Waterpark

Waterparken in Nederland, Europa en in de wereld

Ben je wel eens naar een (wild)waterpark geweest? Ja? Ben je er ook zo gek op om steeds maar weer die trappen op te racen om je vervolgens van de hoogste, gekste en leukste waterbanen naar beneden te storten? En dan die golfslagbaden, stroomversnellingen en onderwatergrotten… Heerlijk!

Waterpark: een echte topper!

Een waterpark is een pretpark dat vele ‘waterspel gebieden’ heeft, zoals glijbanen, kinderzwembaden, water speeltuinen, ‘luie’ rivieren of andere recreatieve baden. Moderne waterparken worden vaak ook uitgerust met een soort van kunstmatige surf- of bodyboard omgeving, zoals een golfslagbad of een FlowRider.

Waterparken in Nederland

Waterpark Splesj in Hoeven
Spjesh
Waterspeelpark Splesj heeft vele spectaculaire glijbanen, zoals: De Sidwinder, Kamikaze, Anaconda, Super Crater etc. Ze beschikken over vele trechters en waterbanen! In het familiebad staat een groot kasteel, boosterglijbaan en slot Hoevenstein met glijbaan en klimnetten. Vooral leuk voor de kleintjes. Ook heeft Splesj een 50 meter-bad en een duikbassin met hoge duikplank. Bij het zwembad is een grote ligweide met veel picknickplaatsen. Het park is van april tot september te bezoeken.
Meer informatie
Waterpark Aquaventura Slidepark in Hellendoorn
Hellendoorn
Het nieuwe Aquaventura Slidepark (5000m2) is in juni 2013 geopend. Het beschikt over elf waterglijbanen. Je hebt steile en donkere glijbanen en banen waar je met een rubberen band vanaf moet, alleen of met zijn tweeën. De namen van de glijbanen zijn bedacht door de gasten en bezoekers. De banen zijn voorzien van uitglijbakken, er is geen zwembad aanwezig. Het park is van juni tot september te bezoeken. Je moet wel een combiticket kopen, alleen bezoekers van avonturenpark Hellendoorn kunnen een ticket kopen. Er zijn kluisjes aanwezig op het park en er is tevens badkleding te huur of te koop. Ook zijn er spannende shows te zien met duik- en sprongstunts.
Meer informatie
Waterpark Tikibad in Wassenaar
Tikibad
Ook al is het Tikibad overdekt, het beschikt over elf glijbanen! Houd je van rustig, ga dan met een rubberen band de lazy river op. Als je van snelheid houdt ga dan van de cycloon of de tyfoon af. Je kunt snelheden bereiken van 60 tot 70 km per uur. Ga ook is in de x-stream of de Blits en de Flits.De Moonlight en de Starfright leiden je door donkere tunnels zittend in een rubberen band. Behalve de glijbanen is er ook nog een golfslagbad. Ook is er een buitenbad met ligweide aanwezig.
11 waterglijbanen, van langzaam tot supersnel:

 • Tyfoon: met 50 km/u door een glijbuis van ruim 85 meter. Snelheid en G-krachten is wat je hier kunt verwachten
 • X-tream: op 7 meter hoogte op een valluik staan. Je voelt ‘m aankomen…
 • Pelikaanduik: zeer kort maar zeer snel!
 • Lazy River: Dit was wereldwijd de eerste “lazy river” in zijn soort. Met recht een wereldprimeur dus! Over een lengte van 250 meter, gedeeltelijk onder de grond, meekabbelen met het water.
 • Moonlight & Starfright: Op een tweepersoons band door een donkere buis…
 • Family Slide & Super Slide: Recht toe recht aan. Een lange klassieke waterglijbaan
 • Canon Ball: Laat je letterlijk lanceren!
 • Cycloon: Laat je rondspinnen in de space bowl
 • Blits & Flits: need to say more? Supersnel!
 • Buitenband: buiten met water spelen gedurende de maanden juni t/m augustus
 • Kinderbad: Miniglijbanen voor minibezoekers…

Meer informatie
Waterpark Aquapark Splash Hellevoetsluis
Aquapark Splash Hellevoetsluis
Aquapark Splash is het enige open water speelpark van 1200m2 in Nederland. Het is een grote speeltuin op het water aan het strand. Het bestaat uit allerlei speeltoestellen op het water, zoals de Swing, de Rocker, de Bouncer etc. De ouders kunnen genieten van een hapje of drankje in een van de strandpaviljoens.
Meer informatie

