Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Zwemmen dolfijnen


Zwemmen dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen, een geweldige en onvergeetbare ervaring. Echter is dit op weinige plekken in de wereld mogelijk. Rond de Azoren, in Australië, Mauritius en in Florida Keys kan je zwemmen met dolfijnen.

Zwemmen dolfijnen: Flipper?

Flipper heeft miljoenen kinderen doen dromen. Zijn familie zwemt dag in dag uit in Sea World en in dolfinariums met mensen. Bij alle verwondering voor de intelligente en op de gekste manieren springende zoogdier blijft het beklemmende gevoel bij de gedachten aan gevangenschap. Niet alleen Greenpeace en andere milieuorganisaties zijn tegen de dolfijnenshows, zelfs de UN, die 2007 tot Het Jaar van de Dolfijn verklaarde, raadt deze bezoeken af.

Echte dolfijnenfans willen veel liever in het open water met de dolfijnen zwemmen. Geen wonder – op deze manier worden de dieren veel dichterbij en intensiever beleefd. Zij zoeken het contact met de mensen vrijwillig en dat kan geweldige, interessante en emotionele situaties geven. De droom van elke dolfijnenfan: een dolfijn recht in de ogen kijken en met hem dansen in het water.


Zwemmen dolfijnen: De Azoren = dolfijnen hotspot

Zwemmen_dolfijnen_Azoren
Als ware dolfijnen hotspot ligt midden in de Atlantische Oceaan gelegen eilanden groep de Azoren (behorend tot Portugal). Hier komen vooral de tuimelaar, de Atlantische Vlekkendolfijn, de Rissos dolfijn en de Witte dolfijn voor. Gemiddeld worden bij elke bootuitstapje, die meestal tussen 4 en 6 uur duurt en waar maximaal 8 mensen aan deelnemen, drie dolfijnensoorten ontdekt.

Hoe vaker men de zee opvaart, des te interessanter worden de verschillende ervaringen met dolfijnen. Een bijzonder goede mogelijkheid bieden de ‘Delfin Camps’, welke meerdere weken duurt. Deze kampen worden vooral op kinderen gericht, waar buitengewoonlijke natuurbelevenissen en contact met de wilde levende zoogdieren in het middelpunt staan.
Lees meer over zwemmen dolfijnen op de Azoren.


Zwemmen dolfijnen: Dolphin Discovery Centre in Australie

Aan de West-Australische Koombana Bat in Bunbury bevindt zich met de Dolphin Discovery Centre de enige plek in Australië waar dolfijnen zowel aan het strand in de zogenoemde Interaction Zone, als ook op zwem- en boottochten te bekijken zijn. Van de meer dan 100 Bottlenose Dolphins, die in de Koombana Bay leven, komen enkele steeds weer in de Interaction Zone. Duidelijk vaker zijn de zoogdieren op een boottocht te zien: 99%! Bij deze gelegenheid kan men ook met de dolfijnen zwemmen. De zwemtocht wordt door een ervaren zeebioloog geleidt, duurt 3 uur en kost ongeveer 130 dollar.

Zwemmen dolfijnen: Mauritius is ook prachtig

Wie op het Islands Sports Hotel in Black River met de Skipper Alain op dolfijnentocht wil, moet zeker de eerste boot nemen. ’s Morgens om 8 uur is het verkeer op zee nog relatief rustig. En in 90% van alle gevallen komen de dolfijnen erg dichtbij, die in de zuidwestelijke baai duidelijk hun thuis hebben gevonden – tenminste van juni tot oktober, voordat ze in andere water trekken. De dolfijnen maken mooie sprongen en maken contact met de bezoekers. Het mooiste moment is als de bestuurder Alain het sein geeft zelf in het water te glijden en met de dolfijnen te genieten. Men kan de dolfijnen zelfs onder water horen. Overigens: Mocht u bij de tocht geen dolfijnen tegengekomen zijn, mag u nogmaals met de boottocht megaan, zonder te betalen.

Zwemmen dolfijnen: Dolphin Research Center op eilanden Florida Keys

Op de eilanden Florida Keys bevindt zich met Dolphin Research Center één van de belangrijkste dolfijneninstituten ter wereld. Tot 1984 stond het bekend als Flipper’s Sea School bekend, waar sinds de jaren ’50 dolfijnen voor shows en films getraind werden, ook Flipper was hier.

In 1984 werd dit het Dolphin Research Center, dat onerkend is en zichzelf niet als commerciële inrichting ziet. Zij voert zwemprogramma’s door om werk met zieke kinderen of verzorging van gestrande of gewonde dieren te financieren. Tot het Dolphin Research Center hoort een Eerste Hulp Station voor zieke en gewonde dieren en het Florida Keys Marine Mammal Rescue Team, dat zich om de gestrande dieren zorgt. Voor dolfijnenliefhebbers is het reguliere zwemprogramma Dolphin Encounter toch interessanter. Hierbij wordt men eerst over de dolfijnen informeert en gaat daarna ongeveer 20 minuten met de dolfijnen zwemmen in het open water.

 

Deel deze pagina