Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Zwemles kosten (kinderen)


Zwemles kosten

De kosten voor zwemlessen kinderen verschillen per zwembad. Zwemverenigingen bieden vaak zwemlessen aan tegen een lager tarief. Wellicht komt u in aanmerking komt voor een financieel steuntje in de rug bij de kosten van het leren zwemmen, neem dan contact op met uw gemeente.

Wat ben ik kwijt voor het behalen van een zwemdiploma A?

We kunnen een volgende berekening maken voor de kosten die u kwijt bent als uw kind een zwemdiploma A wilt behalen. De gemiddelde tijd die een kind doet om het A-diploma te behalen is 1,5 jaar. Diploma B kan vaak in 10 weken daarna behaald worden. Dit geldt ook voor diploma C. We gaan voor het behalen van een A-diploma dan even uit van kosten per zwemles voor een kind van 12,50 euro (2012). Bekijk voor uw zwembad welk tarief dit is, dan kunt u deze berekening ook uitvoeren.
De zwemles kosten worden dan:
67 weken (ervan uitgaande dat uw kind 45 weken in een jaar zwemles heeft; dus 67 weken voor 1,5 jaar) * 12,50 euro = 837,50 euro. Dit is dus gemiddeld!

Zwemles kosten – samengevat

Uitgaande van 12,50 per keer
Kosten zwemles indien uw kind het A-diploma behaalt in 1 jaar = 562,50 euro
Kosten zwemles indien uw kind het A-diploma behaalt in 1,5 jaar (gemiddeld) = 837,50 euro
Kosten zwemles indien uw kind het A-diploma behaalt in 2 jaar = 1125 euro

Kosten van zwemlessen in heel Nederland vergelijken?

We hebben voor u alle zwemles kosten van zwembaden, zwemverenigingen en zwemscholen in 1 overzicht samengebracht. U kunt precies zien hoeveel lessen uw kind nodig heeft voor het behalen van een A diploma, de diplomakosten, de inschrijfkosten bijvoorbeeld. Bekijk het complete overzicht op www.zwemles-vergelijken.nl

 

Deel deze pagina