Waterparken in Europa

Waterparken in België

Aqualibi in Waver
Aqualibi in Waver
Aqualibi is een onderdeel van pretpark Walibi en is een overdekt zwemparadijs. Aqualibi heeft zes verschillende glijbanen, waaronder ook twee glijbanen met rubberen banden. Ook is er een wildwaterbaan en een ministrand voor de kleinsten. Breng een bezoekje aan het Amazonewoud, ga door tropische stortbuien, watervallen en draaikolken.. Ga ook over de Wilde Colorado rivier of als je tot rust wilt komen ga dan in de Laguna Verde, een verwarmd bad van 36 graden! Ook is er een jacuzzi en een solarium aanwezig.
Meer informatie
Oceade In Brussel
Oceade In Brussel
Oceade is een waterpretattractie in Brussel, met een openlucht- en overdekte zone. Het beschikt over veertien glijbanen, waaronder de Hurricane of de Anaconda, een familieglijbaan met een breedte van 2,1 meter. De Cameleon is een interactieve glijbaan waarbij je zelf kunt kiezen welke kleur je afdaling wordt. Océade beschikt over het grootste golfslagbad van België met verschillende types golven. Ook is er waterspeeltuin van 160 m2 groot. Bij Oceade heerst constant dezelfde temperatuur van 29 graden Celsius.
Meer informatie

Waterparken in Duitsland

Aquapark in Oberhausen
Aquapark in Oberhausen
Aquapark is een subtropisch zwembad met een interieur geïnspireerd door het uitzicht van een dichtstbijzijnde koolmijn. De grote glazen koepel, in het midden van het park, heeft verschillende lichteffecten en overdag kan de koepel geopend worden zodat er optimaal van de zon genoten kan worden. Het zwembad beschikt over vele glijbanen, waaronder Europa’s langste X-Tube en een 100 meter lange blackholeglijbaan die uitkomt in een mijnomgeving. Er is tevens een vrijetijdszwembad, kinderbad, buitenbad en wedstrijdbad. Ook is er een groot terras voor de ontspanning.
Meer informatie
Tropical Islands in Krausnic
Tropical Islands in Krausnick, Duitsland
Tropical Islands is het grootste tropisch vakantieparadijs van Europa. Het totale park beslaat een oppervlak van een lieve 66,000 m² en behuist onder meer ‘s werelds grootste indoor regenwoud (!) waar je in een heliumballon overheen kunt zweven én een mangrove moeras inclusief bijbehorende schildpadden.

Het indoor waterpark van Tropical Islands is gelegen in de Tropical Islands Dome, De grootste vrijstaande hal ter wereld! Deze dome is werkelijk gigantisch: hoog genoeg om het vrijheidsbeeld er rechtop in te plaatsen en lang genoeg om de Eiffeltoren overdwars in te leggen! De hele Berlijnse Potsdamer Platz, inclusief torens, zou er met gemak in passen…

In deze enorme koepel vind je eindeloos veel waterpret:
De Bali Lagoon, met relaxte baden, stroomversnellingen, onderwaterglijbanen en meer. Het South Seas Beach, een tropische zee inclusief 200 meter aan zandstrand De hoogste watertoren van Duitsland. Vanaf deze 27m hoge toren vertrekken 4 waterglijbanen variërend van rustig en bedeesd tot een hogesnelheidsturboglijbaan waarbij je snelheden tot wel 70km/u kunt halen!
Meer informatie

Therme Erding in Erding
Therme Erding in Erding, Duitsland
Thermenwereld Erding wordt het ook wel genoemd. En het doet zijn naam eer aan: Therme Erding is een wereld op zich. Hier vindt u Europa’s grootste saunaparadijs met onder andere 25 verschillende gethematiseerde saunavarianten en een keuze uit 80 verschillende wellnessbehandelingen en opgietingen. Therme Erding biedt de bezoeker tevens de mogelijkheid om te baden bijvoorbeeld in een zoutgrot met zout uit de Himalaya, een zwavelbron of een mineralenbron.

Klinkt allemaal te kalm en te beheerst voor de liefhebbers van WILDwaterparken? Mis! Want naast een weldadig wellness wonderland vind je in Therme Erding ook het grootste waterglijbanenpark. In het moderne Galaxy Erding zijn 20 hypermoderne waterglijbanen gebouwd met een totale lengte van 1700 meter! Een waterpark van buitenaardse allure dus. Waterbanen met heuse moeilijkheidsgraden (je kunt er dus echt “goed” in worden) en een extreme snelheidsbeleving in de X-treme Faser: topsnelheden van 72 km/u en een vrije val ervaring bij een hellingshoek van 60%!
Meer informatie

