Eerste ‘zwemdiploma’s op zee’ uitgereikt

Diploma zwemles op zee
1 september 2015 – In Zeeland zijn voor het eerst zwemdiploma’s uitgereikt aan kinderen die in zee hebben afgezwommen, meldt Omroep Zeeland. Zestien kinderen van 6 tot 11 jaar kregen zes weken zwemles in de Noordzee bij Dishoek. Ze hadden al wel hun A- en B-diploma voor ze aan de les begonnen.
De ‘zeezwemles’ is een initiatief van een zwemschool uit Dishoek. Ook de Middelburgse reddingsbrigade was erbij betrokken. De initiatiefnemer vindt het belangrijk dat kinderen oefenen in zee. “Zelfs een kind met een A-, B- en C-diploma is niet klaar om in zee te zwemmen. Met zo’n diploma leer je goed in het zwembad te zwemmen, maar het is niet te vergelijken met open water-vaardigheden.”

Kinderen hebben erg veel geleerd

Ook de kinderen zelf zeggen dat ze er veel van hebben opgestoken. “Ik heb geleerd dat je goed moet opletten bij golven.” Een ander vervolgt: “Er kunnen ook hele grote golven staan en in een zwembad niet. Dus nu kan ik het een beetje leren.” De CinZee-oorkonde in Dishoek is niet officieel erkend door het Nationaal Platform Zwembaden NRZ.

Reacties op Facebook

Deze actie is ook positief ontvangen op Facebook, lees hier meer reacties.

 

Deel deze pagina