Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Vinzwemmen


Vinzwemmen

vinzwemmen_1
Vinzwemmen is de snelste zwemsport waarbij er gebruik wordt gemaakt van zwemvliezen of een monovin. De vinzwemmer zwemt aan de oppervlakte met een snorkel of onder water. Een vinzwemmer kan grote snelheden bereiken. Vinzwemmen is daarom de snelste zwemsport! De tijden die op de verschillende afstanden gezwommen worden zijn veel sneller dan van het gewone zwemmen. De tijden van de wereldrecords vinzwemmen zijn dan ook snel. Heel snel!

Vinzwemmen spectaculair voor toeschouwers

Het vinzwemmen is spectaculair voor toeschouwers. Bij de sprintafstanden ontstaan soms zulke grote golven dat de voeten van het publiek niet altijd droog blijven. Vinzwemmen is niet alleen voor wedstrijdzwemmers. Integendeel! Iedereen kan het leren.

Vinzwemmen is voor alle leeftijden

vinzwemmen_2
Vinzwemmen is een sport geschikt voor alle leeftijden. Wie wil er nu niet zwemmen als een dolfijn? Vinzwemmen verveelt nooit. De ene keer zwem je onderwater en voor dat je het weet zwem je aan de oppervlakte met een speciale vinzwemsnorkel. Met persluchtzwemmen kan ook. Je hebt dan een klein flesje voor je en je kunt dan veel langer onderwater blijven.

Geinteresseerd en wil je meer weten over vinzwemmen?

We hebben nog gedetailleerde informatie voor je over vinzwemmen:
Geschiedenis vinzwemmen
Materialen vinzwemmen
Afstanden bij het vinzwemmen
Techniek vinzwemmen – algemeen
Techniek vinzwemmen – de start
Techniek vinzwemmen – het keerpunt
Trainingen vinzwemmen (tips en voorbeelden)

 

Deel deze pagina