Waterparken in Engeland

Sandcastle Waterpark in Blackpool
Sandcastle Waterpark in Blackpool, Engeland
Sancastle Waterpark is het grootste wildwaterpark van Engeland. Gelegen aan de westkust van Engeland is het dé topattractie van de regio. Naast golfslagbaden, stroomversnellingen en “lazy rivers” vind je in dit waterpark maar liefst 18 waterglijbanen! Met namen als “The Aztec Falls”, “Duelling Dragons”, “The Master Blaster” en “The Thunderfalls Waterslide” laat de funfactor zich raden!
Meer informatie

Alton Towers Water Park in Staffordshire
Alton Towers Water Park in Staffordshire, Engeland
Van “lazy rivers” tot “crazy canyons” en “Master Blasters”, in het waterpark van Alton Towers hebben ze het allemaal. Enkele highlights:
– The Tipping Bucket: wanneer je de bel hoort wordt er 1000 liter water over je uitgestort!
– Wacky Waterworks Tree House: 70 interactieve spelletjes en waterkanonnen
– The Master Blaster Water Coaster: een superglijbaan waarmee je door het hele waterpark geslingerd wordt
Meer informatie

Waterparken in Finland

Serena Water Park in Espoo
Serena Water Park in Espoo, Finland
Het Serena Water Park is het grootste waterpark van heel Scandinavië. In dit waterpark is zoveel te doen dat je aan één dag zeker niet genoeg hebt. Van ontspannen baden, bronnen en een sauna in een natuurlijke uitgehakte rots tot de snelste wildwaterbanen en golfslagbaden.

Serena Water Park heeft indoor maar liefst 9 verschillende waterglijbanen. De langste van deze indoor wildwaterbanen is ruim 140 meter lang en vormt een afwisseling tussen stroomversnellingen, kalm water en bubbels! De meest bijzondere waterbaan is echter de Black Hole Tube waarbij er met licht- en geluidseffecten een unieke ervaring wordt gecreëerd.

Tip: Hoewel deze lijst eigenlijk alleen over indoor waterpret gaat, is maken we in dit geval een kleine uitzondering. Serena Water Park beschikt namelijk ook over ruim 1000m² aan outdoor waterbanen, waaronder een heuse waterhalfpipe!
Meer informatie

Waterparken in Denemarken

Aquadome Lalandia in Rødby en Billund
Aquadome Lalandia in Rødby en Billund, Denemarken
De Aquadomes van Lalandia in de Deense steden Rødby en Billund zijn eveneens twee van de grootste waterpretparken van Scandinavië. Beide waterparken beschikken over verschillende zwembaden, kinderwaterspeelplaatsen en jacuzzi’s. Zo heeft het waterpark in Rødby een “Wave Pool” en een “Cave Pool” en vind je in Billund “The Activity Pool” en de “Aqua Play Structure”.

Maar het meest spectaculair zijn, zoals in ieder waterpark, natuurlijk de waterglijbanen! Enkele highlights:
Aquadome Lalandia in Rødby
– The High Speed Water Slide: met een hellingshoek van 17,5 graden gegarandeerd hoge snelheden
Aquadome Lalandia in Billund
– The Tornado: In een 2- tot 4-persoons rubber “sloep” wordt je de Tornado in gelanceerd waarna je in een soort ingebouwde halfpipe langs de wanden naar beneden scheert.
– The Octopus: houd met 2 tot 4 mensen een waterrace! Stap ieder in één van de vier tentakels van de Octopus en zie onderaan wie de afdaling van ruim 100 meter als eerste heeft afgelegd!
Meer informatie

Waterparken in Hongarije

Aquaworld in Boedapest
Aquaworld in Boedapest, Hongarije
In het noordelijk deel van Boedapest ligt Aquaworld. Dit grote Hongaarse waterpark is volledig ingericht in de stijl van de eeuwenoude Cambodjaanse tempels van Angkor Wat. In het Funny Waters complex bevinden zich 17 verschillende zwembaden waarvan er het hele jaar door dagelijks minimaal 15 open zijn. Sportieve waterratten kunnen gebruik maken van het 25 meter bad, de duiktoren of surfclinics volgen.

Bijzonder is Sauna World waar je in een luxe ruimte onder (!) de bergrivier kunt genieten van zogenaamde “aromatic infusion” baden, stoomcabines, Finse sauna’s compleet met sneeuwkamer, infrarood sauna’s, bio-sauna’s en Russische sauna’s.
Meer informatie

Waterparken in Zwitserland

Alpamare in Pfäffikon
Alpamare in Pfäffikon, Zwitserland
Alpamare is een groot overdekt waterpark in Zwitserland. Er zijn vier verschillende zwembaden te vinden: De Rio Mare waar de stroomsnelheden steeds met vaste intervallen veranderen, het warme Jod-Sole-Therme, het Alpa Therme dat in de winterse sneeuw verwarmd wordt tot een comfortabele 33 graden en het Wave Pool golfslagbad.

