Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Zwemles snelcursus

Zwemles snelcursus

De zwemles snelcursus is speciaal bedoeld voor kinderen om in korte tijd je zwemdiploma te behalen. Je wilt bijvoorbeeld: voor de zomervakantie je zwemdiploma, of in 2 weken, 3 maanden of 6 maanden je zwemdiploma halen. Dat kan allemaal via een zwemles snelcursus.

Hoe ziet zo’n zwemles snelcursus eruit?

Ter voorbeeld hebben we genomen het Walderveenbad in Loosdrecht (www.zwemsnelcursus.nl). Hier wordt de zwemles snelcursus als volgt beschreven:
In het van Walderveenbad in Loosdrecht zijn verschillende mogelijkheden om je zwemdiploma te halen, een ervan is de snelcursus, of liever gezegd de verschillende snelcursussen. We zwemmen meerdere uren per week achter elkaar. De zwemoefeningen worden onderbroken door pauzes waarin de de kinderen hun meegebrachte eten en drinken nuttigen. Aan het eind van de cursus wordt er gezamenlijk afgezwommen voor het A-diploma. Kinderen die nog niet het A-diploma kunnen halen mogen vervolgens kosteloos dooroefenen (op een later in overleg te bepalen tijdstip) waarna alsnog afgezwommen kan worden voor het A-diploma. Dit valt onder de diplomagarantie.


Hoe ziet een traject eruit als ik die wil volgen met mijn kind?

Ook hier laten we zien hoe het Walderveenbad in Loosdrecht deze cursus aanbiedt:
Tijdens de snelcursus zijn de kinderen meerdere uren achtereen in het zwembad aanwezig.De zwemoefeningen worden onderbroken door pauzes waarin de de kinderen hun meegebrachte eten en drinken nuttigen. Tijdens de pauze zitten ze op de bank langs het bad met hun badjasje aan. De ouders blijven tot een kwartier nadat de les gestart is en komen een kwartier voor het einde van de les weer terug om de vorderingen van hun kind te bekijken en om na afloop nog even contact te kunnen hebben met de zweminstructeur(trice) Aan het eind van de cursus wordt er gezamenlijk afgezwommen voor het A-diploma. Kinderen die nog niet het A-diploma kunnen halen mogen vervolgens kosteloos dooroefenen (op een later in overleg te bepalen tijdstip) waarna alsnog afgezwommen kan worden voor het A-diploma. Dit valt onder de diplomagarantie. De kosten voor elke snelcursus zijn gelijk € 695,- De soort snelcursus waaraan je kind kan deelnemen hangt af van de introductiedag waar we de kinderen definitief indelen in de snelcursussen.
De eerstvolgende introductiemiddag is zaterdag 24 december 13:00 uur Afhankelijk van leeftijd, motorische ontwikkeling en watergewenning en natuurlijk voorkeur van de ouders delen we de kinderen in variërend van de 6 maandencursus (1 dag per week 2 uur) de 3 maandencursus (1 dag per week 4 uur) tot de 2 weken vakantiecursus (7 dagen per week 4 uur). De minimum leeftijd voor de snelcursus is 5 jaar, voor de 6 maandencursus 4,5 jaar

Video voorbeeld van een zwemles snelcursus in het Walderveenbad in Loosdrecht

 

Deel deze pagina