Zwemlerares kan drijven op het water zonder te trappelen.

29 januari 2015 – Stel je voor: je bent zweminstructeur en je kan op het water drijven zonder inspanning. Dat zou voor veel mensen handig zijn. Maar het is mogelijk. Libby Tucker, een 67-jarige zwemlerares, kan zomaar blijven drijven op het water.”Het is vooral zeer handig als ik kinderen zwemles geef”, vertelt Tucker.

Zwemlerares uit Groot-Brittanie

Libby Tucker is een zwemlerares uit Groot-Brittanië en beschikt over een wel zeer merkwaardige eigenschap. Ze kan drijven op het water zonder dat ze daar enige moeite voor moet doen. Ze hoeft niet te trappelen en kan zelfs haar armen en benen kruisen terwijl ze rustig blijft dobberen in het water. Tucker toonde haar bijzondere eigenschap ook aan andere zweminstructeurs, maar nog niemand is erin geslaagd hetzelfde te doen. De vrouw zelf begrijpt het niet. “Ik heb altijd al kunnen drijven op het water. Waarom kunnen andere mensen dat dan niet?”, vraagt ze zich af.

Video van deze bijzondere prestatie

In 1977 bleef ze al eens 9,5 uur dobberen

De vrouw maakt graag gebruik van het feit dat ze geen zwaartekracht ervaart in het water. “Als ik kinderen leer zwemmen, is het zeer handig om te kunnen drijven”, vertelt ze. In 1977 is Libby Tucker eens een hele dag, 9.5 uur lang, blijven dobberen in het water.

 

Deel deze pagina