Als het op waterglijbanen uitkomt, dan is dit waterpark ronduit spectaculair. De bezoeker heeft de keuze uit 10 super waterglijbanen:
1. The Double Bob Splash Pipe – maximaal 2 personen per rubber sloep
2. Thriller – met z’n tweeën door een 130 meter lange buis die wordt verlicht door ruim 20.000 fiberglas lampjes
3. Wildwater: een waterglijbaan voor eenpersoons rubber sloepen
4. Alpabob: geschikt voor de hele familie
5. Mini Canyon: voor diegenen die een beetje minder snelheid ook wel prettig vinden
6. Cresta Canyon: Eenpersoons fun
7. Cobra: Een waterglijbaan voor gevorderden!
8. Balla Balla: Tijdens de opening in 1999 kreeg deze waterglijbaan direct een vermelding in het Guinness Book of Records. Ruim 260 meter lang!
9. Tornado: Voor 1 tot 2 personen per rubber sloep. Een waanzinnige glijbaan die eindigt in een enorme trechter. Eindelijk weet je hoe het voelt om weg te spoelen door een “putje”.
10. Ice Express: In deze waterglijbaan zijn over een lengte van 158 meter 11 haarspeldbochten verwerkt.
Meer informatie

Waterparken in Tsjechie

Aquapalace Prague in Praag
Aquapalace Prague in Praag, Tsjechië
Zoals de naam al aangeeft is dit waterpark een waar waterpaleis, een van de grootste van Centraal Europa. Sauna, spa, wellness… En natuurlijk waterfun! Water World in Aquapalace Praha beslaat een oppervlak van ruim 9000m² en is opgebouwd uit de drie “paleizen” SAZKA Palace of Treasures, SPG Palace of Adventures en COCA COLA Palace of Relax. In deze drie waterpaleizen staan onder meer toboggan-glijbanen, de “Space Bowl”, golfslagbaden, tropische aquaria en ruim 450 meter aan snel en langzaamstromende “rivieren”.
Meer informatie

Waterparken in Kroatie

Camping Solaris aan de Dalmatische kust in Kroatië
Waterpark Camping Solaris in Kroatie
Camping Solaris aan de Dalmatische kust in Kroatië is zodanig uitgerust met waterrecreatievoorzieningen, dat we deze levendige camping met een gerust hart als aquapark kunnen bestempelen. De camping heeft een rustige ligging, perfect aan zee, omringd door een pijnbomenbos. De kampeerder wordt hier zo in de watten gelegd, dat hij eigenlijk helemaal niet van de camping af hoeft. Aan alles is gedacht. Allerlei luxe sport- en wellnessvoorzieningen, maar de eyecatcher is het Solaris Aquapark. Een machtig, kleurrijk bouwwerk, ingenieus gemaakt ten behoeve van diverse waterspelen. Een waterval, waterglijbanen, een stromend riviertje waar je lekker in kunt dobberen en een piratenschip. En dan hebben we het nog niet over alle mogelijkheden die het strand en de zee bieden. Ik kan me voorstellen dat de kinderen hier zich de hele dag vermaken…
Meer informatie

Waterparken in Spanje

Aquadiver in Platja d’Aro
Waterpark Aquadiver
Aquadiver in Platja d’Aro is een van de fantastische waterparken in Catalonië, Spanje. Er is een zwembad met golven, een waterval, een snelstromend riviertje, een zogenaamde Splash Mountain, diverse waterglijbanen in allerlei vormen, kleuren, vertakkingen en andere sensaties, sommige zelfs met verschillende banen, zodat je een wedstrijdje kunt doen met familieleden wie het snelste naar beneden glijdt, kamikaze-glijbanen, al dan niet in een tube, waarbij je een vrije val van tientallen meters maakt, echt geweldig. Maar er is meer. Er zijn ook speciaal voor kleine kinderen aangepaste glijbanen, Fun Temples voor groot en klein waterplezier en een Rock House om te ontdekken.
Meer informatie

