Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Zwemmen dolfijnen Azoren


Zwemmen dolfijnen op de Azoren

Zwemmen_dolfijnen_Azoren
De Azoren (behorend bij Portugal), een groep van negen groene eilanden die in het midden van de Atlantische Oceaan liggen. De Azoren zijn één van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten!!! De wateren rondom de Azoren, gelegen in het midden van de Oceaan, zijn rijk aan verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Walvissen (en de walvisvangst) spelen een belangrijke rol in de geschiedenis en de cultuur van de Azoren. Walvisjagers bezochten de eilanden vanaf 1700 en zorgde voor een omvangrijke walvisvangstindustrie op de eilanden. De walvisvangst bleef op dezelfde traditionele manier, met open boten en handharpoenen, doorgaan tot in 1985.

Zwemmen dolfijnen Azoren: spot dolfijnen tussen mei en oktober

Azoren_dolfijnen
Het beste kan men walvissen en dolfijnen spotten tussen mei en oktober, hoewel sommige soorten het hele jaar door kunnen worden gezien. De belangrijkste factor hierbij is het weer. Er zijn 80 soorten walvissen in de wereld waarvan er 21 voorkomen in de wateren rond de Azoren. Een ontmoeting met de blauwe vinvis, het grootste bestaande zoogdier ter wereld, is een adembenemende ervaring die u niet zult willen missen.


Zwemmen dolfijnen Azoren: boten naderen dolfijnen tot ca. 50 meter

Azoren_2
De uitkijktorens (Vigias) die zich op strategische plaatsen in de bergen langs de kust bevinden worden bemand door ervaren onderzoekers die uitkijken naar de aankomst van de walvissen en de dolfijnen. Zij hebben radiocontact met de krachtige rubberboten (RIBs) die met hun passagiers naar het gebied varen waar de walvissen en de dolfijnen zwemmen. De boten kunnen tot ca. 50 meter een walvis benaderen. In het geval van dolfijnen kunnen de boten dichterbij komen, als de dolfijnen al niet zelf op de boot afkomen. Eventueel kan onder begeleiding gezwommen worden met de dolfijnen. Naast dolfijnen en walvissen zijn er veel andere soorten te zien in het water, zoals schildpadden, allerlei soorten vissen, haaien en zwaardvissen.

Zwemmen dolfijnen Azoren: meer info?

Azoren
Meer informatie is te vinden op de website over de Azoren

 

Deel deze pagina