kunnen meedoen voor 15 euro per persoon. Door de enthousiaste reacties van deelnemers, bewoners en ondernemers rond de vorige editie van de Rotte Swim Experience heeft de organisatie er meerdere activiteiten, onder de noemer 010 Swim Experience, omheen gebouwd. Erik Boer: “010 Swim Experience is opgericht vanuit passie voor sport en de stad Rotterdam. Wij willen niet alleen het zwemmen in buitenwater stimuleren, maar ook de mogelijkheid om Rotterdam vanuit een ander perspectief te ontdekken, want Rotterdam en omgeving zwemt in het water.”

gehele afstand zwemmen of etappes

Bij de Rotte Swim Experience kunnen zwemmers er voor kiezen de gehele afstand te zwemmen, of één of meerdere etappes. Onderweg stoppen de zwemmers vier keer. De afstanden tussen de stopplaatsen zijn ongeveer 1,3 km. Bij elke tussenstop wordt er op elkaar gewacht, om telkens gezamenlijk te starten. Dat is vanwege de veiligheid om als groep dichtbij elkaar te blijven zwemmen. Op de rustplaatsen is er verzorging voor de deelnemers. Als alle deelnemers gefinisht zijn, wordt op een veldje aan de Bergse Voorplas de dag afgesloten met een maaltijd, een drankje en een feestje. De start van de zwemtocht is 12 juli om 11:00 uur.

Organisatie zonder winstoogmerk

Erik Boer: “Wij zijn een organisatie zonder winstbejag. De inkomsten die wij vanuit de inschrijfgelden mogen ontvangen, laten wij weer terugvloeien naar organisaties en goede doelen. Denk hierbij aan de vrijwillige Rotterdamse reddingsbrigade, kinderboerderijen of revalidatiecentra. Goede doelen die een connectie hebben met onze zwemevenementen. De Rotte Swim Experiece is terug te vinden op www.010swimexperience.nl en uiteraard op Facebook en Twitter.

 

Deel deze pagina