Water World in Lloret de Mar in de buurt van Barcelona aan de Costa Brava
Water World Loret De Mar
Water World in Lloret de Mar in de buurt van Barcelona aan de Costa Brava, Spanje is een schitterend aquapark met talloze spetterende sensaties voor de hele kleintjes, de waaghalzen, maar ook voor de rustige waterliefhebbers. Voorbeelden zijn de grootste wildwaterbaan van Europa, een golfslagbad met golven tot wel twee meter hoog, een groot zwembad met ligweides eromheen en jacuzzi’s om te relaxen, een wildwaterbaan waarin je kunt raften, kamikazeglijbanen met een vrije val van meer dan 70 meter, een draaikolk, bochtige en bobbelende waterglijbanen, maar ook de kleintjes komen geweldig aan hun trekken met een Kiddie Island, een speciaal aquapark met zwembad, glijbanen en diverse waterspelen met overal bubbels. Met dat mediterrane zonnetje kun je wel meerdere keren hier komen spelen…
Meer informatie

PortAventura in Salou in Noord-Oost Spanje
PortAventura in Salou in Noord-Oost Spanje
Een onderdeel van het geweldige pretpark PortAventura in Salou in Noord-Oost Spanje is het nieuwe Costa Caribe Aquatic Parc, waarbij vooral kinderen aan hun trekken komen. Een piratenschip zit vol met Sesamstraatfiguren en er zijn allerlei waterspelen met waterstralen en andere veilige waterbubbels. Topattractie is Europa’s hoogste waterglijbaan met vrije val. Dit is echt voor de durfals die adrenalineverhoging zoeken. Als je je haren minder recht overeind wil doen staan, probeer dan eens de wat minder heftige waterglijbanen, die overal bochtig, hobbelig en toch verrassend zijn. Je vindt hier meerdere waterattracties en glijbanen en een geweldig groot wateroppervlak, zowel om te relaxen als om spanning te zoeken. Waar wacht je nog op?
Meer informatie

Waterparken in Italie

Caneva Aquapark bij het Gardameer
Caneva Aquapark
Onderdeel van het pretpark Canevaworld is Caneva Aquapark in Lazise aan de oostoever van het populaire Gardameer. Hier kun je kennismaken met de Pirates of the Caribbean, een vulkaanfilmset en de meisjes van Baywatch. Het aquapark is onderverdeeld in vier thema’s. Het Adventure Island staat borg voor diverse opwindende ritten die de natuur nabootsen. Spannend! BabyLagoon biedt alles op het gebied van piraterij: piratenschip, piraten en schipbreukelingen, die aan de haaien zijn overgeleverd. Relax Beach, het derde thema, zegt het al: ervaar het strand, de Caribische Zee en de palmbomen. Relax! Crazy River tenslotte zijn zwembaden en andere waterpartijen waarin je kunt zwemmen, duiken, ravotten en spelen.
Meer informatie

Mirabeach
Mirabeach
Een onderdeel van het geweldige pretpark Mirabilandia is Mirabeach. Je raadt het al, het heeft allemaal te maken met waterrecreatie en waterfun. Het aquapark ligt bij Ravenna aan de Adriatische Zee in Centraal-Italië. Fans van rollercoasters zullen watertanden bij het zien en ervaren van zo veel attracties. Wat te denken van een geheimzinnig kasteel, een lagune met talrijke hydromassage-jets, een riviertje waar je met rubberen bootjes kunt drijven en een bruin kleurtje kunt kweken, de Rio Diablo, een waterglijbaan dat het hele terrein overziet en waar zelfs de grootste bangeriken met een glimlach uitstappen. Spectaculaire watervallen en waterglijbanen in diverse variaties, echt te veel om op te noemen. Kleintjes kunnen meedoen onder begeleiding van een animatieteam aan dansen, spelletjes en mini-Olympische Spelen. Maar ook ouderen kunnen dansen op de ritmische en aanstekelijke muziek van de latino’s. Gaan met die banaan!
Meer informatie

Waterparken in de rest van de wereld (buiten Europa)

Waterparken in China

The Dead Sea of China Yuncheng Salt Lake in Yuncheng
The Dead Sea of China Yuncheng Salt Lake1
Een lekkere duik nemen gaat niet en evenmin moet je er zijn om een paar baantjes te trekken. Daarvoor is het in het zwembad Dead Sea in de Chinese stad Daying gewoon te druk. Het overdekte waterpark staat bekend als het grootste van China en beslaat een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Er kunnen meer dan 10.000 mensen in en deze zomer alleen al is het bezocht door meer dan één miljoen bezoekers. China’s Dead Sea bij Daying in de provincie Sichuan kan ongelooflijk druk zijn. Geloof het of niet, maar dit is een extreem zwembad. Dit waterpark staat ook wel bekend als het Drukste zwembad ter wereld!
Meer informatie

 

Deel deze pagina