Zwem4daagse

Wil je meedoen met de Zwem4daagse? Lees hier alle informatie hierover.

Algemeen Zwem4daagse

De Nationale zwemvierdaagse is een jaarlijks terugkerend iets waarbij je 4 dagen lang een bepaalde afstand zwemt. De afstand is afhankelijk van je leeftijd. De Nationale zwemvierdaagse werd voor het eerst gehouden in 1970 en was toen een uniek sportief evenement omdat er niet veel te doen was voor jongeren op het sportgebied. Kinderen tot 10 jaar zwemmen 250 meter (10 baantjes), ouderen zwemmen 500 meter. Tijdens het zwemmen mag je het water niet uit, je mag wel even rusten. Sommige zwembaden hebben 5 dagen, en mag je 1 dag rusten.

Wat is de Zwemvierdaagse – concreet

Zwem in één week elke dag 10 of 20 baantjes. Ga de uitdaging aan!

    • t/m 10 jaar: 250 meter/10 baantjes per dag
    • 11-54 jaar: 500 meter/20 baantjes per dag
    • 55+ers: 250 meter/10 baantjes per dag

Op zondag ontvangt u hiervoor een herinneringsmedaille, waarop vermeld staat voor de hoeveelste keer u meegedaan heeft.

Pierevierdaagse

Ook voor de allerkleinste is er soms de mogelijkheid om 4 dagen lang met water bezig te zijn in het pierebad, afhankelijk van wat het betreffende zwembad organiseert. Dit alles dan meestal onder deskundige begeleiding. De ouders zijn ook van harte welkom op het binnen terras of als begeleiding. De kleintjes ontvangen na 4 dagen een medaille.

Ik wil inschrijven voor de Zwem4daagse, waar kan dat?

Het beste is dat u de website van de zwem4daagse bezoekt, daar kunt u online inschrijven. U ziet daar ook alle data van het zwembad naar uw keuze staan. U weet dan precies wanneer bij u in de buur de zwem4daagse wordt georganiseerd. Bekijk de website: Zwem4daagse

Videos en filmpjes van de Zwem4daagse

We hebben het Youtubekanaal ‘Zwem4daagse‘ gevonden, met heel veel leuke filmpjes erop:

 

Deel deze pagina